Ο Πάπας έδωσε άφεση αμαρτιών στον Βλαχοδήμο για την απρεπή ατάκα του προς την Πόρτο

Οδυσσέας Βλαχοδήμος

i

©Intime

Ο Πάπας έδωσε άφεση αμαρτιών στον Βλαχοδήμο για την απρεπή ατάκα του προς την Πόρτο

Ιάσονας Τσίλης 22:26 - 26.09.2023 / Ανανεώθηκε: 13:11 - 14.08.2024

Απρόσμενα τυχερός στάθηκε ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος, αφού η επίσκεψη Πάπα Φραγκίσκου στην Πορτογαλία τον περασμένο μήνα, του έλυσε τα χέρια σε μια υπόθεση που θα του επέφερε τιμωρία.

Ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος, άλλαξε σταθμό στην καριέρα του, μετακομίζοντας στην Αγγλία για λογαριασμό της Νότιγχαμ Φόρεστ, αφήνοντας τη Μπενφίκα και την Πορτογαλία, έπειτα από πέντε χρόνια.

Παρόλα αυτά, έφυγε από την Ιβηρική χερσόνησο με μια υπόθεση η οποία τον απασχολούσε, καθώς θα οδηγούσε σε τιμωρία.

Πιο αναλυτικά, ο διεθνής τερματοφύλακας είχε πιαστεί να λέει στην κάμερα «αυτοί οι τύποι είναι μια ομάδα από σκ@τ@», με την πειθαρχική επιτροπή της Πορτογαλίας να ανοίγει φάκελο για την υπόθεση αυτή.

Μάλιστα, είχε τιμωρηθεί με ποινή από μία έως τέσσερις αγωνιστικές. Η Μπενφίκα στην προσπάθεια της να γλυτώσει τον Έλληνα γκολκίπερ, υποστήριξε ότι ο Βλαχοδήμος είπε «ομάδα που κλέβει», ωστόσο αυτό δεν άλλαξε την τιμωρία του.

Πάνω λοιπόν που όλα έδειχναν ότι ο διεθνής τερματοφύλακας θα είχε στην πλάτη του αυτή την ποινή, εμφανίστηκε ο Πάπας Φραγκίσκος. Επισκέφθηκε την Πορτογαλία στις αρχές Αυγούστου και αποφάσισε να δώσει συγχωροχάρτι σε όλους τους νεαρούς της χώρας που κατηγορούνταν για σχετικά μικρά αδικήματα, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας μέρας νεότητας.

Σμιντ για Βλαχοδήμο: «Ο 'Οντι αποφάσισε να φύγει, ήταν δική του απόφαση»
REST OF THE WORLD

13:52 - 03.09.2023

Σμιντ για Βλαχοδήμο: «Ο 'Οντι αποφάσισε να φύγει, ήταν δική του απόφαση»

Ο προπονητής της Μπενφίκα Ρότζερ Σμιντ, μίλησε για την αποχώρηση του Οδυσσέα Βλαχοδήμου απ' το σύλλογο, τονίζοντας πως επρόκειτο για απόφαση του 'Ελληνα τερματοφύλακα να αποχωρήσει.

Η απαλλαγή αυτή είχε ισχύ και στο ποδόσφαιρο, με αποτέλεσμα να σβηστεί η ποινή του Οδυσσέα Βλαχοδήμου. Εντούτοις, οι «αετοί» δεν γλύτωσαν το πρόστιμο των 16.320 ευρώ, το οποίο και θα πληρώσουν κανονικά.