Οι κρίσιμες συναντήσεις στην Ελλάδα και ο ρόλος του Ριμπάλτα στην ΑΕΚ

Φωτ. IMAGO

Οι κρίσιμες συναντήσεις στην Ελλάδα και ο ρόλος του Ριμπάλτα στην ΑΕΚ

Κώστας Τσίλης 14:43 - 04.10.2024 / Ανανεώθηκε: 14:43 - 04.10.2024

Ο 44χρονος Ισπανός είναι προ των πυλών της Ένωσης και το Sportal.gr αναλύει τα βήματα που έχουν γίνει, αλλά και αυτά που πρόκειται να γίνουν

Είναι πλέον απολύτως προφανές, πως η σκέψη για αλλαγές στο οργανόγραμμα αλλά ενδεχομένως και την δομή της ΠΑΕ ΑΕΚ, είχε ωριμάσει εδώ και αρκετό καιρό στο μυαλό του Μάριου Ηλιόπουλου. Με την διαδικασία υλοποίησης φυσικά να μην ξεκίνησε χθες, όταν και αποχώρησε ο Παναγιώτης Κονέ.

Ήδη από την αρχή της εβδομάδας ο ιδιοκτήτης της ΑΕΚ έκανε μια μεγάλη κουβέντα με τον Ματίας Αλμέιδα ακριβώς γι αυτές τις επικείμενες εξελίξεις. Ενώ χθες ενημέρωσε εμμέσως πλην σαφώς και τους ποδοσφαιριστές μέσα στα αποδυτήρια. Απλώς αυτό που φαίνεται να υπήρχε ως σχεδιασμός, ήταν οι εξελίξεις να "τρέξουν" μετά το αυριανό ματς με τον Παναιτωλικό και στο πάντα βολικό για αλλαγές διάστημα της διακοπής.

Ενδεχομένως και αυτό να είναι και το χρονοδιάγραμμα που θα τηρηθεί, ως προς τις προσθήκες. Αλλά και τις λοιπές αποχωρήσεις που ενδεχομένως να προκύψουν, καθώς παραμένουν όλα ανοιχτά για το μέλλον του Ράντεκ Κουχάρσκι στην ΑΕΚ. Με πιο πιθανό σενάριο και την δική του αποχώρηση, από την θέση του τεχνικού διευθυντή.

Η ΑΕΚ δείχνει να έχει πάει σε μια πολύ ψαγμένη αλλά και πολύ υψηλού επιπέδου επιλογή για την πρώτη στελέχωση της ΠΑΕ σε επιτελικό ρόλο. Ο Χαβιέ Ριμπάλτα είναι ένας άνθρωπος με τεράστια εμπειρία αλλά και με πολύ σημαντική και πολύτιμη... ατζέντα. Είναι απ' αυτούς που μπορούν να σηκώσουν το τηλέφωνο και να μιλήσει με τους πάντες στην παγκόσμια ποδοσφαιρική πιάτσα.

Με τον Ριμπάλτα έχουν ήδη γίνει κρίσιμες επαφές από την πλευρά της ΑΕΚ. Οι επαφές αυτές έχουν γίνει επί ελληνικού εδάφους, όχι στα γραφεία της ΠΑΕ, αλλά ήταν πολύ αναλυτικές. Κάτι που δείχνει και την αποφασιστικότητα που έχει ο Ηλιόπουλος να κάνει μια τέτοια κίνηση, αλλά και το γεγονός πως ο Ισπανός δείχνει να ενδιαφέρεται πολύ για το πρότζεκτ που του παρουσιάστηκε.

Ακόμα από την ΑΕΚ δεν επιβεβαιώνεται καμία απολύτως συμφωνία. Με δεδομένο όμως πως έχει υπάρξει ταξίδι του Ριμπάλτα στην Ελλάδα και ακόμα και αναλυτικές συζητήσεις με τον Αλμέιδα, δεδομένα υπάρχει κοινός τόπος. Μπορεί και μια πρώτη προφορική συμφωνία, που άμεσα ενδέχεται να οριστικοποιηθεί. Η λογική λέει μετά το παιχνίδι με τον Παναιτωλικό καθώς αυτή την στιγμή όλοι έχουν "πέσει" πάνω σ' αυτό το ματς. Τίποτα ωστόσο δεν μπορεί να αποκλειστεί.

Ένα σημαντικό σημείο, είναι ο ρόλος για τον οποίο προορίζει η ΑΕΚ τον Ριμπάλτα. Αυτή την στιγμή έχει αδειάσει η θέση του Εκτελεστικού διευθυντή. Πιθανόν να αδειάσει και αυτή του Τεχνικού διευθυντή. Ο Ισπανός ξέρει πολύ καλά και τα δυο πόστα. Ωστόσο είναι και ένας παράγοντας που τον παίρνει μια ομάδα, ειδικά ελληνική, για να του δώσει έναν ρόλο με πολύ διευρυμένες και αυξημένες αρμοδιότητες.

Δεν είναι ακόμα καθόλου ξεκάθαρος ο ρόλος που θα αναλάβει ο Ριμπάλτα. Σίγουρα όμως δεν είναι ο αντί - Κονέ. Ούτε αν προκύψει αποχώρηση θα είναι αντί - Κουράρσκι. Επικρατέστερο σενάριο είναι πως θα έχει έναν σύνθετο ρόλο στην διοίκηση της ΑΕΚ. Ρόλος που θα αφορά τον ποδοσφαιρικό σχεδιασμό και την υλοποίηση του.