Οι «μυστικές» ρήτρες του αστρονομικού συμβολαίου του Ντάνι Όλμο

Ντάνι Όλμο - Φωτ. IMAGO

Οι «μυστικές» ρήτρες του αστρονομικού συμβολαίου του Ντάνι Όλμο

Κώστας Τόπας 15:26 - 12.08.2024

Στη Γερμανία αποκάλυψαν τις άγνωστες ρήτρες που επέτρεψαν στον Ντάνι Όλμο να υπογράψει στην Μπαρτσελόνα.

Μπαρτσελόνα και Λειψία έλυσαν τις διαφορές τους και την περασμένη εβδομάδα ανακοίνωσαν την τελική συμφωνία που έκλεισε μια από τις «σαπουνόπερες» του καλοκαιριού.

Ο Ντάνι Όλμο επέστρεψε στο κλαμπ των «μπλαουγκράνα». Μετά από εβδομάδες έντονων διαπραγματεύσεων, και οι δύο σύλλογοι έκλεισαν τελικά μια μεταγραφή που χρειάστηκε περισσότερο από όσο χρειαζόταν.

Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο ομάδων δεν ήταν καθόλου εύκολες. Στην πραγματικότητα, ο γερμανικός σύλλογος δεν είχε κανέναν ενδοιασμό να απορρίψει τις δύο πρώτες προτάσεις και να δημοσιοποιήσει μέσω του προπονητή και του γενικού διευθυντή του ότι δεν είχαν πρόθεση να χωρίσουν με τον παίκτη εάν δεν έφτανε μια νέα, πιο φιλόδοξη προσφορά που άδικο στην πραγματική τιμή της αγοράς. Στο τέλος, λευκός καπνός και ο Ντάνι Όλμο ήδη προπονείται καθημερινά με τον Χάνσι Φλικ.

Σήμερα, στη «Bild», αποκαλύφθηκαν ορισμένες από τις ρήτρες της τελευταίας στιγμής που ενσωματώθηκαν στις διαπραγματεύσεις και που επέτρεψαν να ξεμπλοκάρει τη λειτουργία και να διευκολύνει την υπογραφή του Ισπανού μεσοεπιθετικού για την Μπαρτσελόνα, που τον δεσμεύει μέχρι το 2030.

Τα γερμανικά Μέσα ενημέρωσης αναφέρουν την τελική τιμή της μεταγραφής και μερικές από τις πιο αξιοσημείωτες μεταβλητές της. Όπως αναφέρθηκε, η Λειψία θα λάβει συνολικά 55 εκατομμύρια ευρώ ως μεταγραφικό ποσό για τον Ντάνι Όλμο. Στο κεφάλαιο για τα πρόσθετα μπόνους, περιλαμβάνονται δύο επιλογές: Στη χαμηλότερη περίπτωση, η Μπάρτσα θα πρέπει να πληρώσει άλλα τέσσερα εκατομμύρια ευρώ.

Εάν όλοι οι στόχοι που έχουν θέσει οι Καταλανοί για τον Όλμο επιτευχθούν τότε Λειψία θα μπορούσε να κερδίσει συνολικά 62 εκατομμύρια ευρώ από αυτό το «deal».

Αξίζει να σημειωθεί πάντως, ότι σύμφωνα με την Cadena SER, η Μπαρτσελόνα δεν έχει ακόμη τη δυνατότητα να εγγράψει τον Όλμο στις λίστες της La Liga, ώστε να μπορέσει να αγωνιστεί, καθώς βρίσκεται πίσω στους οικονομικούς της στόχους.

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!