Οι πρώτοι σκόρερ στην ιστορία της ελληνικής Super League
i

©Intime

Οι πρώτοι σκόρερ στην ιστορία της ελληνικής Super League

Sportal newsroom 12:06 - 22.08.2024 / Ανανεώθηκε: 12:18 - 22.08.2024

Ποιοι είναι οι παίκτες, που αγωνίστηκαν στην πρώτη τη τάξει κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου και ηγούνται της γενικής κατάταξης των γκολ όλων των εποχών;

Η ελληνική Σούπερ Λιγκ έχει γνωρίσει πολλούς μεγάλους σκόρερ όλα αυτά τα χρόνια. Ποιοι όμως είναι παίκτες, που αγωνίστηκαν στην πρώτη τη τάξει κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου, ηγούνται της γενικής κατάταξης των γκολ όλων των εποχών; Αυτή είναι μια ερώτηση που απάντησε η NetBet, η οποία προσφέρει stoixima live και live casino

5. Αλέξης Αλεξανδρής & Αντώνης Αντωνιάδης - 187 γκολ

«Ισοπαλία» στην πέμπτη θέση της κατάταξης των κορυφαίων σκόρερ της Σούπερ Λιγκ όλων των εποχών. Ο Αλέξης Αλεξανδρής ήταν ένας τρομερός επιθετικός μεταξύ των ετών 1986 και 2005. Εκπροσώπησε πολλούς συλλόγους κατά τη διάρκεια της καριέρας του, με 127 από τα γκολ του να έρχονται σε 242 εμφανίσεις του με την φανέλα του Ολυμπιακού. Ο Αντώνης Αντωνιάδης ο γνωστός θρύλος του Παναθηναϊκού με 187 γκολ και αυτός, σημείωσε τα 180 από αυτά σε 228 αγώνες πρωταθλήματος για τον ιστορικό σύλλογο. Αν και έχει καλύτερο ποσοστό σκοραρίσματος εκ των δύο, το σωστό είναι να συμπεριληφθούν και οι δύο στην 5η θέση της λίστας των σκόρερ.

4. Γιώργος Σιδέρης - 224 γκολ

Ο πρώτος που έσπασε το φράγμα των 200 γκολ, ο Γιώργος Σιδέρης ήταν θρυλικός σκόρερ που έλαμψε στο ελληνικό ποδόσφαιρο τη δεκαετία του ‘60.

Τα 224 γκολ του στην Α’ Εθνική ήρθαν από μόλις 285 εμφανίσεις, που σημαίνει ότι έχει το καλύτερο ποσοστό σκοραρίσματος από οποιονδήποτε παίκτη σε αυτήν την κορυφαία πεντάδα

Ο Σιδέρης έπαιξε κυρίως για τον Ολυμπιακό, αλλά νωρίτερα στην καριέρα του αγωνίστηκε για τον Ατρόμητο Πειραιώς. Όντας και διεθνής στην Εθνική με μεγάλη καριέρα, τερμάτισε δεύτερος στη βαθμολογία του Χρυσού Παπουτσιού για τη σεζόν 1968-69 χάνοντας οριακά τη διάκριση.

3. Μίμης Παπαϊωάννου - 234 γκολ

Ο Μίμης Παπαϊωάννου θεωρείται ευρέως ως ένας από τους μεγαλύτερους Έλληνες ποδοσφαιριστές όλων των εποχών. Ξεκίνησε την καριέρα του ως επιθετικός, αλλά μετακόμισε σε ρόλο επιθετικού μέσου, γεγονός που καθιστά την απόδοσή του στο σκοράρισμα ακόμη πιο αξιοσημείωτη.

Ο Παπαϊωάννου πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας του στην ΑΕΚ, με την οποία κέρδισε πέντε πρωταθλήματα. Πέτυχε τα 234 γκολ του σε 480 εμφανίσεις και τερμάτισε πρώτος σκόρερ της Σούπερ Λιγκ σε δύο διαφορετικές σεζόν.

2. Κριστόφ Βαζέχα - 244 γκολ

Ο Πολωνός θρύλος του Παναθηναϊκού είναι το μόνο μέλος της κορυφαίας πεντάδας που δεν κατάγεται από την Ελλάδα. Ο Κριστόφ Βαζέχα είναι πρώην διεθνής με την εθνική ομάδα της χώρας του και έχει παίξει 50 παιχνίδια για τη χώρα του, σημειώνοντας 9 γκολ. Θεωρείται, κατά γενική ομολογία, ως ένας από τους μεγαλύτερους παίκτες στην ιστορία του Παναθηναϊκού μετά από τη 15ετή θητεία του στο σύλλογο από το 1989 έως το 2004.

Ο Βαζέχα σημείωσε τα 244 γκολ του σε 390 αγώνες και βοήθησε τον Παναθηναϊκό να κερδίσει πέντε τίτλους Σούπερ Λιγκ και άλλα τόσα Κύπελλα Ελλάδας. Ήταν επίσης πρώτος σκόρερ της Σούπερ Λιγκ σε τρεις διαφορετικές σεζόν. Η υψηλότερη του επίδοση σε μια μόνο σεζόν ήταν τα 32 γκολ που σκόραρε τη σεζόν 1997-98.

1. Θωμάς Μαύρος - 260 γκολ

Ο κορυφαίος σκόρερ της Σούπερ Λιγκ και θρύλος του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ο Μαύρος ξεκίνησε την καριέρα του ως έφηβος στον Πανιώνιο και στη συνέχεια γνώρισε τη δόξα και τις μεγαλύτερες επιτυχίες με τη φανέλα της ΑΕΚ. Η συνολική του επίδοση των 260 γκολ προήλθε από 502 εμφανίσεις μεταξύ 1970 και 1991. Τερμάτισε τέσσερις φορές ως ο κορυφαίος σκόρερ της σεζόν του ελληνικού πρωταθλήματος. Ο Μαύρος εκπροσώπησε επίσης την εθνική ομάδα της Ελλάδας, σημειώνοντας 11 γκολ σε 36 διεθνείς εμφανίσεις.