Οι Βρετανοί προωθούν την ενεργοποίηση χρονομέτρου στους ποδοσφαιρικούς αγώνες
i

Χρονόμετρο/©instagram

Οι Βρετανοί προωθούν την ενεργοποίηση χρονομέτρου στους ποδοσφαιρικούς αγώνες

Ανδρέας Σερεβέτας • 09:20 - 18.01.2023 / Ανανεώθηκε: 10:33 - 20.08.2024

Αυτή την πρόταση θα καταθέσουν σήμερα στη συνεδρίαση του διεθνούς ποδοσφαιρικού συμβουλίου (IFAB).

Κάθε χρόνο συνεδριάζει το διεθνές ποδοσφαιρικό συμβούλιο (IFAB), που εδρεύει στη Ζυρίχη της Ελβετίας. Το αρμόδιο για τις αποφάσεις που σχετίζονται με τις αλλαγές στους κανονισμούς. Η συνάντηση των μελών του πραγματοποιείται σήμερα. Οι Βρετανοί θέλουν να ενεργοποιηθεί για πρώτη φορά το χρονόμετρο κατά τη διάρκεια των αγώνων. Να μπορεί ο διαιτητής να σταματάει προσωρινά την χρονομέτρηση του παιχνιδιού, όπως συμβαίνει για παράδειγμα στο μπάσκετ. Όχι σε κάθε φάση αλλά όταν συντρέχουν συγκεκριμένοι λόγοι. 

Το θέμα αποκάλυψε η εφημερίδα Times. Φιλοξενεί δηλώσεις του David Dein, του πρώην αντιπροέδρου της Άρσεναλ και εκπροσώπου της Premier League, που είναι ο εμπνευστής της πρότασης: «Δεν λέω να σταματάς το ρολόι κάθε φορά που η μπάλα φεύγει άουτ, αλλά να γίνεται στα πιο χρονοβόρα περιστατικά. Στους πανηγυρισμούς των γκολ, στις αλλαγές, στα πέναλτι, στους τραυματισμούς και στο VAR.»

Σάλος με τις φωτογραφίες πάνω από το φέρετρο του Πελέ - Σέλφι ο Ινφαντίνο, χαμόγελα από τις κόρες του (vids)
REST OF THE WORLD

09:00 - 03.01.2023

Σάλος με τις φωτογραφίες πάνω από το φέρετρο του Πελέ - Σέλφι ο Ινφαντίνο, χαμόγελα από τις κόρες του (vids)

Σάλο έχουν ξεσηκώσει οι σέλφι του προέδρου της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο πάνω από το φέρετρο του Πελέ, αλλά και οι φωτογραφίες από τις... χαμογελαστές κόρες του θρυλικού Βραζιλιάνου ποδοσφαιριστή.

Στο τραπέζι θα τεθεί ως θέμα προς συζήτηση η αύξηση του χρόνου των καθυστερήσεων, κάτι που είδαμε στο πρόσφατο Μουντιάλ του Κατάρ. Το IFAB αποτελείται από τις τέσσερις βρετανικές ποδοσφαιρικές ομοσπονδίες (Αγγλία, Σκωτία, Ουαλία, Ιρλανδία), που έχουν από μία ψήφο και τη FIFA, που έχει τέσσερις. Οποιαδήποτε πρόταση, για να εγκριθεί, θα πρέπει να έχει έξι ψήφους υπέρ. Αν τελικά καταφέρουν οι Βρετανοί να πείσουν τους υπόλοιπους, τότε θα αυξηθεί σημαντικά ο καθαρός χρόνος του παιχνιδιού και η συνολική του διάρκεια.