Οι πρώτες υποθέσεις συμβολαίων στην ΑΕΚ, που θα κληθεί να διαχειριστεί ο Ριμπάλτα

Ριμπάλτα

i

Χαβιέ Ριμπάλτα/©intime

Οι πρώτες υποθέσεις συμβολαίων στην ΑΕΚ, που θα κληθεί να διαχειριστεί ο Ριμπάλτα

Κώστας Τσίλης 21:03 - 12.10.2024 / Ανανεώθηκε: 21:03 - 12.10.2024

Ο Ριμπάλτα έχει ήδη πιάσει δουλειά στον επιτελικό του ρόλο στην ΑΕΚ και το Sportal.gr βάζει στο τραπέζι τις πρώτες υποθέσεις συμβολαίων που θα πρέπει να διαχειριστεί

Επισήμως η πρόσληψη του Χαβιέ Ριμπάλτα σε ρόλο διευθυντή ποδοσφαίρου στην ΑΕΚ, ανακοινώθηκε την Τετάρτη το πρωί. Την ώρα που έβγαινε η ανακοίνωση, ο Ισπανός ήταν ήδη στο προπονητικό κέντρο των Σπάτων και είχε πιάσει δουλειά. Συστηνόταν και μιλούσε στους ποδοσφαιριστές, είχε την πρώτη πολύωρη συνεργασία με τον Ματίας Αλμέιδα.

Ήδη από την Τετάρτη το πρωί, ο Ριμπάλτα δεν βρίσκεται μόνο σε διαδικασία γνωριμίας του νέου εργασιακού περιβάλλοντος και των ανθρώπων της ομάδας, αλλά έχει αρχίσει να ασχολείται και με ζητήματα που αφορούν το κλαμπ. Ο ρόλος που έχει αναλάβει είναι επιτελικός και ως εκ τούτου έχει πάνω του και υπό την εποπτεία του, όλα τα ζητήματα που αφορούν το ποδοσφαιρικό τμήμα. Και φυσικά αυτό που έχει μπροστά του, μεταξύ άλλων, είναι διαχειριστεί και τις υποθέσεις συμβολαίων ποδοσφαιριστών που λήγουν στο τέλος της σεζόν.

Εννοείται πως ακόμα είναι πολύ νωρίς και επίσης ο Ριμπάλτα μόλις έχει αναλάβει. Παρόλα αυτά, όταν πρόκειται για συμβόλαια που λήγουν στο τέλος της τρέχουσας σεζόν, η κουβέντα περί της διαχείρισής του, δεν θα αργήσει να ανοίξει. Και είναι μια κουβέντα που πλέον βρίσκεται στην αρμοδιότητα του Ριμπάλτα για να την κάνει με τον προπονητή προκειμένου να πάρει τις εισηγήσεις του και κατόπιν να την... "τρέξει".

Στην ΑΕΚ το προσεχές καλοκαίρι λήγουν έξι συμβόλαια. Του Στίβεν Τσούμπερ, του Ντομαγκόι Βίντα, του Κώστα Γαλανόπουλου, του Εχσάν Χατζισαφί, του Νορντίν Άμραμπατ και του Τσίτσαν Στάνκοβιτς. Έξι πολύ διαφορετικές περιπτώσεις, που χρίζουν και πολύ διαφορετικής διαχείρισης. Για παράδειγμα, ο Στάνκοβιτς είναι ένας παίκτης που δεν υπολογίζεται αγωνιστικά. Και αυτό που πιθανότατα θα επιδιώξει ο Ριμπάλτα, είναι να βρει έναν τρόπο να μην περιμένει καν μέχρι το καλοκαίρι για να λήξει το συμβόλαιο και να βρεθεί μια λύση τον Γενάρη. Ή και πιο άμεσα.

Επίσης δυο πολύ ξεχωριστές περιπτώσεις, είναι αυτές του Ντομαγκόι Βίντα και του Κώστα Γαλανόπουλου. Ο Κροάτης και πρώτος αρχηγός της ΑΕΚ είναι ένα σημαντικό κεφάλαιο για το κλαμπ. Μάλιστα ο ίδιος έχει εκφράσει την επιθυμία του, να συνεχίσει στην ομάδα και από διαφορετικό πόστο. Αλλά σε κάθε περίπτωση η συζήτηση που θα γίνει θα έχει πολλές παραμέτρους.

Όσο για τον Κώστα Γαλανόπουλο, είναι ένα παιδί από τα σπλάχνα της ομάδας. Η μοναδική τέτοια περίπτωση αυτή την στιγμή στο ρόστερ της ΑΕΚ. Επομένως η συζήτηση για το μέλλον και για το συμβόλαιο που λήγει, θα έχει τις δικές της, σημαντικές ιδιαιτερότητες. Και φυσικά υπάρχουν και οι περιπτώσεις του Άμραμπατ και του Χατζισαφί αλλά και του Τσούμπερ, που είναι εξαιρετικά απίθανο να ανοίξουν πριν από φινάλε της σεζόν. Πάντως σίγουρα ο Ριμπάλτα έχει αυτά τα έξι συμβόλαια που λήγουν και είναι τα πρώτα με τα οποία θα ασχοληθεί.