Τι έκανες ρε Αυστρία; «Μυθική» νίκη κόντρα στην Ολλανδία και πρόκριση ως πρώτη στον όμιλο... φωτιά

Η Αυστρία κόντρα στην Ολλανδία

Τι έκανες ρε Αυστρία; «Μυθική» νίκη κόντρα στην Ολλανδία και πρόκριση ως πρώτη στον όμιλο... φωτιά

Τζιοβάνι Ζάκαρη 20:56 - 25.06.2024 / Ανανεώθηκε: 21:33 - 25.06.2024

Το δικό της έπος κατάφερε να γράψει η Αυστρία, η οποία σε όμιλο με Ολλανδία και Γαλλία βρήκε τον τρόπο να τερματίσει πρώτη. Αυτό ήρθε μετά τη νίκη κόντρα στους «οράνιε», των οποίων επικράτησε μετά από ένα συγκλονιστικό ματς (3-2).

Ένα συγκλονιστικό ματς πρόσφεραν οι Αυστρία και Ολλανδία, με την πρώτη να γράφει σπουδαία ιστορία επικρατώντας με 3-2. Ιστορία διότι σε όμιλο με «οράνιε» και Γαλλία, οι παίκτες του Ράγκνικ κατόρθωσαν να τερματίσουν στην πρώτη θέση, μετά την ισοπαλία των «μπλε» κόντρα στην Πολωνία.

Μόλις στο 6ο λεπτό οι τυπικά φιλοξενούμενοι πήραν το προβάδισμα, το οποίο ωστόσο δεν σκόραρε παίκτης τους. Συγκεκριμένα, ο Μάλεν στην προσπάθειά του να διώξει έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της δικής του ομάδας, μετά από μία προβολή στην περιοχή.

Ακολούθησε η δική του χρυσή ευκαιρία, όταν το διαγώνιο σουτ του στο 23' πέρασε ξυστά άουτ. Το ματς ισορρόπησε μέχρι το φινάλε του πρώτου μέρους, με τους παίκτες του Ράγκνικ να μπαίνουν στα αποδυτήρια με το προβάδισμα.

Όλα άλλαξαν στο ξεκίνημα του β΄ μέρους, εκεί όπου οι «οράνιε» έφτασαν άμεσα στην ισοφάριση. Ο Σίμονς έβγαλε στον Χάκπο και εκείνος με φαλτσαριστό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-1, τρία λεπτά μετά το σφύριγμα για τη σέντρα του 45λέπτου. Η επόμενη μεγάλη στιγμή ήταν και πάλι γκολ, όταν στο 59ο λεπτό ο Σμίντ με καρφωτή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, κάνοντας το 2-1.

Στο 78ο λεπτό η Ολλανδία έφτασε και πάλι στην ισοφάριση, με τον Ντεπάι να κατεβάζει εξαιρετικά την μπάλα και με τη μία να κάνει το 2-2. Η φάση εξετάστηκε για φάουλ και χέρι από τον VAR, όμως ο ρέφερι δεν βρήκε τίποτα το μεμπτό. Το τελικό σκορ διαμόρφωσε ο Μπαουμγκάρντνερ, όταν εκείνος από την περιοχή έστειλε την μπάλα στην κορυφή της εστίας.

Με αυτόν τον τρόπο, η Αυστρία τερμάτισε στην κορυφή έχοντας έξι βαθμούς, αφού με την ισοπαλία της η Γαλλία έμεινε στους πέντε. Τρίτη ήταν η Ολλανδία που όπως όλα δείχνουν θα περάσει στην επόμενη φάση, ενώ τον μοναδικό της βαθμό αποκόμισε η Πολωνία μετά το ματς με τους «μπλέ».

ΟΙ ΕΝΔΕΚΑΔΕΣ: