Είχε τον τρόπο ο ΟΦΗ και υποχρέωσε τον Άρη στην πρώτη του ήττα
i

©intime

Είχε τον τρόπο ο ΟΦΗ και υποχρέωσε τον Άρη στην πρώτη του ήττα

Αλέξης Σαββόπουλος 22:27 - 15.09.2024 / Ανανεώθηκε: 23:57 - 15.09.2024

Σε μια χορταστική ματσάρα στο Ηράκλειο ο ΟΦΗ τιμώρησε τα αμυντικά κενά του Άρη και επικράτησε με 3-2, ανεβαίνοντας στην 4η θέση. Από την άσπρη βούλα τα δυο γκολ του Άρη.

Την δεύτερη διαδοχική νίκη του στο πρωτάθλημα πέτυχε ο ΟΦΗ επικρατώντας με 3-2 του Άρη που ταυτόχρονα γνώρισε την πρώτη του ήττα στη σεζόν σε ένα εντυπωσιακό ματς στο Γεντί Κουλέ στο οποίο οι γηπεδούχοι τιμώρησαν τα αμυντικά κενά του Άρη που βρήκε δυο γκολ από την άσπρη βούλα που δεν ήταν όμως αρκετά.

Αν και την πρώτη μεγάλη ευκαιρία την είχε ο Άρης με το δοκάρι του Σίστο στο πέντε, στη συνέχεια και για περίπου ένα 20λεπτο, ο ΟΦΗ κυριάρχησε και πριν σκοράρει είχε ήδη προειδοποιήσει δυο φορές με Φούντα και Γιουγκ. Οι γηπεδούχοι εκμεταλλεύτηκαν την αδυναμία του Μοντόγια και γενικά τη δεξιάς πλευράς του Άρη να αντιμετωπίσει τον Νους που έκανε ότι ήθελε τον Ισπανό μπακ, με πιο χαρακτηριστική την φάση του πέναλτι που κέρδισε ο αργεντινός και εκτέλεσε εύστοχα ο Νους στο 19΄, αλλά και τα φοβερά προβλήματα των φιλοξενούμενων στο αμυντικό τους τρανζίσιον.

Χέρι - χέρι στην κορυφή ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός, καραδοκεί η ΑΕΚ: Η βαθμολογία της Stoiximan Super League μετά τα ματς της Κυριακής (15/9)
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

22:24 - 15.09.2024

Χέρι - χέρι στην κορυφή ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός, καραδοκεί η ΑΕΚ: Η βαθμολογία της Stoiximan Super League μετά τα ματς της Κυριακής (15/9)

Μετά τις «λευκές» ισοπαλίες σε Τούμπα και «Γ. Καραϊσκάκης», ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός συνεχίζουν να βρίσκονται παρέα στην κορυφή του πρωταθλήματος. Σε αυτή μπορεί να βρεθεί και η ΑΕΚ, ισοβαθμώντας με τους άλλους δύο. Η βαθμολογία της Stoiximan Super League.

Το μοναδικό καλό διάστημα του Άρη ήταν ένα δεκάλεπτο από το 30΄ και μετά αλλά στην καλύτερη στιγμή του στο 39΄ ο Ντιαντί σε αντεπίθεση τέσσερις με δυο.. πέτυχε τον ένα από τους δυο παίκτες του ΟΦΗ.

Ο Άρης με νέο πρόσωπο τον Σαβέριο αντί του Ντιαντί μπήκε στην επανάληψη με διάθεση να φέρει το ματς στα ίσα και ήδη μέσα στα πρώτα δέκα λεπτά είχε περισσότερες τελικές από όσες σε όλο το πρώτο 45λεπτο. Μια αδράνεια όμως σε μια στατική φάση στο 57΄ έβαλε τον ΟΦΗ μπροστά με την κεφαλιά του Λαμπρόπουλου, κόντρα στη ροή του αγώνα. Η απροσεξία του Χατζηθεοδωρίδη στο 67΄που βρήκε τη μπάλα καθαρά με το χέρι, έβαλε ξανά τον Άρη στο ματς με το εύστοχο χτύπημα του Μορόν.

Λίγο έλειψε μάλιστα στο καπάκι ο Άρης να ισοφαρίσει αλλά η κεφαλιά του Φαμπιάνο έφυγε έξω. Ο Άρης συνέχισε να πιέζει, ο Σαβέριο χάνει ασύλληπτη ευκαιρία να ισοφαρίσει στο 80΄ και στην αμέσως επόμενη φάση ο Σαλσίδο με ένα υπέροχο γκολ έκανε το 3-1. Ο παρολίγον μοιραίος Χατζηθεοδωρίδης με ένα δεύτερο πέναλτι στο 87΄

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ

Ο ΟΦΗ τιμώρησε κάθε λάθος και αφορμή που του έδωσε ο Άρης που εμφάνισε πολλά κενά στην άμυνα και ιδίως στις επιστροφές του, προσφέροντας αρκετούς χώρους στον ΟΦΗ. Είχε ένα εξαιρετικό πρώτο 20λεπτο και λίγη δόση τύχης αφού στα καλά διαστήματα του Άρη, έβρισκε τον τρόπο να σκοράρει.

MVP

Τιάγκο Νους: Ο αργεντινός ειδικά στο πρώτο ημίχρονο έκανε ότι ήθελε την δεξιά πλευρά του Αρη και εξέθεσε ανεπανόρθωτα τον Μοντόγια τον οποίο πήρε στο… δωμάτιο στη φάση του πέναλτι που κέρδισε και εκτέλεσε εύστοχα ο Γιουνγκ. Ηταν μόνιμη πηγή κινδύνων και ένας διαρκής πονοκέφαλος στα 72 λεπτά που αγωνίστηκε.

Συνθέσεις

ΟΦΗ: Χριστογεώργος, Γκονζάλες, Χατζηθεοδωρίδης, Μπρεσάν, Λαμπρόπουλος, Αποστολάκης (77΄ Κουτεντάκης), Μπαΐνοβιτς, Νους (72΄ Σαλσίδο), Φούντας (72΄Μπάκιτς), Σενγκέλια (90΄ Ριέρα), Γιουνγκ (90΄ Καραχάλιος)

Άρης: Κουέστα, Φρίντεκ, Μπράμπετς, Φαμπιάνο (72΄ Βέλεθ), Μοντόγια, Γκαρθία, Νταρίντα (64΄ Μόντσου), Σιφουέντες (88΄Σαμόρα), Ντιαντί (46΄Σαβέριο) , Σίστο (64΄ Φετφατζίδης), Μορόν.