Οικογένεια Ισπανών ταξίδεψε στην Αγγλία για να δει αγώνα της Ντέρμπι Κάουντι, επειδή «τους άρεσε το σήμα στο FIFA»!
i

@SteveBloomerPod Twitter

Οικογένεια Ισπανών ταξίδεψε στην Αγγλία για να δει αγώνα της Ντέρμπι Κάουντι, επειδή «τους άρεσε το σήμα στο FIFA»!

Sportal newsroom 18:47 - 09.02.2023 / Ανανεώθηκε: 10:04 - 20.08.2024

Περισσότερα από 2.200 χιλιόμετρα ταξίδεψαν 6 Ισπανοί για να παρακολουθήσουν από κοντά την Ντέρμπι Κάουντι, έχοντας… ερωτευτεί τα «κριάρια» μέσω γνωστού video game.

Ακόμα δεν είχε χαράξει στο Λούγκο, μια πόλη της Γαλικίας, όταν ο Φερνάντο Μπαταγιόν και έξι ξαδέρφια του αποφάσισαν να ξεκινήσουν για πρώτη φορά στη ζωή τους ταξίδι με προορισμό την Αγγλία. Όχι, όμως, με αφορμή κάποιον συνηθισμένο λόγο, αλλά για τη… λόξα τους.

Χρειάστηκε, τελικά, να διανύσουν περισσότερα από 2.200 χιλιόμετρα για να φτάσουν στα Ανατολικά Μίντλαντς, και συγκεκριμένα στο Ντέρμπι, προκειμένου να παρακολουθήσουν το προηγούμενο Σάββατο την τοπική Κάουντι σε αγώνα της League 1 (τρίτης ιεραρχικά κατηγορίας στην Αγγλία), με αντίπαλο τη Μόρκαμ.

Ο λόγος; Λίγο… τρελός, αλλά ωραίος. Πριν από περίπου 3 χρόνια, ο Φερνάντο και τα ξαδέρφια του αποφάσισαν να παίξουν στο Career Mode γνωστού video game με την Ντέρμπι Κάουντι, αρχικά διότι «τους άρεσε το σήμα». Ναι, το γνωστό, αυτό με το κριάρι!

Μετά τις πρώτες επιτυχίες μπροστά στην οθόνη, το «δέσιμο» έγινε μεγαλύτερο και οι νεαροί Ισπανοί άρχισαν να παρακολουθούν τον αγγλικό σύλλογο και στην πραγματικότητα. Εψαξαν και έμαθαν περισσότερα και για την ιστορία του, για τα χρόνια που στον πάγκο του βρισκόταν ο Μπράιαν Κλαφ και κάπου εκεί αποφάσισαν ότι πλέον αυτή θα είναι η ομάδα που θα υποστηρίζουν στο «νησί».

Έτσι, μετά από χρόνια που παρακολουθούσαν τα «κριάρια» από μακριά, το Σάββατο βρέθηκε στο «Pride Park» πανηγύρισαν το εμφατικό 5-0 επί της Μόρκαμ, κάνοντας ένα όνειρό τους πραγματικότητα.

«Ηταν μια από τις καλύτερες ημέρες της ζωής μου. Γνωρίζαμε πως η Ντέρμπι δεν είναι στην Premier League, αλλά ξέραμε πως κάποτε είχε πάρει το πρωτάθλημα με τον Κλαφ. Αγαπήσαμε την ομάδα, την ιστορία της και κάπως έτσι αρχίσαμε να την ακολουθούμε και στην πραγματική ζωή» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Μπαταγιόν, ο οποίος δεν μπορούσε να κρύψει τη χαρά του για την εμπειρία που βίωνε.