Οι πόρτες που έκλεισαν τελευταία στιγμή και οι καταγγελίες για 20 λεπτά αναμονής στο τηλεφωνικό κέντρο της ΕΛ.ΑΣ

Οι πόρτες που έκλεισαν τελευταία στιγμή και οι καταγγελίες για 20 λεπτά αναμονής στο τηλεφωνικό κέντρο της ΕΛ.ΑΣ

Κώστας Τσίλης 15:38 - 08.08.2023 / Ανανεώθηκε: 14:24 - 14.08.2024

Όλο και περισσότερες ανατριχιαστικές λεπτομέρειες για την φονική καταδρομική επίθεση στη Νέα Φιλαδέλφεια, έρχονται στο φως της δημοσιότητας και αναδεικνύουν και τις ευθύνες

Την φονική καταδρομική επίθεση στη Νέα Φιλαδέλφεια οι δράστες την είχαν προσχεδιάσει, η αστυνομία την παρακολουθούσε... διακριτικά, αλλά όσοι ήταν παρόντες έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ την είδαν ξαφνικά μπροστά τους και την έζησαν στο... πετσί τους. Μάλιστα υπήρχαν και ορισμένες κινήσεις που έγιναν πάνω στην στιγμή της μεγάλης κρίσης και κυρίως χάρη στο καθαρό μυαλό και την ψυχραιμία υπαλλήλων του γηπέδου αλλά και απλού κόσμου, που ίσως έσωσαν ζωές. 

Μόλις εκδηλώθηκε η επίθεση, αμέσως έκλεισαν όλες οι πόρτες του γηπέδου. Διότι κάποιες ήταν ανοιχτές ακόμα, καθώς μόλις πριν λίγη ώρα είχε ολοκληρωθεί η προπόνηση της Ντιναμό. Κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τι θα είχε συμβεί, αν οι χούλιγκανς έβρισκαν τις πόρτες ανοιχτές, με δεδομένο πως επιχειρήσαν να εισβάλουν μέσα στο γήπεδο. Επίσης υπάλληλοι του γηπέδου, έσπευσαν να βοηθήσουν ώστε να κλείσουν οι πόρτες και στα καταστήματα. Εκεί δηλαδή που έκλεισαν οι σιδεριές και δεν μπόρεσαν οι χούλιγκανς να εισβάλλουν. 

Έγινε και μια γιγαντιαία προσπάθεια, όσο η επίθεση ήταν σε εξέλιξη, είτε να απομακρυνθούν, είτε να κρυφτούν σε ασφαλές σημείο, οικογένειες με μικρά παιδιά που εκείνη την ώρα ήταν ακόμα στην πλατεία του αετού. Και όσο όλα αυτά συνέβαιναν, η αστυνομία ήταν απούσα. 

Μάλιστα υπάρχουν καταγγελίες πως ενώ η ανταπόκριση της πυροσβεστικής στις κλήσεις ήταν άμεση, στο τηλεφωνικό κέντρο της ΕΛ.ΑΣ, υπήρχε 20άλεπτη αναμονή. Κάτι άλλωστε που αιτιολογεί και το γεγονός πως υπήρξε παρέμβαση με τεράστια καθυστέρηση της αστυνομίας