«Χρυσός» Γουότκινς έστειλε με buzzer-beater την Αγγλία στον τελικό - όνειρο εναντίον της Ισπανίας

O Γουότκινς και οι παίκτες της Ολλανδίας

i

© Imago

«Χρυσός» Γουότκινς έστειλε με buzzer-beater την Αγγλία στον τελικό - όνειρο εναντίον της Ισπανίας

Τζιοβάνι Ζάκαρη 23:58 - 10.07.2024 / Ανανεώθηκε: 03:39 - 11.07.2024

Ο Γουότκινς αποτέλεσε τη «χρυσή» αλλαγή για τον Σάουθγκειτ, αφού το δικό του buzzer - beater έφερε την ανατροπή της Αγγλίας (2-1) κόντρα στην Ολλανδία και την πρόκριση στον τελικό του Euro. Τα «Τρία Λιοντάρια» θα δοκιμάσουν για δεύτερη συνεχόμενη φορά να κερδίσουν το τρόπαιο, έχοντας ως αντίπαλο την Ισπανία.

Όλα έδειχναν παράταση στο Ολλανδία - Αγγλία, όμως άπαντες λογάριαζαν δίχως τον Γουότκινς. Χάρη στο buzzer - beater που πέτυχε, ο άνθρωπος που μπήκε αλλαγή στη θέση του Χάρι Κέιν έστειλε τα «Τρία Λιοντάρια» στον τελικό του UEFA Euro 2024, φέρνοντας την ανατροπή στο ματς (2-1).

⚽️Η μανία των Άγγλων για τα… κεμπάπ και το viral πέναλτι του Κέιν!
SPORTAL ORIGINALS

23:55 - 10.07.2024

⚽️Η μανία των Άγγλων για τα… κεμπάπ και το viral πέναλτι του Κέιν!

Όλοι Euro για τον ημιτελικό της Τετάρτης ανάμεσα σε Ολλανδία και Αγγλία! Παύλος Κουστέρης και Κώστας Τόπας μεταφέρουν όλο το ρεπορτάζ από το Signal Iduna Park του Ντόρτμουντ. Παρουσιάζουν οι Σωτήρης Κωσταβάρας και Στέφανος Αβραμίδης.

Με το «καλημέρα» οι «οράνιε» ήταν εκείνοι που πήραν το προβάδισμα, χάρη στο τέρμα που σκόραρε ο Σίμονς. Ο 21χρονος έκλεψε από τον Ράις, κουβάλησε προς τη γραμμή της περιοχής και με μία «βολίδα» έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, μόλις στο 7ο λεπτό. Ακολούθησε ένα ματς… ροντέο. Στο 14’ το σουτ του Κέιν μετατράπηκε σε πέναλτι μετά από επαφή με το πόδι του Ντούμφρις, το οποίο τρία λεπτά αργότερα εκτέλεσε εύστοχα ο σέντερ φορ των «Τριών Λιονταριών». 

Η Αγγλία παρόλα αυτά δεν έμεινε στην ισοφάριση και προσπάθησε να εκμεταλλευτεί τα αμυντικά κενά των τυπικά γηπεδούχων. Σε ένα από αυτά ο Φόντεν βρήκε χώρο και έχασε ίσως την κορυφαία φάση του Euro, με το σουτ του από την κλειστή γωνία να σταματά από τον Ντούμφρις πάνω στη γραμμή. Ο ίδιος λίγο αργότερα έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι, παίρνοντας μία κεφαλιά εντός της περιοχής. 

Με το… ίδιο νόμισμα τον πλήρωσε ο Φόντεν, ο οποίος έστειλε την μπάλα στη δοκό κάνοντας ένα σουτ α λα Γιαμάλ. Όσο το ημίχρονο πλησίαζε, η Ολλανδία κατάφερε κάπως να μετριάσει την ασύλληπτη πίεση που δεχόταν από τους Βρετανούς, οι οποίοι όμως δεν εγκατέλειπαν την προσπάθεια για ένα δεύτερο γκολ. Αυτό εν τέλει δεν ήρθε ούτε από τη μία, ούτε από την άλλη πλευρά και οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το σκορ στο 1-1. 

Η γιορτή για το έπος του Euro 2004 – Η προπόνηση των legends υπό τις οδηγίες του Ότο Ρεχάγκελ (gallery)
ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ

16:46 - 10.07.2024

Η γιορτή για το έπος του Euro 2004 – Η προπόνηση των legends υπό τις οδηγίες του Ότο Ρεχάγκελ (gallery)

Οι παλαίμαχοι άσοι που οδήγησαν την Εθνική Ελλάδας στην κατάκτηση του Euro 2004 προπονήθηκαν υπό τις οδηγίες του Ότο Ρεχάγκελ, παραμονή του αυριανού ματς με αστέρες του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε πολύ πιο υποτονικά, με τις δύο ομάδες να μην παίρνουν αχρειαστα ρίσκα και να περιμένουν πίσω από την μπάλα. Χαρακτηριστικό είναι ότι η πρώτη τελική ήρθε από τον Φαν Ντάικ στο 65’. Η Αγγλία από πλευράς της τελικά έφτασε στην ανατροπή με τον Σάκα, αλλά ο Γουόκερ ήταν εκτεθειμένος στο χτίσιμο της φάσης και το τέρμα δεν μέτρησε. 

Όλα έδειχναν παράταση αφού οι προσπάθειες είχαν περιοριστεί, όμως εκεί εμφανίστηκε ο Γουότκινς. Στο 90+1’ ο άσος της Άστον Βίλα πάτησε περιοχή περιοχή και από δεξιά με μία εξαιρετική κίνηση άνοιξε χώρο για τον εαυτό του και με διαγώνιο σουτ έκανε το 2-1.

Kάπως έτσι, η ομάδα του έφτασε στον τελικό του UEFA Euro 2024, για δεύτερη συνεχόμενη φορά. Εκεί την περιμένει η Ισπανία, σε ένα παιχνίδι το οποίο θα διεξαχθεί στο

Ολυμπιακό Στάδιο του Βερολίνου.

OI ΕΝΔΕΚΑΔΕΣ:

Η ενδεκάδα της Ολλανδίας: Φερμπρούχεν, Ντούμφρις, Ντε Φράι, Φαν Ντάικ, Άκε, Σχάουτεν, Ράιντερς, Σίμονς, Μάλεν, Χάκπο, Ντεπάι

Η ενδεκάδα της Αγγλίας: Πίκφορντ, Γουόκερ, Τρίπιερ, Στόουνς, Γκουέχι, Ράις, Μέινου, Μπέλινγκχαμ, Φόντεν, Κέιν