Όλα δείχνουν πως η ΑΕΚ πάει φουλ για Πιερό

Πιερό - Φωτ. IMAGO

i

Φαντζί Πιερό

Όλα δείχνουν πως η ΑΕΚ πάει φουλ για Πιερό

Κώστας Τσίλης 22:46 - 08.09.2024 / Ανανεώθηκε: 23:38 - 08.09.2024

Θεωρητικά υπάρχει ακόμα ανοιχτό το θέμα του Φοφανά αλλά μόνο ως ανοιχτή μικρή χαραμάδα, καθώς όπως υποστηρίζουν και οι Ισραηλινοί η Ένωση πάει ολοταχώς για να τελειώσει με τον επιθετικό από την Αϊτή

Η ΑΕΚ κλείνει και την Κυριακή, με το θέμα μεταγραφής του σέντερ φορ να είναι ακόμα ανοιχτό. Όμως το τοπίο φαίνεται πως πλέον έχει ξεκαθαρίσει, με βάση τα δεδομένα, αλλά και όσα έρχονται από το Ισραήλ. Μπορεί η ΑΕΚ να κρατά μια χαραμάδα ανοιχτή, μήπως τελευταία στιγμή φανεί φως από το Λονδίνο για τον Ντατρό Φοφανά. Μόνο θεωρητικά. Πρακτικά αυτό θα συνιστά απλώς απίθανη ανατροπή, καθώς πλέον η ΑΕΚ προχωρά ολοταχώς για να φέρει τον Φραντζί Πιερό. Με το οριστικό deal, να είναι προ των πυλών.

Η Μακάμπι έχει ήδη στα χέρια της την πρόταση της Ένωση. Σύμφωνα με τους ισραηλινούς, είναι στα 3,5 εκατομμύρια ευρώ. Πιθανότατα στην πραγματικότητα να είναι πιο χαμηλά. Πάντως αυτό που φαίνεται, είναι πως φαίνεται να ικανοποιεί την Μακάμπι, η οποία ξέρει πως ο Πιερό θέλει πολύ να πάρει μεταγραφή, ενώ το συμβόλαιο του λήγει σ' έναν χρόνο. Μάλιστα στο Ισραήλ σ' οτιδήποτε γράφουν, λογίζουν ως τελειωμένη την μεταγραφή του φορ από την Αϊτή στην ΑΕΚ. Και ήδη έχουν βγάλει λίστα με τους πιθανούς αντικαταστάτες.

Άλλωστε οι Ισραηλινοί θεωρούν δεδομένη και την συμφωνία της ΑΕΚ με τον ποδοσφαιριστή για τρία χρόνια. Με την Ένωση να δίνει στον Πιερό ένα συμβόλαιο με ποσό διπλάσιο σε σχέση μ' αυτό που έπαιρνε στην Μακάμπι. Ίσως στο ένα εκατομμύριο, ίσως και λίγο πιο κάτω. Σίγουρα πάντως σε χρήματα που δεδομένα κάνουν τον Πιερό να θέλει πολύ να έρθει στην ΑΕΚ.

Όλο αυτό πρακτικά σημαίνει πως μέσα στις επόμενες ώρες, αναμένεται να "τρέξουν" οι εξελίξεις, προκειμένου να κλείσει και τυπικά η συμφωνία με την Μακάμπι, αλλά και να ταξιδέψει ο Πιερό στην Ελλάδα για να υπογράψει. Εκτός βεβαίως αν συμβεί κάποια μεγάλη ανατροπή με τον Φοφανά. Ή γενικώς μια ανατροπή. Πάντως ο Πιερό βρίσκεται στην αποστολή της εθνικής του ομάδας. Και Δευτέρα αργά το βράδυ (11.00 ώρα Ελλάδας) έχει αγωνιστική υποχρέωση και μάλιστα επίσημη.

Πιθανότατα βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή και με Ελλάδα και με Ισραήλ. Άλλωστε εδώ και αρκετές μέρες ο Πιερό, σύμφωνα με τους ισραηλινούς, πίεζε προκειμένου να φύγει από την Χάιφα. Όχι για οικονομικούς λόγους, αλλά λόγω του πολέμου που βρίσκεται σε εξέλιξη. Και αυτό είναι ένα κομμάτι που επίσης έπαιξε ρόλο στην απόφαση της Μακάμπι, να δεχθεί έστω και τώρα, δέκα μέρες πριν κλείσει η μεταγραφική περίοδος στο Ισραήλ, τον βασικό φορ της και πρώτο σκόρερ της.