Όλη η Ρωσία ασχολείται ξανά με τον Τσάλοφ

Φέντορ Τσάλοφ

i

© Intime

Όλη η Ρωσία ασχολείται ξανά με τον Τσάλοφ

Μάνος Τσαλγατίδης 15:45 - 17.10.2024 / Ανανεώθηκε: 15:53 - 17.10.2024

Ακόμα δεν έχουν αποδεχθεί στη Ρωσία πως ο Τσάλοφ προτίμησε τον ΠΑΟΚ από το να παραμείνει στην ΤΣΣΚΑ

Ένα από τα αγαπημένα θέματα των ρωσικών ταμπλόιντς είναι η μεταγραφή του Φέντορ Τσάλοφ από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στον ΠΑΟΚ. Τι και αν οι μεταγραφές έχουν κλείσει και το ημερολόγιο δείχνει Οκτώβριο στην πατρίδα του φορ του Δικεφάλου ακόμα ασχολούνται με τον εν λόγω θέμα.

Ειδικά σήμερα 17/10 έχουν μιλήσει αρκετοί άνθρωποι του ρωσικού ποδοσφαίρου για τον ποδοσφαιριστή που ακόμα ψάχνει τα πατήματα του στους «ασπρόμαυρους».

Στο πλευρό του Φέντορ Τσάλοφ στάθηκε ο διάσημος Ρώσος προπονητής Λέονιντ Σλούτσκι, ο οποίος αναφέρθηκε στην επιλογή του Ρώσου φορ να μετακομίσει στον ΠΑΟΚ, τονίζοντας πως είναι λογικό από την στιγμή που αγωνίζεται στα ευρωπαϊκά κύπελλα, να ψάξει μια νέα πρόκληση στην καριέρα του.

Αναλυτικά όσα είπε:

Έχω διαβάσει τόσα πολλά: “Γιατί χρειάζεται ο Τσάλοφ τον ΠΑΟΚ; Θα ήταν καλύτερα να έμενε στην ΤΣΣΚΑ”. Ή “Γιατί ο Μιράντσουκ χρειάζεται τη Σιόν; Θα ήταν καλύτερα να έμενε στη Λοκομοτίβ. Δυστυχώς, δεν μπορούμε να δεχτούμε ότι υπό τις συνθήκες μιας ευρωπαϊκής απαγόρευσης, έχουμε παίκτες που θέλουν να παίξουν σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις, ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Να ζήσουν μια νέα εμπειρία, τόσο στη ζωή όσο και στην επαγγελματική τους καριέρα.

Αυτή είναι μια καταπληκτική ιστορία, γιατί ατελείωτα μόνο καταδικάζουμε. Για παράδειγμα, ο Κόστια Τζένιχ λέει: «Δεν μπορώ να φανταστώ πώς θα πήγαινα στον ΠΑΟΚ». Ε, δεν μπορεί να φανταστεί τον εαυτό του εκτός των πλαισίων του Match TV. Δηλαδή είναι έτοιμος να δουλέψει εκεί όλη του τη ζωή και κανείς δεν τον καταδικάζει γι’ αυτό. Ή υπάρχει το παράδειγμα του Ιγκόρ Ακινφέεβ, ο οποίος είναι μια εξαιρετική προσωπικότητα, σε όλη του τη ζωή στην ΤΣΣΚΑ. Έτσι έχτισε την επαγγελματική του πορεία. Και του αξίζει απεριόριστος σεβασμός.

Και υπάρχουν άνθρωποι που πηγαίνουν, παρακολουθούν, προσπαθούν να αποδείξουν κάτι, αποκτούν μια νέα εμπειρία. Και αυτό είναι επίσης ένα μονοπάτι. Γιατί να καταδικαστεί κάποιος που επιλέγει αυτόν τον δρόμο; Αν ο Μίραντσουκ, ο Τσάλοφ ή οποιοσδήποτε άλλος θεώρησε ότι εκεί είναι πιο ενδιαφέρον και σημαντικό για αυτούς, γιατί κανείς τολμάει να τους κρίνει για κάτι τέτοιο; Αυτή είναι η ζωή τους, την ζουν όπως θέλουν».

Θέση επί του θέματος πήρε και ο πρώην αμυντικός της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Βλαντιμίρ Πονομάρεφ, να τονίζει σε δηλώσεις του πως δεν θα του έκανε εντύπωση, αν ο Τσάλοφ θέλει ήδη να επιστρέψει στην Ρωσία και την ΤΣΣΚΑ.

Οι δηλώσεις του:

«Ο Τσάλοφ μετακόμισε πρόσφατα στον ΠΑΟΚ για να δείξει εκτός των ρωσικών συνόρων τις ικανότητές του. Αλλά δεν έχω ακούσει τίποτα… δυνατό για το παιχνίδι του.

Βέβαια η προσαρμογή του είναι σε εξέλιξη, νομίζω. Αλλά γενικά, δεν θα εκπλαγώ αν ο Φέντορ θέλει να επιστρέψει στην ΤΣΣΚΑ. Το ερώτημα είναι γιατί έφυγε; Υπάρχει ακόμα το ερώτημα: θα τον έπαιρναν πίσω;»

Δηλώσεις έκανε και ο Ρώσος προπονητής, Αλεξάντερ Ταρκάνοφ, με τον έμπειρο τεχνικό να σημειώνει πως είναι νωρίς για να κριθεί η επιλογή του 26χρονου φορ, και πως θα χρειαστεί λίγο χρόνο με τον Δικέφαλο.

Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά:

«Είναι πολύ νωρίς για να βγάλουμε συμπεράσματα για την πορεία του Τσάλοφ στην Ευρώπη. Θα χρειαστεί λίγο χρόνο ακόμα για να φτάσει στο 100% του με τον νέο του σύλλογο. Φυσικά, η θέση του Τσάλοφ απαιτεί πάντα το γκολ, κι ακόμα δεν έχει πετύχει αρκετά. Αλλά δεν έχει νόημα να λέμε από τώρα ότι έκανε λάθος. Ο Φέντορ είναι ένας ταλαντούχος ποδοσφαιριστής και όλα εξαρτώνται μόνο από τον ίδιο».