Oι σχέσεις love που έγιναν hate...
i

O Ρονάλντο πανηγυρίζει / © Intime

Oι σχέσεις love που έγιναν hate...

Τζιοβάνι Ζάκαρη 12:40 - 01.01.2023 / Ανανεώθηκε: 10:52 - 20.08.2024

Με αφορμή το σύνθημα κατά του Κριστιάνο Ρονάλντο από τους οπαδούς της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, το SPORTAL θυμήθηκε τις περιπτώσεις παικτών που μισήθηκαν από φιλάθλους που τους λάτρεψαν.

«Δεν με νοιάζει ο Ρόνι, ο Ρόνι δεν νοιάζεται για μένα, το μόνο που με νοιάζει είναι η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ», φώναζαν οι οπαδοί των «Κόκκινων Διαβόλων» με αφορμή την κακήν-κακώς αποχώρηση του Κριστιάνο Ρονάλντο από την αγγλική ομάδα.

Ο Πορτογάλος μπορεί να μεγαλούργησε υπό τις οδηγίες του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον και να χρωστάει πολλά στον σύλλογο της Premier League, όμως η δεύτερη θητεία του ήταν άκρως αποτυχημένη και ως εκ τούτου η φυγή του για την Αλ Νασρ - η τουλάχιστον για οπουδήποτε μακριά από το Μάντσεστερ - ήταν κάτι παραπάνω από επεισοδιακή.

«Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ προσπάθησε να με οδηγήσει στην έξοδο. Όχι, μόνο ο προπονητής αλλά επίσης δύο-τρία άτομα γύρω από το σύλλογο. Αισθάνομαι προδομένος. Αισθάνομαι πως κάποιοι άνθρωποι δεν με ήθελαν στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, όχι μόνο φέτος αλλά και την περασμένη σεζόν επίσης.

Έγινα το μαύρο πρόβατο και δεν έδειξαν την παραμικρή ενσυναίσθηση ακόμα και όταν η κόρη μου ήταν άρρωστη», είχε πει ο CR7 σε συνέντευξη του, περιγράφοντας το πως ήρθε το διαζύγιο με την πρώην ομάδα του.

Ωστόσο, ο Κριστιάνο Ρονάλντο δεν είναι ο μοναδικός ποδοσφαιριστής που αγαπήθηκε από τους φιλάθλους του κλαμπ του στην αρχή και μισήθηκε θανάσιμα στο τέλος. Το Sportal γυρίζει πίσω τον χρόνο και θυμάται περιπτώσεις ποδοσφαιριστών που κατάφεραν να φτάσουν από το «love» στο «hate».

Πάολο Μαλντίνι

Ο Πάολο Μαλντίνι αποτέλεσε «σημαία» για την Μίλαν την οποία υπηρέτησε επί σειρά ετών και μάλιστα υπήρξε και αρχηγός της. Όμως ο ίδιος έκλεισε με πολύ άσχημο τρόπο την καριέρα του στους «ροσονέρι», αφού στις 24 Μαΐου του 2009 ο πάλαι πότε ποδοσφαιριστής μπήκε στο Σαν Σίρο για το τελευταίο του ματς και δέχτηκε τη «γιούχα» των 80.000 οπαδών που βρέθηκαν στο γήπεδο.

Οι λόγοι που συνέβη αυτό φημολογείται πως ήταν δύο. Ο πρώτος αφορούσε τα χρήματα, με τους οργανωμένους να υποστηρίζουν πως ο Ιταλός δεν ενδιαφερόταν για την ομάδα αλλά για το πόσο θα πλουτίσει η τσέπη του. Αφορμή στάθηκε το γεγονός πως ο παλαίμαχος άσος ζόρισε πολύ τον σύλλογο αναφορικά με το ποσό του τελευταίου του συμβολαίου, όταν οι δύο πλευρές διαπραγματεύτηκαν.

Ο δεύτερος έχει να κάνει με τον αξέχαστο τελικό του 2005, κόντρα στη Λίβερπουλ, όπου το 3-0 έγινε 3-3 μέσα σε διάστημα δέκα λεπτών. Aρκετοί, λοιπόν, άφησαν να εννοηθούν πολλά για την επίδοση του ποδοσφαιριστή μετά την ανάπαυλα.

Γκάρεθ Μπέιλ

Η αλήθεια είναι πως όταν γίνεσαι για αρκετό καιρό η πιο ακριβή μεταγραφή του κόσμου, επιβάλλεται να παίξεις έστω και λίγο ποδόσφαιρο. Και πράγματι όταν η Ρεάλ Μαδρίτης δαπάνησε 100 εκατ. ευρώ το 2013, ήλπιζε πως θα βρεί στον Γκάρεθ Μπέιλ έναν δεύτερο Κριστιάνο Ρονάλντο. Η συνέχεια γνωστή με τον Ουαλό να μην καταφέρνει ποτέ να αφομοιωθεί στην ομάδα και να μη δικαιολογεί σε καμία περίπτωση τα χρήματα που δόθηκαν για εκείνον.

