Ο Παναθηναϊκός απέδρασε με Τετέ από το καμίνι του «Γεντί Κουλέ»

Οι πράσινοι αφιέρωσαν τη νίκη στον αδικοχαμένο Μπάλντοκ.

i

©intime

Ο Παναθηναϊκός απέδρασε με Τετέ από το καμίνι του «Γεντί Κουλέ»

Γιώργος Σακελλαρίου 19:57 - 20.10.2024 / Ανανεώθηκε: 20:12 - 20.10.2024

Ο Παναθηναϊκός μάζεψε τα κομμάτια του μετά την τραγωδία με τον Μπάλντοκ και με γκολ του Τετέ νίκησε 1-0 τον αξιόμαχο ΟΦΗ.

Ο Παναθηναϊκός πρέπει να μάθει να ζει χωρίς τον αδικοχαμένο Τζορτζ Μπάλντοκ.

Στο πρώτο του ματς μετά την τραγωδία με τον διεθνή μπακ, το «τριφύλλι» έπρεπε να μαζέψει τα κομμάτια του και να παίξει στην σκληρή έδρα του ΟΦΗ, ο οποίος προερχόταν από νίκη στις Σέρρες.

Ο Τετέ στην πρώτη φάση των πρασίνων σκόραρε και αυτό το γκολ αποδείχθηκε αρκετό για να υπογράψει μία σημαντική νίκη για τον Παναθηναϊκό. Σπουδαία νίκη σε ό,τι αφορά την ψυχολογία, κομβική και για τη μάχη του πρωταθλήματος κόντρα στην ομάδα του Ράσταβατς.

Γκολάρα Τετέ και 0-1

Ο ΟΦΗ ξεκίνησε πιο επιθετικά, αλλά ο Παναθηναϊκός στην πρώτη του φάση άνοιξε το σκορ. Στο 2’ σε σέντρα από αριστερά του Χατζηθεοδωρίδη, κεφαλιά του Γιουνγκ στο ύψος της μικρής περιοχής, έφυγε ψηλά άουτ.

Στο 6’, λοιπόν, το «τριφύλλι» προηγήθηκε. Ο Τετέ πήρε τη μπάλα από τον Τζούριτσιτς και με συρτό αριστερό σουτ από τη γραμμή της μεγάλης περιοχής έστειλε τη μπάλα στην αριστερή γωνία του Χριστογεώργου για το 1-0.

Δοκάρι ο ΟΦΗ

Οι Κρητικοί στη συνέχεια προσπάθησαν να ισοφαρίσουν και στο 9’ άγγιξαν το 1-1. Ο Γκονζάλες σέντραρε από αριστερά, ο Ντραγκόφσκι απομάκρυνε, η μπάλα έφτασε στον Χατζηθεοδωρίδη κι αυτός με το αριστερό από το ύψος του πέναλτι σούταρε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Στο 18’ οι γηπεδούχοι πλησίασαν στο 1-1 από την γκάφα του Ντραγκόφσκι, ο οποίος πήγε να κάνει ντρίμπλα στον Γιουνγκ, ο φορ του ΟΦΗ έκλεψε και προσπάθησε σε κενή εστία να σκοράρει, αλλά ο Πολωνός έπεσε στα πόδια του, μπλόκαρε και διόρθωσε το λάθος του.

Στο 23’ έχασε μεγάλη ευκαιρία ο ΠΑΟ. Ο Τετέ έδωσε δεξιά στον Μπακασέτα, αυτός έκανε το γύρισμα στη μικρή περιοχή και ο Λαμπρόπουλος προ του Γερεμέγεφ απομάκρυνε και στη συνέχεια ο Σουηδός φορ έκανε φάουλ στον Χριστογεώργο.

Στο 37’ σε σέντρα του Χατζηθεοδωρίδη από αριστερά, η κεφαλιά του Νους κατέληξε στα χέρια του Ντραγκόφσκι. Στο 41’ ο Γιουνγκ εκτός περιοχής έκανε το δεξί σουτ, η μπάλα βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι κι έφυγε άουτ και στο 45’+1’ τακουνάκι του Σενγκέλια μπλόκαρε στην αριστερή γωνία ο Ντραγκόφσκι.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε δυνατά στα πρώτα λεπτά στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά τα έκανε... θάλασσα στην τελική και ο ΟΦΗ είχε δύο τελικές στη συνέχεια. Στο 55’ αριστερό σουτ του Σενγκέλια από τα 25 μέτρα κατέληξε στα χέρια του Ντραγκόφσκι, ενώ στο 56’ ο Πολωνός απέκρουσε δύσκολα στην αριστερή γωνία το μακρινό σουτ του Γκονζάλεθ και στην εξέλιξη σουτ από το ύψος του πέναλτι του Σενγκέλια κόντραρε στα σώματα.

Στο 61’ ο Αλόνσο πέρασε αριστερά τον Πελίστρι και στο ίδιο λεπτό άγγιξε το 0-2 ο Παναθηναϊκός. Κόρνερ του Μπακασέτα από δεξιά, κεφαλιά του Αράο στη μικρή περιοχή έφυγε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Οι πράσινοι με το 1-0 υπέρ τους έκλεισαν στην πορεία τους χώρους και ο ΟΦΗ δεν μπορούσε να βρει φάση, επιχειρώντας ανούσια γεμίσματα. Και το «τριφύλλι», όμως, στις δικές του επιθέσεις δεν βρήκε την τελική που ήθελε για να τελειώσει το ματς.

Ο Ράσταβατς πέρασε τους Ριέρα, Μπάκιτς, αλλά δεν άλλαξε η ροή του ματς, ενώ ο Αλόνσο από τη στιγμή που δεν είχε Ιωαννίδη και Σπόραρ έβαλε φορ τον Νίκα, ο οποίος δεν είχε συμμετοχή έως τώρα και πέρασε δεκάρι τον Ουναϊ με τον Μαξίμοβιτς στα χαφ.

Ο MVP

Ο Τετέ με έξυπνο σουτ άνοιξε το σκορ και ήταν αρκετό για τη νίκη του Παναθηναϊκού. Σπουδαίο ματς κι από τον Ίνγκασον.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ

Το γκολ του Τετέ έκρινε το ματς, οπότε ήταν και το σημείο κλειδί. Ο ΟΦΗ στη συνέχεια δεν βρήκε γκολ σε δύο φάσεις, στο σουτ του Χατζηθεοδωρίδη και στο δοκάρι του Γιουνγκ και στο δεύτερο οι πράσινοι κράτησαν σχετικά άνετα τη νίκη.

ΟΦΗ (Μίλαν Ράσταβατς): Χριστογεώργος, Γκονζάλες, Χατζηθεοδωρίδης (78’ Αμπάντα), Χριστόπουλος, Λαμπρόπουλος, Μπαϊνοβιτς (68’ Μπάκιτς), Καραχάλιος (89' Αποστολάκης), Φούντας (68’ Ριέρα), Νους, Σενγκέλια, Γιουνγκ (78’ Σαλσίδο).

Παναθηναϊκός (Ντιέγκο Αλόνσο): Ντραγκόφσκι, Κώτσιρας, Ίνγκασον, Γεντβάι, Μλαντένοβιτς, Αράο (79’ Μαξίμοβιτς), Τσέριν, Τετέ (89' Μαντσίνι), Μπακασέτας (80’ Ουναϊ), Τζούριτσιτς (61’ Πελίστρι), Γερεμέγεφ (79’ Νίκας).