«Διπλό» εξάδας για τον Αστέρα στην Κρήτη επί του ΟΦΗ
i

©intime

«Διπλό» εξάδας για τον Αστέρα στην Κρήτη επί του ΟΦΗ

Δημήτρης Χούπης 19:26 - 21.12.2023 / Ανανεώθηκε: 11:06 - 14.08.2024

Ο Αστέρας Τρίπολης πέρασε νικηφόρα από την Κρήτη, επικρατώντας του ΟΦΗ με 2-0, κλείνοντας έτσι με τον καλύτερο τρόπο το 2023.

Ο Αστέρας Τρίπολης έκλεισε το 2023 με νίκη, αφού έφυγε με τους τρεις βαθμούς από το Ηράκλειο επικρατώντας του ΟΦΗ με 2-0.

Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν νευρικά τον αγώνα, μην μπορώντας να δημιουργήσουν ευκαιρίες. Η πρώτη καλή στιγμή ήρθε στο 21' για τον ΟΦΗ, με τον Φελίπε να βρίσκει λίγο χώρο έξω από την περιοχή να σουτάρει και την μπάλα όμως να μην του κάνει το χατίρι και να περνάει λίγο έξω από το δεξί δοκάρι του Γραμματικάκη

Τέσσερα λεπτά μετά η κρητική ομάδα έχασε νέα ευκαιρία πάλι με τον Φελίπε, ο οποίος μετά από σέντρα του Νέιρα, πήρε την κεφαλιά και η μπάλα πέρασε πάλι λίγο έξω. Στη συνέχεια οι γηπεδούχοι είχαν τον έλεγχο του αγώνα, αλλά ο Αστέρας ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ κόντρα στη ροή του παιχνιδιού. Στο 38' ο Καλτσάς έκανε μια σέντρα από τα δεξιά και ο Μιριτέλο με πλασέ στην κίνηση έκανε το 1-0 για την ομάδα της Τρίπολης.

Νέο αδιανόητο χαρακίρι της ΑΕΚ - Ο μαχητής Πανσερραϊκός της στέρησε τη νίκη στο 94' με ήρωα τον Θυμιάνη
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

19:00 - 21.12.2023

Νέο αδιανόητο χαρακίρι της ΑΕΚ - Ο μαχητής Πανσερραϊκός της στέρησε τη νίκη στο 94' με ήρωα τον Θυμιάνη

Η ΑΕΚ έπαιξε με τη φωτιά ξανά και κάηκε με το λάθος του Αθανασιάδη. Προηγήθηκε δύο φορές με Ρότα, Γκαρσία κόντρα στον Πανσερραϊκό, αλλά οι Μακεδόνες με γκολ του Θυμιάνη (είχε κάνει και το 1-1) στο 94' πήραν τον βαθμό. Με δέκα οι γηπεδούχοι από το 64', λόγω αποβολής του Μπέργκστρομ.

Στο δεύτερο μέρος ο ΟΦΗ ανέβασε τον ρυθμό του για να βρει την ισοφάριση, αλλά και πάλι ο Αστέρας ήταν αυτός που βρήκε το γκολ. Στο 53ο λεπτό ο Κρέσπι από τα έντεκα βήματα ευστόχησε για το 2-0. Νωρίτερα η ομάδα της Τρίπολης έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Κρέσπι, ο οποίος από ευνοϊκό σημείο αστόχησε με κεφαλιά. 

Στη συνέχεια ο ΟΦΗ είχε σημαντικές ευκαιρίες για να μειώσει, αλλά ο Γραμματικάκης είπε σε όλες «όχι». Κάπως έτσι ο Αστέρας πέρασε νικηφόρα από την Κρήτη και ανέβηκε στην εξάδα. 

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ

Στο 0-2 του Αστέρα. Μετά το δεύτερο γκολ η ομάδα της Τρίπολης ήλεγχε το ματς, με εξαίρεση το τελευταίο 15λεπτο που ο ΟΦΗ ανέβασε ρυθμό αλλά δεν μπόρεσε να βρει το γκολ. 

MVP:

Ο Γραμματικάκης. Ο νεαρός τερματοφύλακας του Αστέρα Τρίπολης είχε πέντε επεμβάσεις στο παιχνίδι, κρατώντας έτσι το μηδέν για την ομάδα του. 

ΟΙ ΕΝΔΕΚΑΔΕΣ

ΟΦΗ (Πέπε Μελ): Μπάουμαν - Λάρσον, Καρώ, Βούρος, Τοράρινσον - Γκαγιέγκος, Νέιρα, Τοράλ - Αμπάντα, Μοσκέρα, Φελίπε.

Αστέρας Τρίπολης (Μίλαν Ράσταβατς): Γραμματικάκης – Γκαρθία, Καστάνιο, Τζουκάνοβιτς, Χουχούμης – Μουνάφο, Γκος – Καλτσάς, Κρέσπι, Ζουγλής, Μιριτέλο.