Kάπως έτσι οι εκατομμύρια οπαδοί των «μερένγκες» τον έβαλαν στη λεγόμενη «blacklist», βρίζοντας για την ώρα και τη στιγμή που η Τότεναμ τους τον παραχώρησε. Το μίσος τους έφτασε δε στο αποκορύφωμα του, λίγο πριν τελειώσει η περασμένη σεζόν του πρωταθλήματος της La Liga.

Συγκεκριμένα, τον περασμένο Απρίλιο, η Ρεάλ υποδεχόταν τη Χετάφε για τη 31η αγωνιστική της Primera Division. Στο 74ο λεπτό ο εξτρέμ πέρασε ως αλλαγή παίρνοντας τη θέση του Μπενζεμά. Αρχικά, το κοινό της «βασίλισσας» αποθέωσε, όπως ήταν λογικό, τον Γάλλο φορ και στη συνέχεια ξέσπασε σε τρομερές αποδοκιμασίες προς το πρόσωπο του 33χρονου άσου. Μάλιστα, οι οπαδοί του κλαμπ «γιούχαραν» τον Μπέιλ κάθε φορά που ακουμπουσε μπάλα.

Μάουρο Ικάρντι

Το όνομα του Μάουρο Ικάρντι είναι συνώνυμο με τη λέξη… Βασικά όχι δεν μπορούμε να την πούμε γιατί θα πέσει πρόστιμο. Πρόκειται πάντως για ένα ποδοσφαιριστή που κάνει ότι περνάει από το χέρι του για να γίνει αντιπαθής στο κοινό.

Μία από τις περιπτώσεις που μπήκε και εκείνος σε μαύρη λίστα, ήταν όσο αγωνιζόταν στην Ίντερ. Το ξεκίνημα του ιδανικό αφού κατάφερε σε νεαρή ηλικία να γίνει αρχηγός της ομάδας, κάτι που όπως γίνεται εύκολα κατανοητό δεν είναι απλό. Όμως αντί να το εκτιμήσει ο παίκτης κατάφερε να ανοίξει «βεντέτα» με τους Ultras και να βρεθεί από το ζενίθ στο ναδίρ μέσα σε λίγο καιρό.

Αφορμή στάθηκε ένα κομμάτι από την αυτοβιογραφία - ναι έκανε αυτοβιογραφία στα 23 ο τύπος - μέσω της οποία τα έχωσε σε έναν οργανωμένο οπαδό για επεισόδιο που είχε με την εξέδρα σε ματς Σασουόλο-Ίντερ τον Φεβρουάριο του 2015, κατηγορόντας τον πως πήρε με τη βία από ένα μικρό παιδί μία φανέλα που του είχε χαρίσει ο ίδιος και την πέταξε με περιφρόνηση πίσω. Έκτοτε, ανακοινώσεις επί ανακοινώσεων, πανηγυρισμοί όποτε έχανε πέναλτι η γκολ, στασιμότητα στην κερκίδα όποτε σκόραρε και στο τέλος μία άτακτη φυγή από την Ιταλία.

Μαντί Καμαρά

Θέλοντας να κλείσουμε και με μία ελληνική περίπτωση, αποφασίσαμε πως αυτή θα είναι ο Μαντί Καμαρά. Ο άσος της Ρόμα, που χρήζει της εμπιστοσύνης του Μουρίνιο, ανήκε σε εκείνη τη φουρνιά ποδοσφαιριστών που ξεχώρισαν υπό τις οδηγίες του Πέδρο Μαρτίνς.

Ο Αφρικανός μέσος αγαπήθηκε πολύ από τους φίλους του Ολυμπιακού, αφού φρόντισε να βάλει το λιθαράκι του στο να ξαναπάρει πρωτάθλημα η ομάδα του έπειτα από δύο σεζόν. Κάπου εκεί εμφανίστηκαν οι μνηστήρες και οι… κακές γλώσσες λένε πως όταν η μεταγραφή του νεαρού δεν ολοκληρώθηκε, λόγω ασυμφωνίας στα οικονομικά των δύο ομάδων, τότε ο Μαντί ξενέρωσε και έπαψε να έχει ενδιαφέρον στο παιχνίδι του.

Καθαρά αγωνιστικά, φέτος ο Καμαρά δεν ήταν επ’ ουδενί το παιδί που πρωτοφόρεσε τη φανέλα των «ερυθρόλευκων». Και αυτό ήταν κάτι που δεν άρεσε στον κόσμο της ομάδας με αποτέλεσμα ένα από τα πολλά «ουυ» που ακούστηκαν στη φετινή κακή χρονιά - τουλάχιστον μέχρι τώρα - είχαν αποδέκτη τον 24χρονο. Στο ματς κόντρα στη Σλόβαν Μπρατισλάβας, ο ίδιος με τον Τικίνιο πέρασαν εκτός ως αλλαγή και αποδοκιμάστηκαν έντονα από τους παρευρισκομένους στο Γεώργιος Καραϊσκάκης.