Οι τρεις παράμετροι που θα κρίνουν πότε θα μπει ο Μαρσιάλ στην αγωνιστική εξίσωση της ΑΕΚ

Μαρσιάλ

i

Αντονί Μαρσιάλ/©intime

Οι τρεις παράμετροι που θα κρίνουν πότε θα μπει ο Μαρσιάλ στην αγωνιστική εξίσωση της ΑΕΚ

Κώστας Τσίλης 22:20 - 20.09.2024 / Ανανεώθηκε: 22:35 - 20.09.2024

Το ερώτημα που πλέον κυριαρχεί στην Ένωση, είναι το πότε θα μπορέσει να είναι έτοιμος ο Γάλλος σταρ για να τεθεί στην διάθεση του Ματίας Αλμέιδα και το Sportal.gr, επιχειρεί να δώσει την απάντηση

Μέχρι και χθες το βράδυ, η μεγάλη αγωνία και δίψα του κόσμου της ΑΕΚ, ήταν να υποδεχθεί τον Αντονί Μαρσιάλ στην Αθήνα και να τον δει να φορά και επίσημα την κιτρινόμαυρη φανέλα. Όμως πλέον από σήμερα το ενδιαφέρον αλλά και η αγωνία στρέφονται αλλού. Στο πότε θα μπορέσουν οι οπαδοί της ΑΕΚ, να δουν τον Γάλλο σταρ να μπαίνει στο γήπεδο σε επίσημο παιχνίδι. Κάτι που επί της ουσίας εξαρτάται από τρεις παραμέτρους. Και το Sportal.gr,επιχειρεί να τις... προσεγγίσει.

Η πρώτη και ίσως η πιο σημαντική παράμετρος, είναι η αντικειμενική κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο Μαρσιάλ. Υπάρχει το δεδομένο πως το τελευταίο επίσημο παιχνίδι που έχει παίξει, ήταν πέρυσι τον Δεκέμβρη. Από τότε δεν έχει ματς. Όπως και δεν έχει καλοκαιρινή προετοιμασία. Ότι δουλειά έχει γίνει, είναι ατομική. Με το σώμα του πάντως να δείχνει σε πολύ κατάσταση. Πέρασε από τα εργομετρικά και ήδη έπιασε και δουλειά στα Σπάτα. Το δεδομένο είναι δείχνουν και οι μετρήσεις να είναι fit. Το ζητούμενο είναι ο αγωνιστικός ρυθμός.

Ο Ματίας Αλμέιδα και οι συνεργάτες του θα έχουν στα χέρια τους όλες τις μετρήσεις του Μαρσιάλ. Θα έχουν και την εικόνα του απ' αυτά που θα κάνει τις πρώτες μέρες στο γήπεδο. Και θα καταστρώσουν έναν οδικό χάρτη επιστροφής του Γάλλου σταρ σε φουλ ρυθμούς δουλειάς και βαθμού ετοιμότητας. Που κυρίως αρχικά θα βασιστεί σ' αυτές τις μετρήσεις και στην κατάσταση στην οποία βρίσκεται.

Η δεύτερη και τρίτη παράμετρος όμως, αφορούν αυτά που θα προκύψουν στην πορεία. Καταρχάς σημαντικό ρόλο πάντα παίζει και ο τρόπος που ο ίδιος ο Μαρσιάλ θα λειτουργήσει. Θέλει να είναι έτοιμος όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Διψάει για ποδόσφαιρο, όντας σχεδόν δέκα μήνες ανενεργός. Δεν θα γίνει τίποτα βιαστικά, όμως το πόσο ο ίδιος ο Γάλλος σταρ θέλει πολύ να μπει ξανά στην αγωνιστική δράση, μπορεί να επηρεάσει και τον χρόνο που θα χρειαστεί μέχρι να είναι απολύτως έτοιμος για να το κάνει.

Όσο για την τρίτη παράμετρο, αυτή αφορά όλα όσα θα βλέπει ο Αλμέιδα στην δουλειά που θα κάνει ο Μαρσιάλ στα Σπάτα. Στην εικόνα του καθημερινά στις προπονήσεις. Και ειδικά από την στιγμή που θα έχει ανεβάσει στροφές και θα μπορεί να είναι στο φουλ και κανονικά μαζί με την υπόλοιπη ομάδα. Άλλωστε μην ξεχνάτε πως την τελική απόφαση για το πότε ο Μαρσιάλ θα είναι σε θέση να μπει στην αγωνιστική εξίσωση, την παίρνει ο προπονητής. Φυσικά μ' αυτά που έχει μετρήσει και μ' αυτά που βλέπει.

Αυτή την στιγμή είναι πολύ νωρίς για να γίνει οποιαδήποτε πρόβλεψη. Δεν θα την έκανε ούτε ο Αλμέιδα, ούτε ο ίδιος ο Μαρσιάλ. Δεδομένα δεν υπάρχει καμία πίεση. Από την άλλη μεριά, σίγουρα υπάρχει η επιθυμία του Γάλλου σταρ να μπει ξανά στην δράση όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Αλλά και προφανώς του Αλμέιδα, να έχει στα χέρια του "οπλισμένο", ένα τέτοιο υπερόπλο, όπως ο Γάλλος σταρ.