Οι οπαδοί της Γουέστ Χαμ βρίσκονται στην κορυφή της λίστας με τις συλλήψεις για δεύτερη σερί σεζόν - Ρεκόρ 9ετίας σε Αγγλία και Ουαλία

Οπαδοί Γουέστ Χαμ

i

©glomex

Οι οπαδοί της Γουέστ Χαμ βρίσκονται στην κορυφή της λίστας με τις συλλήψεις για δεύτερη σερί σεζόν - Ρεκόρ 9ετίας σε Αγγλία και Ουαλία

Κώστας Τσιακλής • 19:54 - 28.09.2023 / Ανανεώθηκε: 13:09 - 14.08.2024

Το Υπουργείο Εσωτερικών της Μεγάλης Βρετανίας ανακοίνωσε τη λίστα με τις συλλήψεις που σχετίζονται με το ποδόσφαιρο σε Αγγλία και Ουαλία. Στην κορυφή για δεύτερη σερί χρονιά είναι οι οπαδοί της Γουέστ Χαμ, ομάδα που θα αντιμετωπίσει ο Ολυμπιακός στο Europa League.

Το Υπουργείο Εσωτερικών της Μεγάλης Βρετανίας δημοσίευσε σήμερα την έκθεση με τις συλλήψεις που σχετίζονται με το ποδόσφαιρο. Η περασμένη σεζόν σε Αγγλία και Ουαλία κατέγραψε ρεκόρ 9ετίας, με τους οπαδούς της Γουέστ Χαμ να βρίσκονται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στην κορυφή.

Το βρετανικό ποδόσφαιρο έχει προοδεύσει σε σχέση με το παρελθόν όσο αφορά τη βία στα γήπεδα χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν υπάρχουν συλλήψεις στα γήπεδα για διάφορους λόγους. Το Υπουργείο Εσωτερικών της Μεγάλης Βρετανίας δημοσίευσε σήμερα τη λίστα με τις συλλήψεις που σχετίζονταν με το ποδόσφαιρο την περασμένη αγωνιστική περίοδο.

Στην Αγγλία και στην Ουαλία έγιναν 2,264 συλλήψεις, γεγονός που έσπασε το ρεκόρ της σεζόν 2013-2014. Επιπλέον τέθηκαν σε ισχύ και 1,624 απαγορεύσεις. Μεταξύ άλλων 200 συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν για κατοχή ναρκωτικών ενώ το μεγαλύτερο ποσοστό συλλήψεων καταγράφεται για διατάραξη της δημόσιας τάξης. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι πέραν των 100 συλλήψεων (101) αφορούν το περασμένο Παγκόσμιο Κύπελλο. 

«Οι πιο συνηθισμένοι τύποι αδικημάτων σύλληψης που σχετίζονται με το ποδόσφαιρο ήταν η διατάραξη της δημόσιας τάξης (34%),βία (21%), τα αδικήματα αλκοόλ (9%) και η κατοχή ναρκωτικών (9%). Κατά την τελευταία δεκαετία, το ποσοστό των συλλήψεων ανά τύπο αδικήματος παρέμεινε σταθερό, με εξαίρεση τα αδικήματα για το αλκοόλ που μειώθηκαν με την πάροδο του χρόνου (από 25% τη σεζόν 2013-2014 σε 9% τη σεζόν 2022-2023). Οι συλλήψεις για εισβολή στο γήπεδο μειώθηκαν κατά 53% (-166) σε σύγκριση με τη σεζόν 2021-2022», ανέφερε χαρακτηριστικά η ανακοίνωση του Υπουργείο Εσωτερικών.

Στην κορυφή της λίστας με τις συλλήψεις βρίσκονται οι οπαδοί της Γουέστ Χαμ, ομάδα την οποία θα αντιμετωπίσει ο Ολυμπιακός στους ομίλους του Europa League. Συγκεκριμένα συνελήφθησαν 89 φίλοι των «σφυριών». Μάλιστα αυτή είναι η δεύτερη σερί χρονιά που βρήκε τη Γουέστ Χαμ στην κορυφή της σχετικής κατάταξης. Στη δεύτερη θέση είναι οι οπαδοί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που συνελήφθησαν 83 φορές.

Τέλος, στη λίστα με τις απαγορεύσεις προπορεύονται οι οπαδοί της Γιουνάιτεντ με 69 εντολές. Την πρώτη τριάδα συμπληρώνουν οι Μίλγουολ (66) και Λέστερ (56).