Οι ποδοσφαιριστές που θα λείψουν από τη φετινή Super League

Οι ποδοσφαιριστές που θα λείψουν από τη φετινή Super League

Ελένη Ανδρικοπούλου 12:57 - 17.08.2024 / Ανανεώθηκε: 13:11 - 17.08.2024

Λίγες ώρες πριν την έναρξη της Stoiximan Super League για τη σεζόν 2024-25 το Sportal ανασύρει στη μνήμη τους ποδοσφαιριστές που αποχώρησαν ή πρόκειται να αποχωρήσουν από τις ομάδες τους κι - εκτός συγκλονιστικού απροόπτου - δεν θα τους απολαύσουμε στα ελληνικά γήπεδα τη νέα σεζόν.

Η αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη του πρωταθλήματος της Stoiximan Super League της σεζόν 2024-24 έχει ξεκινήσει. Οι 14 ομάδες που συμμετέχουν στην πρώτη κατηγορία «ανανεώθηκαν» κι είναι έτοιμες να μπουν στη «μάχη». Υπάρχουν όμως μερικοί ποδοσφαιριστές που δεν ανανέωσαν τη συνεργασία τους με την ομάδα που αγωνίζονταν μέχρι πρότινος κι η απουσία τους θα...κοστίσει στους φιλάθλους που δεν θα τους απολαμβάνουν στα ελληνικά γήπεδα.

Λίγες ώρες πριν την έναρξη του πρωταθλήματος της Stoiximan Super League το Sportal ανασύρει στη μνήμη τις «ηχηρές» αποχωρήσεις.

Κώστας Φορτούνης 

Ο Τρικαλινός μεσοεπιθετικός έπειτα από 10 χρόνια στο αγαπημένο του Λιμάνι, αποφάσισε να μην ανανεώσει τη συνεργασία του με τον Ολυμπιακό. Ο Φορτούνης, ο οποίος έγινε ο πρώτος αρχηγός ελληνικής ομάδας που σηκώνει ευρωπαϊκό τρόπαιο, είπε το «ναι» στην Αλ - Καλίτζ, στην τεχνική ηγεσία της οποίας βρίσκεται ο Γιώργος Δώνης. Σύμφωνα με κάποια δημοσιεύματα που κυκλοφόρησαν την περασμένη εβδομάδα η μεταγραφή του Φορτούνη στην ομάδα της Σαουδικής Αραβίας ναυάγησε και μένει να δούμε που θα συνεχίσει τελικά την καριέρα του ο 31χρονος «μαέστρος». Ακόμα κι η επιστροφή του στον Ολυμπιακό... ακούγεται πολύ έντονα. Ο Φορτούνης αναμφίβολα είναι ένας ποδοσφαιριστής που θα λείψει από τα ελληνικά γήπεδα, καθώς διαθέτει άρτια τεχνική κατάρτιση, είναι εξαιρετικός στην αλλαγή του ρυθμού ενός αγώνα, είναι απρόβλεπτος και φυσικά δημιουργεί τόσο για τους συμπαίκτες του όσο και για τον ίδιο του τον εαυτό. Κατά γενική ομολογία είναι ένας από τους καλύτερους Έλληνες ποδοσφαιριστές και το γεγονός πως ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς είχε συνάντηση μαζί του για να τον πείσει να επιστρέψει στην Εθνική Ελλάδας μόνο τυχαίο δεν είναι. 

Σέρχιο Αραούχο

Μία ακόμα εμβληματική μορφή - αν δεν γίνει κάποια ανατροπή - που δεν θα δούμε να αγωνίζεται στη Stoiximan Super League τη νέα σεζόν ακούει στο όνομα Σέρχιο Αραούχο. Ο «Τσίνο» αποχώρησε ως ελεύθερος από την ΑΕΚ μιας κι οι δύο πλευρές δεν ήρθαν σε συμφωνία για ανανέωση της συνεργασίας τους. «Ο Αργεντίνος επιθετικός φόρεσε την κιτρινόμαυρη φανέλα σε έξι διαφορετικές αγωνιστικές περιόδους, διετέλεσε αρχηγός της ομάδας μας και πανηγύρισε μαζί της την κατάκτηση δύο Πρωταθλημάτων (2018, 2023) και ενός Κυπέλλου Ελλάδας (2023)», ανέφερε μεταξύ άλλων στο αποχαιρετιστήριο μήνυμα της η «κιτρινόμαυρη» ΠΑΕ ευχαριστώντας τον παράλληλα για την προσφορά του στον σύλλογο. Ο Σέρχιο Αραούχο δεν είναι ο «killer» επιθετικός αλλά εκείνος που θα τα δώσει όλα, θα παλέψει από το πρώτο έως το τελευταίο λεπτό και θα βγει μπροστά στις κρίσιμες στιγμές. Φυσικά, ο «Τσίνο» δεν θα λείψει από τα ελληνικά γήπεδα μόνο για τα αγωνιστικά του προσόντα αλλά και για το ήθος του. Ένας ποδοσφαιριστής - πρότυπο που συγκίνησε ουκ ολίγες φορές τους φιλάθλους με τη συμπεριφορά του. 

