Ολική ανανέωση στον ΟΦΗ - Αποχωρούν έξι ποδοσφαιριστές!

Ολική ανανέωση στον ΟΦΗ - Αποχωρούν έξι ποδοσφαιριστές!

Ελένη Ανδρικοπούλου 19:44 - 06.06.2024 / Ανανεώθηκε: 20:14 - 06.06.2024

Τέλος εποχής στον ΟΦΗ για τους Μιγκέλ Μεγιάδο, Πραξιτέλη Βούρο. Διαζύγιο και με Τοράρινσον, Λουίζ Φελίπε, Μπακού και Μοσκέρα.

Αρνητική τροπή πήραν για τον ΟΦΗ τρεις σημαντικές υποθέσεις.

Κομβικοί παίκτες όπως οι Μιγκέλ Μεγιάδο, Πραξιτέλης Βούρος και Γκούτι Τοράρινσον αποτελούν παρελθόν για τον σύλλογο, αφού ολοκληρώθηκαν με αρνητικό τρόπο οι διαπραγματεύσεις με τους τρεις ποδοσφαιριστές.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, ο ΟΦΗ είχε καταθέσει επίσημες προτάσεις και στους τρεις ποδοσφαιριστές, ώστε να παραμείνουν στην ομάδα και τα επόμενα χρόνια.

Η διοίκηση φέρεται να τους πρότεινε κλειστό διετές συμβόλαιο μέχρι το 2026. Με τον Μεγιάδο, μάλιστα, όλα έδειχναν ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα.

Ο ΟΦΗ, ωστόσο, διαπίστωσε ότι οι τρεις ποδοσφαιριστές καθυστερούσαν συνεχώς να δώσουν την απάντησή τους. Έτσι, για να μην χαθεί χρόνος ο ΟΦΗ αποφάσισε να μην συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις βάζοντας τέλος στην παραμονή των τριών παικτών.

Με τον Μεγιάδο, λοιπόν, ο ΟΦΗ είχε σχεδόν συμφωνήσει, αλλά ο έμπειρος Αργεντινός μέσος δεν έδινε μία τελική απάντηση.

Όσον αφορά τον Πραξιτέλη Βούρο, διαφαινόταν εδώ και μέρες το διαζύγιο μεταξύ των δύο πλευρών. Από την πρώτη στιγμή των συζητήσεων υπήρξε σημαντική απόσταση στο οικονομικό. Αυτή δεν γεφυρώθηκε κι έτσι η πλευρά του 29χρονου στόπερ απάντησε αρνητικά στην πρόταση που έγινε.

Ανοιχτό, παράλληλα, είναι το θέμα της παραμονής του Γιον Τοράλ. Για τον Ισπανό μέσο υπάρχει αισιοδοξία στον ΟΦΗ, όμως, με όσα έγιναν και στην υπόθεση του Μεγιάδο, κανείς δεν μπορεί να είναι πλέον βέβαιος.

Αν φύγει κι ο Τοράλ, πάντως, θα χρειαστεί να τρέξει ο ΟΦΗ μεταγραφικά, διότι έχουν χαθεί κομβικοί παίκτες.

Το μέλλον στην Κύπρο

Ο Πραξιτέλης Βούρος, όπως αναφέρεται και σε ρεπορτάζ στα ΜΜΕ της Κύπρου, θα γυρίσει στο νησί (ήταν στον ΑΠΟΕΛ πριν μετακομίσει στον ΟΦΗ), αλλά αυτή τη φορά για λογαριασμό του Απόλλωνα Λεμεσού.

Η ανακοίνωση για Βούρο

«Η ΠΑΕ ΟΦΗ 1925 ανακοινώνει την ολοκλήρωση της συνεργασίας με τον ποδοσφαιριστή, Πραξιτέλη Βούρο. Ο εκ των αρχηγών του ΟΦΗ, ο οποίος στα τέσσερα χρόνια παρουσίας του στο Ηράκλειο κατάφερε να «σπάσει» το φράγμα των 100 συμμετοχών, φόρεσε τα «ασπρόμαυρα» σε 121 αγώνες, πετυχαίνοντας τρία γκολ.

Αποτέλεσε μια από τις πιο ποιοτικές προσθήκες στην αμυντική γραμμή της ομάδας μας, έχοντας παράλληλα συνδέσει το όνομά του με μερικές από τις πιο έντονες στιγμές των τελευταίων ετών. Πραξιτέλη, σε ευχαριστούμε για τη σημαντική προσφορά σου στην ομάδα μας! Σου ευχόμαστε καλή συνέχεια στην καριέρα σου!

Η ανακοίνωση για Μεγιάδο

«Η ΠΑΕ ΟΦΗ 1925 ανακοινώνει την ολοκλήρωση της συνεργασίας με τον ποδοσφαιριστή, Miguel Mellado.

Έπειτα από έξι χρόνια κοινής πορείας και έχοντας συμβάλλει σε μερικές από τις πιο ξεχωριστές στιγμές της ομάδας μας, ήρθε η στιγμή να χωρίσουν οι δρόμοι μας με τον Miguel Mellado. Τον πρώτο σε συμμετοχές ξένο ποδοσφαιριστή της ομάδας μας στο πρωτάθλημα.

Ο Αργεντινός μέσος ήρθε στον ΟΦΗ το καλοκαίρι του 2018 και στο διάστημα παραμονής του μέτρησε συνολικά 162 συμμετοχές με τα χρώματα του ΟΦΗ, ενώ πέτυχε τέσσερα γκολ.

Miguel, σε ευχαριστούμε για τη σημαντική προσφορά σου στην ομάδα μας! Έγραψες το όνομά σου στην ιστορία του ΟΦΗ! Σου ευχόμαστε καλή συνέχεια στην καριέρα σου!».

Η ανακοίνωση για την τετράδα

«Η ΠΑΕ ΟΦΗ 1925 ανακοινώνει την ολοκλήρωση της συνεργασίας με τους ποδοσφαιριστές, Makana Baku, Santiago Mosquera, Luiz Phellype και Gudmundur Thorarinsson.

Ο Makana Baku ήρθε στον ΟΦΗ τον περασμένο Ιανουάριο ως δανεικός από την Legia. Στο διάστημα παραμονής του στο Ηράκλειο μέτρησε συνολικά 17 συμμετοχές και δυο γκολ.

Ο Santiago Mosquera εντάχθηκε στο δυναμικό της ομάδας μας τον Ιανουάριο του 2023, με συνολικό απολογισμό 39 συμμετοχές και τρία γκολ.

O Luiz Phellype, ο οποίος μετρά δυο θητείες στον ΟΦΗ (Ιανουάριος 2022 & Ιανουάριος 2023), φόρεσε τα «ασπρόμαυρα» σε συνολικά 59 αναμετρήσεις, ενώ πέτυχε 16 γκολ.

Ο Gudmundur Thorarinsson αποκτήθηκε τον Αύγουστο του 2022. Αγωνίστηκε με τα χρώματα του ΟΦΗ σε 61 αγώνες, σκοράροντας δυο φορές.

Makana, Santiago, Luiz & Gudmundur, σας ευχαριστούμε για την προσφορά σας στην ομάδα μας! Καλή συνέχεια στην καριέρα σας!».