«Τελειώνει» του Μπρεσάν στον ΟΦΗ

«Τελειώνει» του Μπρεσάν στον ΟΦΗ

Στέλιος Βαρδάκης • 18:18 - 13.01.2024 / Ανανεώθηκε: 10:38 - 14.08.2024

Τα τυπικά έχουν απομείνει για την ολοκλήρωση της μεταγραφής του κεντρικού αμυντικού Μπρεσάν στον ΟΦΗ.

Ο ΟΦΗ «ψαχνόταν» εδώ και καιρό στη μεταγραφική αγορά για την απόκτηση ενός κεντρικού αμυντικού όπως είχε ζητήσει ο Πέπε Μελ. Ο εκλεκτός της Κρητικής ομάδας φαίνεται πως είναι ο Βραζιλιάνος Μπρεσάν με τον οποίο βρίσκεται στις τελικές διαπραγματεύσεις. 

Ο 31χρονος κεντρικός αμυντικός είναι θετικός στο να φορέσει τα «ασπρόμαυρα» και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου αναμένεται να αποτελέσει παίκτη του ΟΦΗ καθώς απομένουν τα τυπικά για να οριστικοποιηθεί η συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών. Ο Μπρεσάν πρόκειται να βρεθεί στο Ηράκλειο μέσα στις επόμενες μέρες για να υπογράψει συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2025.

Ο Βραζιλιάνος από τον Μάρτιο του 2023 αγωνιζόταν στην κινεζική Ναντόνγκ Ζιγιούν από την οποία έμεινε ελεύθερος. Προέρχεται από γεμάτη σεζόν με 30 συμμετοχές συνολικά.

Μεταξύ άλλων, έχει παίξει για τις Γκρέμιο, Φλαμένγκο, Ντάλας, Πενιαρόλ και Αβάι, ενώ ο ΟΦΗ θα είναι ο πρώτος σύλλογος για τον οποίο θα αγωνιστεί σε ευρωπαϊκό έδαφος. 

Συνολικά στην καριέρα του μετράει 271 γκολ με 6 γκολ και 5 ασίστ ενώ έχει πανηγυρίσει ένα Κόπα Λιπερταδόρες και ένα Σουνταμερικάνα και τα δύο με τη Γκρέμιο.