Όλα τα δεδομένα για τον Πόνσε

Έκι Πόνσε

i

© Intime

Όλα τα δεδομένα για τον Πόνσε

Κώστας Τσίλης 23:07 - 13.06.2024

Οι αποφασισμένοι... Αμερικανοί, η στάση της ΑΕΚ, η επιθυμία του Αργεντινού επιθετικού - Το Sportal.gr αναλύει την υπόθεση Πόνσε

Είναι αλήθεια πως η φημολογία περί ζωηρού ενδιαφέροντος από ομάδα από την άλλη άκρη του Ατλαντικού για τον Έκι Πόνσε, κυκλοφορούσε εδώ και αρκετό καιρό. Χωρίς όμως να φουντώσει, κυρίως λόγω της επιλογής της ΑΕΚ να προσπαθεί να το κρατήσει χαμηλά ως θέμα. Μέχρι και να το διαψεύδει. Βεβαίως το πράγμα αλλάζει, από την στιγμή που πλέον είναι ξεκάθαρο πως δεν πρόκειται απλώς για μια φήμη. Και το Sportal.gr επιχειρεί να αναλύσει όλα τα δεδομένα της υπόθεσης του Πόνσε.

Καταρχάς υπάρχει το... τιτίβισμα του Αργεντινού Λουίς Μέρλο, ο οποίος όμως αναπαράγει δημοσίευμα του Τομ Μπόγκερτ στο Atlhetic. Ένα από τα πιο έγκυρα Μέσα στον... πλανήτη. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, υπάρχει deal ανάμεσα στην ΑΕΚ και τους Χιούστον Ντάιναμο, για τον Πόνσε. Και μάλιστα με ποσό ρεκόρ. Η ΑΕΚ, όπως διαβάσατε ήδη στο Sportal.gr, το διέψευσε.

Στην Αργεντινή επιμένουν πως ο Πόνσε έχει κλείσει στους Χιούστον Ντάιναμο, η ΑΕΚ διαψεύδει
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

21:14 - 13.06.2024

Στην Αργεντινή επιμένουν πως ο Πόνσε έχει κλείσει στους Χιούστον Ντάιναμο, η ΑΕΚ διαψεύδει

Νέο "τιτίβισμα" αυτή την φορά από Αργεντινό δημοσιογράφο, επιμένει πως είναι ήδη κλεισμένο το deal με τους Χιούστον Ντάιναμο, για την μεταγραφή του Πόνσε, με την ΑΕΚ να επιβεβαιώνει μόνο ενδιαφέρον και τίποτα περισσότερο

Εκείνο όμως που η ΑΕΚ επιβεβαίωσε, είναι πως υπάρχει έντονο ενδιαφέρον από την ομάδα του MLS. Κάτι που φυσικά και έχει την σημασία του. Βεβαίως ακόμα πιο σημαντικό, είναι το δια ταύτα της υπόθεσης. Και εκεί υπάρχει σίγουρα μια επιμονή και μια αποφασιστικότητα της ομάδας του Χιούστον, να αποκτήσει τον Πόνσε. Δεδομένο.

Από την πλευρά της ΑΕΚ, δεν υπάρχει κανένα "δεν πωλείται ο Πόνσε". Αυτή είναι και η εισήγηση που έχει γίνει και από τον Ματίας Αλμέιδα. Η ΑΕΚ ήταν από την αρχή ανοιχτή σε προτάσεις για τον Αργεντινό φορ. Και από την στιγμή που πέρυσι έδωσε 3,5 εκατομμύρια ευρώ για να τον αποκτήσει από την Έλτσε, σίγουρα θα ήθελε τουλάχιστον τα διπλάσια για να συζητήσει την παραχώρηση του. Ενώ οι απαιτήσεις της, μπορεί να φτάνουν ακόμα και (περίπου) στα τριπλάσια.

Από την στιγμή που η ομάδα από το Χιούστον θέλει πολύ τον Πόνσε και έχει και την οικονομική ευχέρεια να το κάνει, ο τρόπος για να δελεάσει αλλά και παράλληλα να πιέσει την ΑΕΚ, ήταν να κάνει μια δελεαστική πρόταση. Και το ίδιο και προς την πλευρά του παίκτη. Μπορεί να το έχει ήδη πράξει, μπορεί και να το κάνει τις επόμενες μέρες. Πάντως έχει και την δυνατότητα και την πρόθεση. Άγνωστο βεβαίως, μέχρι πόσο ψηλά μπορεί να ανέβει.

Όσον αφορά τον ίδιο τον Πόνσε, είναι περίπου στο ίδιο μήκος κύματος με την ΑΕΚ. Δεν θα είχε αντίρρηση σε οποιαδήποτε μετακίνηση, αν τα οικονομικά δεδομένα τον άφηναν ικανοποιημένο. Επομένως πρακτικά, αυτό που επί της ουσίας θα φανεί τις επόμενες μέρες, είναι αν η αποφασιστικότητα των Αμερικανών και η οικονομική τους ευχέρεια, μπορούν να καλύψουν οικονομικά τις απαιτήσεις και της ΑΕΚ και του Πόνσε.