Οι ασύλληπτοι αριθμοί στο rotation που έχει κάνει ο Αλμέιδα στα τελευταία 4 ματς της ΑΕΚ
i

Ματίας Αλμέιδα/©intime

Οι ασύλληπτοι αριθμοί στο rotation που έχει κάνει ο Αλμέιδα στα τελευταία 4 ματς της ΑΕΚ

Κώστας Τσίλης 10:55 - 13.04.2023 / Ανανεώθηκε: 17:09 - 14.08.2024

Ο Αλμέιδα έχει βάλει στην βασική ενδεκάδα 22 διαφορετικούς παίκτες στα τελευταία 4 ματς, αποδεικνύοντας ότι το εννοεί όταν λέει στα αποδυτήρια πως υπολογίζει όλους τους ποδοσφαιριστές του

Η ΑΕΚ χθες το βράδυ στο Φάληρο, έκλεισε έναν κύκλο με τέσσερα συνεχόμενα ματς μέσα σε διάστημα μόλις δέκα ημερών. Επίσημα και κρίσιμα. Τα τρία εξ αυτών εκτός έδρας. Σε Τούμπα, Βόλο και χθες σε Καραϊσκάκη. Η ΑΕΚ το έβγαλε αυτό το πρόγραμμα με τρεις νίκες στα τρία ματς που ήταν για τα Play Offs αλλά και με ανώδυνη πρόκριση που σφράγισε το εισιτήριο της πρόκρισης στον τελικό, στο παιχνίδι του κυπέλλου με τον Ολυμπιακό. Προφανώς για να μπορέσει να ανταποκριθεί μια οποιαδήποτε ομάδα σ' ένα τέτοιο βαρύ πρόγραμμα, θα έπρεπε να "ανοίξει" το ρόστερ. Ο Ματίας Αλμέιδα το έκανε μάλλον με τρόπο εντυπωσιακό. 

Σ' αυτά τα τέσσερα τελευταία επίσημα ματς της ΑΕΚ, ο Αργεντινός τεχνικός έδωσε θέση βασικού σε 22 διαφορετικούς ποδοσφαιριστές από το ρόστερ. Επί της ουσίας οι μόνοι που δεν μπήκαν στην ενδεκάδα σε κανένα απ' αυτά τα τέσσερα παιχνίδια, ήταν ο Τομ Φαν Βέερτ που ακόμα δεν έχει ξεπεράσει πλήρως τον τραυματισμό του και ο Αλεξάντερ Φράνσον που έτσι κι αλλιώς δεν ήταν ποτέ στο βασικό rotation του Αλμέιδα. Όλοι οι υπόλοιποι, τουλάχιστον σ' ένα ματς, πήραν θέση βασικού. 

Έκανε βόλτα η ΑΕΚ στο Φάληρο, αλλά την επόμενη φορά πρέπει να κερδίσει
ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΛΗΣ

00:10 - 13.04.2023

Έκανε βόλτα η ΑΕΚ στο Φάληρο, αλλά την επόμενη φορά πρέπει να κερδίσει

Η ΑΕΚ έκανε στο Καραϊσκάκη την δουλειά της σωστά και σβηστά, αλλά τώρα έχει μπροστά της ένα παιχνίδι για το πρωτάθλημα στο ίδιο γήπεδο, που πρέπει να πάρει τη νίκη. Γράφει ο Κώστας Τσίλης.

Είναι χαρακτηριστικό πως η ενδεκάδα του χθεσινού ματς κυπέλλου με τον Ολυμπιακό, είχε συνολικά εννέα αλλαγές σε σχέση με το παιχνίδι της Κυριακής με τον Άρη. Μόνο ο Ρότα και ο Γκαρσία έμειναν στην ενδεκάδα. Ίσως διότι ο Σιντιμπέ και ο Φαν Βέερτ δεν ήταν ετοιμοπόλεμοι. Αλλιώς μπορεί να ήταν έντεκα οι αλλαγές. Όμως και στα τρία παιχνίδια των Play Offs που προηγήθηκαν, καμία ενδεκάδα δεν ήταν ίδια με την προηγούμενη. Και στα τρία, ο Αλμέιδα έκανε πολλές αλλαγές. 

Φυσικά για να μπορέσει να ανοίξει ένας προπονητής τόσο πολύ το ρόστερ, πετυχαίνοντας παράλληλα και τα αποτελέσματα που θέλει, πρέπει να έχει ρίξει πολύ δουλειά στοχευμένα πάνω σ' αυτό το κομμάτι. Και ο Αλμέιδα το έχει κάνει μεθοδικά από την αρχή της σεζόν. Έχει δουλέψει και έχει επενδύσει πάνω σ' ένα γκρουπ και όχι μόνο σ' ένα συγκεκριμένο σχήμα ή μια "καλή" ενδεκάδα. Αυτό είναι κάτι που όχι μόνο έχει δώσει στον Αλμέιδα το πλεονέκτημα να μπορεί να κάνει ακόμα και ένα πολύ ευρύ rotation σε ημιτελικό κυπέλλου. Αλλά πλέον ο Αργεντινός τεχνικός έχει το προνόμια να διαθέτει η ομάδα του τον μεγαλύτερο βάθος πάγκου, απ' όλες τις υπόλοιπες.