Οικονόμου: «Η Ελλάδα συνεχίζει δυναμικά στο ευρωπαϊκό αθλητικό προσκήνιο»

Γιάννης Οικονόμου

i

© Intime

Οικονόμου: «Η Ελλάδα συνεχίζει δυναμικά στο ευρωπαϊκό αθλητικό προσκήνιο»

Κώστας Τσιακλής • 19:58 - 28.06.2023 / Ανανεώθηκε: 15:15 - 14.08.2024

Ο νέος υπουργός αθλητισμού, Γιάννης Οικονόμου, αναφέρθηκε στην απόφαση της UEFA να γίνει ο τελικός του Conference League για το 2024 στην έδρα της ΑΕΚ.

Υπήρχε ως συζήτηση, ως κλίμα, ως πρόθεση αλλά πλέον μετά και την συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής της UEFA, είναι και επίσημο. Ο τελικός του Conference League για το 2024, θα διεξαχθεί στην έδρα της ΑΕΚ, την «Opap Arena». Και με επίσημη ανακοίνωση της εκτελεστικής επιτροπής της ευρωπαϊκής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας. Μάλιστα αυτή η διοργάνωση ευρωπαϊκού τελικού, θα γίνει στο σπίτι της Ένωσης, στα 100 χρόνια από την ίδρυση της.

Η «Opap Arena» αφενός είναι ένα νεόκτιστο γήπεδο και αφετέρου δεν έχει καν φιλοξενήσει αγώνα ευρωπαϊκής διοργάνωσης (πλην του παιχνιδιού της εθνικής με την Ιρλανδία). Αυτό σημαίνει πως σύμφωνα με την συνήθη πρακτική της UEFA, τόσο τα ματς της ΑΕΚ στην Ευρώπη όσο και αυτά της Εθνικής στα προκριματικά του Euro θα αποτελέσουν test events του τελικού και ο ορισμός της διοργάνωσης, θα επιβεβαιωθεί τον προσεχή Δεκέμβριο, κάτι το οποίο αποτελεί πάγια τακτική σε τέτοιες περιπτώσεις.

Την απόφαση της UEFA να δώσει και με την... βούλα τον τελικό του Conference League για το 2024 στην έδρα της ΑΕΚ σχολίασε με μία ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ο νέος υπουργός αθλητισμού, Γιάννης Οικονόμου, ο οποίος τόνισε ότι η πρόοδος και το αναβαθμισμένο κύρος της Ελλάδας καθρεφτίζονται και στον αθλητισμό, με πολλαπλά οφέλη για την πατρίδα μας.

«Η Ελλάδα συνεχίζει δυναμικά στο ευρωπαϊκό αθλητικό προσκήνιο. Μετά τον τελικό του Ευρωπαϊκού Super Cup 2023, που θα διεξαχθεί τον Αύγουστο στο γήπεδο «Γ. Καραϊσκάκης», η UEFA μας εμπιστεύτηκε σήμερα και τον τελικό του Europa Conference League 2023/24, ο οποίος θα διεξαχθεί τον Μάιο του 2024 στην Αθήνα, στο γήπεδο «Αγιά Σοφιά». Η πρόοδος και το αναβαθμισμένο κύρος της Ελλάδας καθρεφτίζονται και στον Αθλητισμό, με πολλαπλά οφέλη για την πατρίδα μας», έγραψε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Οικονόμου.