Μπερνάρ 

Κάτι λιγότερο από δύο χρόνια έμεινε στην Ελλάδα αγωνιζόμενος με τη φανέλα του Παναθηναϊκού κι ύστερα επέστρεψε στην πατρίδα του για χάρη της Ατλέτικο Μινέιρο, έχοντας  βέβαια αφήσει το στίγμα του στο ελληνικό πρωτάθλημα. Μόλις προσωπογραφήσαμε τον Μπερνάρ. Ο βραχύσωμος μεσοεπιθετικός κατάφερε να γίνει ένας από τους πιο αγαπητούς ποδοσφαιριστές των φιλάθλων του «τριφυλλιού» αλλά και του ελληνικού φίλαθλου κοινού τόσο για το...βραζιλιάνικο στιλ παιχνιδιού του αλλά και λόγω του εξαιρετικού χαρακτήρα του. Εξαιρετικός τεχνίτης, δημιουργός που αγωνιζόταν πάντα με πάθος παρακινώντας παράλληλα τους συμπαίκτες του να δώσουν το μέγιστο δυνατό σε κάθε αγώνα. Έφυγε από τους «πράσινους» χωρίς να κατακτήσει το πρωτάθλημα που τόσο επιθυμούσε, αλλά έχοντας πανηγυρίσει το Κύπελλο Ελλάδας

Γιουσέφ Ελ Αραμπί 

Ο Μαροκινός επιθετικός είναι ο ορισμός του «killer». Ένας από τους κορυφαίος φορ που αγωνίστηκαν στο ελληνικό πρωτάθλημα κι από τους καλύτερους στράικερ που φόρεσε τη φανέλα του Ολυμπιακού. 225 συμμετοχές, 94 γκολ, 25 ασίστ και φυσικά 1 Europa Conference League, ένα νταμπλ και τρία πρωταθλήματα. Αυτός ήταν ο απολογισμός του Ελ Αραμπί στην πενταετή του παρουσία στους «ερυθρόλευκους». Οξυδερκής, ένας all around επιθετικός, που βρίσκεται στο σημείο σημείο  τη σωστή στιγμή για να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα. Ένας φορ με μεγάλη έφεση στο σκοράρισμα, πρωταγωνιστής σε μεγάλες στιγμές των «ερυθρόλευκων», λατρεύτηκε από τους φιλάθλους του Ολυμπιακού, έγινε σύνθημα στα χείλη τους και φόρεσε και το περιβραχιόνιο της ομάδας του Πειραιά. 

Βιθέντε Ιμπόρα

Ήρθε κι έφυγε αθόρυβα. Ο «εγκέφαλος» στην εποχή Μεντιλίμπαρ στον Ολυμπιακό, καθώς μέχρι ο Βάσκος τεχνικός να αναλάβει την ομάδα του Πειραιά περνούσε...απαρατήρητος. Ένας ηγέτης εντός κι εκτός γηπέδου που καθοδηγεί τους συμπαίκτες του, η ήρεμη - δύναμη. Χάρη στην τεράστια εμπειρία του και την οξυδέρκειά του κυριαρχεί στο χώρο του κέντρου και χαλάει το παιχνίδι των αντιπάλων. Έπαιξε κομβικό ρόλο στην κατάκτηση του Conference League κι έφυγε για την αγαπημένη του Λεβάντε, έχοντας στις αποσκευές του ένα ακόμη ευρωπαϊκό τρόπαιο. 

Κωνσταντίνος Κουλιεράκης

Τις τελευταίες μέρες του στη Θεσσαλονίκη ως ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ διανύει ο νεαρός στόπερ. Ο 20χρονος αριστεροπόδαρος αμυντικός, όπως έχει γίνει ήδη γνωστό, υπέγραψε με τη Βόλφσμπουργκ και μετά τα ματς των «ασπρόμαυρων» με τη Σάμροκ για τα playoffs του Europa League θα μετακομίσει στη γερμανική πόλη για χάρη των «λύκων». Ο υψηλόσωμος Χανιώτης στόπερ με τις εμφανίσεις του κόσμησε τα ελληνικά γήπεδα και πλέον ετοιμάζει βαλίτσες προκειμένου να αγωνιστεί σε ένα από τα καλύτερα πρωταθλήματα του κόσμου. 

Το φαβορί για τον τίτλο και τον πρώτο σκόρερ: Οι στοιχηματικές αποδόσεις πριν την έναρξη της Super League
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

10:47 - 17.08.2024

Το φαβορί για τον τίτλο και τον πρώτο σκόρερ: Οι στοιχηματικές αποδόσεις πριν την έναρξη της Super League

Οι στοιχηματικές εταιρείες έχουν «ανοίξει» τα χαρτιά τους ενόψει της έναρξης του νέου πρωταθλήματος. Ποια ομάδα έχουν τοποθετήσει στην pole position και ποιος είναι το φαβορί για το βραβείο του πρώτου σκόρερ;

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!