Οι προεδρικές εκλογές στο ΠΑΣΟΚ επηρεάζουν τον Παναθηναϊκό!

Χάρης Δούκας

i

Intime

Οι προεδρικές εκλογές στο ΠΑΣΟΚ επηρεάζουν τον Παναθηναϊκό!

Μπάμπης Τσιμπίδας 12:19 - 17.06.2024 / Ανανεώθηκε: 12:19 - 17.06.2024

Ο Χάρης Δούκας ενδέχεται να διεκδικήσει την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και πιθανή αποχώρηση του από τον Δήμο Αθηναίων, θα προκαλούσε προβλήματα στην ομαλή υλοποίηση της Διπλής Ανάπλασης.

Η αποτυχία του ΠΑΣΟΚ να αναδειχτεί δεύτερο κόμμα στις πρόσφατες ευρωεκλογές και η αδυναμία του να επωφεληθεί από τη δυσαρέσκεια για την Κυβέρνηση, έχουν προκαλέσει αναταράξεις στο εσωτερικό του κινήματος. Τόσο μεγάλες, ώστε ο πρόεδρος Νίκος Ανδρουλάκης να αναγκαστεί να διεκδικήσει την επανεκλογή του στην ηγεσία, μέσω μίας νέας εκλογικής διαδικασίας.

Είναι προφανές πως εφόσον ο Ανδρουλάκης (γνωστός και για τα πράσινα αισθήματα του...) ανακοινώσει τελικά το στήσιμο της κάλπης, υπάρχουν δελφίνοι πρόθυμοι να ανταποκριθούν στο κάλεσμα του και να διεκδικήσουν τη θέση του. Μάλιστα, όλο αυτό το σκηνικό αγγίζει εμμέσως και τον Παναθηναϊκό, παρότι κανένας παράγοντας του δεν πρόκειται να το σχολιάσει δημοσίως.

Παναθηναϊκός ΑΟ: Οι απαντήσεις Δούκα - Μαλακατέ για τη Διπλή Ανάπλαση
ΣΠΟΡ

19:26 - 10.06.2024

Παναθηναϊκός ΑΟ: Οι απαντήσεις Δούκα - Μαλακατέ για τη Διπλή Ανάπλαση

O Δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας και ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού, Τάκης Μαλακατές, για περίπου 2,5 ώρες απάντησαν στα ερωτήματα μελών του ΑΟ για τη Διπλή Ανάπλαση και το γηπεδικό του Παναθηναϊκού.

Γιατί ένα επιφανές στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος αφήνει εμμέσως να εννοηθεί πως ενδιαφέρεται για την προεδρία, είναι ο Χάρης Δούκας. Ο Δήμαρχος Αθηναίων, ο οποίος έχει ενεργή ανάμειξη στη Διπλή Ανάπλαση και έχει στενή συνεργασία με τις διοικήσεις της ΠΑΕ και του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού!

Αναμφίβολα, μία αποχώρηση του Δούκα από το δημαρχιακό Μέγαρο της Πλατείας Κοτζιά θα έχει επιπλοκές στο έργο. Διότι προκύπτουν συνεχώς ζήτηματα που χρειάζονται επίλυση και μέχρι να αναδειχθεί ο αντικαταστάτης του Δούκα από την παράταξη του και να ασχοληθεί με τα καθήκοντα του, θα χρειαστεί χρόνος.

Ήδη, η προηγούμενη μεταβίβαση της εξουσίας στον Δήμο Αθηναίων, από τον Κώστα Μπακογιάννη στον Χάρη Δούκα, καθυστέρησε αρκετά τη διευθέτηση σημαντικών ζητημάτων. Μέχρι να προσαρμοστεί η ομάδα του νέου Δημάρχου μετά την εκλογική νίκη της τον Οκτώβριο και να εξοικειωθεί με τις αρμοδιότητες της.

Επίσης, δεν υπάρχει ένα πρόσωπο το οποίο έχει τις προδιαγραφές για να ηγηθεί και να αναπληρώσει τον Χάρη Δούκα, σε ενδεχόμενη αποχώρηση του από την τοπική αυτοδιοίκηση. Άρα, στο Τριφύλλι θα είχαν συμφέρον να μην αναμειχθεί καθόλου ο νυν Δήμαρχος στις διεργασίες που συντελούνται στο ΠΑΣΟΚ...