Οι 45 μέρες που άλλαξαν την ΑΕΚ

Αλμέιδα

i

Ματίας Αλμέιδα και παίκτες της ΑΕΚ/©intime

Οι 45 μέρες που άλλαξαν την ΑΕΚ

Κώστας Τσίλης 22:17 - 01.10.2024 / Ανανεώθηκε: 22:18 - 01.10.2024

Ακριβώς 1,5 μήνα μετά τον σοκαριστικό ευρωπαϊκό αποκλεισμό από τη Νόα, η Ένωση βρήκε τον τρόπο να είναι μόνη πρώτη στην βαθμολογία του πρωταθλήματος

Το κτύπημα που δέχθηκε η ΑΕΚ στις 15 του περασμένου Αυγούστου, ήταν πολύ βαρύ. Ακόμα και για αρχή της σεζόν. Ένας τόσο πρόωρος ευρωπαϊκός αποκλεισμός και μάλιστα από μια ομάδα όπως η Νόα, ήταν σεισμός πολλών ρίχτερ στα θεμέλια σταθερότητας και ηρεμίας της ομάδας. Εξ ου και ακολούθησαν έντονες αποδοκιμασίες από τον κόσμο της ΑΕΚ, αλλά και επίσκεψη του ιδιοκτήτη στα Σπάτα για σκληρή ομιλία στους ποδοσφαιριστές.

Ήταν ένα κτύπημα τόσο δυνατό, που ειδικά τις πρώτες μέρες φαινόταν πως πολύ δύσκολα θα μπορούσε η ΑΕΚ να το ξεπεράσει. Παρόλα αυτά, ακριβώς 45 μέρες μετά από εκείνο το μαύρο βράδυ 15αύγουστου στη Νέα Φιλαδέλφεια, όλα μέσα στον οργανισμό της Ένωσης δείχνουν εντελώς διαφορετικά. Αφού πρώτα ήρθε την περασμένη Κυριακή ένα λαμπρό βράδυ στη Νέα Φιλαδέλφεια, η ΑΕΚ πλέον φιγουράρει στην κορυφή της βαθμολογίας και μάλιστα πρώτη. Με την καλύτερη επίθεση και την καλύτερη άμυνα.

Ο Μάριος Ηλιόπουλος πήγε ξανά στα Σπάτα, αλλά αυτή την φορά μ' ένα τεράστιο χαμόγελο ζωγραφισμένο στο πρόσωπο του. Ευτυχισμένος και "φτιαγμένος" ψυχολογικά. Και από εκεί που μέσα στον Αύγουστο το τετ α τετ με τον Ματιας Αλμέιδα είχε κουβέντα με προβληματισμούς, τώρα είχε μόνο χαμόγελα. Άλλωστε η ΑΕΚ όχι μόνο κέρδισε το πρώτο ντέρμπι και ανέβηκε στην κορυφή. Αλλά με τις μεταγραφές του Πιερό και του Μαρσιάλ, δείχνει να έχει ένα ρόστερ για σπουδαία πράγματα.

Φυσικά και κανείς στην ΑΕΚ δεν έχει αρχίσει ξαφνικά να πετάει στα σύννεφα. Όλοι, με πρώτο τον Αλμέιδα, ξέρουν πως υπάρχει ακόμα πολύς δρόμος. Όπως ξέρουν πως η... εσωστρέφεια μπορεί να παραμονεύει στην γωνιά, Ωστόσο είναι δεδομένο, πως αυτή την στιγμή υπάρχει μια ΑΕΚ πολύ διαφορετική, απ' αυτή που ήταν μέσα στον Αύγουστο.