Οδηγός η Εθνική Ελλάδας για την αξιοποίηση του Μπακασέτα

Ο Τάσος Μπακασέτας

Οδηγός η Εθνική Ελλάδας για την αξιοποίηση του Μπακασέτα

Λάμπρος Γκαραγκάνης 17:44 - 11.09.2024 / Ανανεώθηκε: 19:21 - 11.09.2024

Ο Τάσος Μπακασέτας έκανε εξαιρετική δυάδα αγώνων στο Nations League με την Ελλάδα, δείχνοντας πώς πρέπει να αξιοποιείται σωστά και στον Παναθηναϊκό. Το Sportal.gr αναλύει την ατομική στατιστική του αρχηγού της Εθνικής.

Μπορεί ο Φώτης Ιωαννίδης να έκλεψε την παράσταση με τα 3 γκολ που πέτυχε απέναντι στη Φινλανδία και την Ιρλανδία, αλλά και τους 2 τίτλους MVP. Το τεράστιο αγωνιστικό upgrade του 24χρονου επιθετικού δεν μπαίνει, πλέον, σε καμία συζήτηση. Ο Τάσος Μπακασέτας, όμως, αποτέλεσε από τους κομβικούς παίκτες, ώστε να φτάσει η Ελλάδα σε 2/2 νίκες στην εκκίνηση των υποχρεώσεών της για το Nations League.

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς τον χρησιμοποίησε βασικό για 77 λεπτά στο Φάληρο και στην 11άδα για 90 λεπτά στο Δουβλίνο. Τακτικά τον τοποθέτησε πιο κοντά στην αντίπαλη περιοχή, εκεί που είναι και το πεδίο δράσης του αρχηγού της Εθνικής. Αποτέλεσμα, που φαίνεται στην ατομική στατιστική περισσότερο, με τις 3 ασίστ σε 166 αγωνιστικά λεπτά. Μία από στημένη μπάλα (κόρνερ), μία με πάσα λίγο εκτός περιοχής και μία με άνοιγμα στην αντεπίθεση.

Η αλήθεια είναι πως στα πρώτα παιχνίδια της νέας σεζόν με τον Παναθηναϊκό, ο Μπακασέτας δεν έφτασε σε τόσο υψηλά επίπεδα απόδοσης. Αποδόθηκε αυτό στο γεγονός ότι δεν έκανε προετοιμασία με το Τριφύλλι και σε ένα, λογικό για κάθε ποδοσφαιριστή, ντεφορμάρισμα. Στην Εθνική παρουσίασε διαφορετικό πρόσωπο, εξυπηρετώντας συγκεκριμένη τακτική. Παρουσία κοντά στο αντίπαλο «κουτί», όχι αχρείαστα μέτρα προς τα πίσω για να πάρει την μπάλα και να κάνει παιχνίδι, δυνατότητα αξιοποίησης των εξαιρετικών χτυπημάτων του.

Αυτό είναι το τρίπτυχο που τον ανέδειξε ως έναν εκ των πρωταγωνιστών του καλού ξεκινήματος της Εθνικής. Μπούσουλας, που θα πρέπει να εφαρμοστεί και στον Παναθηναϊκό. Ώστε ο Ντιέγκο Αλόνσο, οι συμπαίκτες του και οι φίλαθλοι να απολαμβάνουν τον καλύτερο δυνατό Τάσο Μπακασέτα, στην απαιτητική χρονιά που εξελίσσεται για το Τριφύλλι.

Οι αριθμοί της ατομικής στατιστικής λένε τα πάντα για την αγωνιστική συνεισφορά του αρχηγού της Ελλάδας.

Απέναντι στη Φινλανδία είχε: 1 ασίστ, 56 επαφές με την μπάλα, 35/43 εύστοχες πάσες (81%), 1/4 εύστοχες σέντρες, 3/4 εύστοχες μακρινές πάσες, 1 σουτ στον στόχο, 1/1 ντρίμπλα, 3/4 επιτυχημένες μονομαχίες στο έδαφος, 1/1 επιτυχημένη μονομαχία στον αέρα, 12 χαμένες κατοχές, 1 φάουλ, 2 επιτυχημένα τάκλιν.

Απέναντι στην Ιρλανδία είχε: 2 ασίστ, 53 επαφές με την μπάλα, 29/33 εύστοχες πάσες (88%), 0/2 εύστοχες σέντρες, 2/2 εύστοχες μακρινές πάσες, 1 σουτ στον στόχο, 2 σουτ εκτός στόχου, 0/1 ντρίμπλες, 6/10 επιτυχημένες μονομαχίες στο έδαφος, 1/1 επιτυχημένη μονομαχία στον αέρα, 8 χαμένες κατοχές, 2 φάουλ, 4 κερδισμένα φάουλ, 3 επιτυχημένα τάκλιν.

Το ποδόσφαιρο... οικονομίας, δηλαδή, στην απόλυτη αποθέωσή του, μια και ο Τάσος Μπακασέτας δεν άφησε να πάει χαμένη, σχεδόν, καμία επαφή του με την μπάλα, καμία κατοχή. Συμμετέχοντας ενεργά στις επιτυχίες της Ελλάδας υπό την καθοδήγηση του Ιβάν Γιοβάνοβιτς.