Μοιραίος ο Γκριεζμάν, έμειναν στο μηδέν Γαλλία και Ολλανδία αλλά... βολεύτηκαν
i

©imago

Μοιραίος ο Γκριεζμάν, έμειναν στο μηδέν Γαλλία και Ολλανδία αλλά... βολεύτηκαν

Δημήτρης Χούπης 23:55 - 21.06.2024 / Ανανεώθηκε: 00:13 - 22.06.2024

Ισόπαλο 0-0 έληξε το ντέρμπι ανάμεσα σε Γαλλία και Ολλανδία, σε έναν αγώνα με πολλές φάσεις. Βολεμένοι και οι δύο είναι με το αποτέλεσμα μιας και βρίσκονται αρκετά κοντά στην πρόκριση.

Ισόπαλο χωρίς σκορ (0-0) έληξε το παιχνίδι ανάμεσα σε Γαλλία και Ολλανδία, σε έναν αγώνα με αρκετές φάσεις, αλλά χωρίς γκολ. Πρώτη είναι η Ολλανδία, σε ισοβαθμία με τους Γάλλους με τέσσερις βαθμούς, ενώ από τρείς έχει η Αυστρία και κανέναν η Πολωνία.

Το πρώτο ημίχρονο ξεκίνησε δυναμικά, με ασύλληπτα γρήγορο ρυθμό. Αρχικά ο Φρίμπονγκ στα 0,55'' από πλάγια θέση σούταρε και ο Μενιάν έδιωξε σε κόρνερ, ενώ στο 4' ο Γκριεζμάν έκανε ένα καλό σουτ, αλλά ο Φερμπρούχεν είπε «όχι». Στο 13ο λεπτό όμως η Γαλλία είχε μοναδική ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ. Ο Ραμπιό βρέθηκε τετ α τετ με τον Φεμπρούχεν, αλλά δεν σούταρε, έδωσε στον Γκριεζμάν, αυτός γλίστρησε και δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα σε κενή εστία.

Αυστριακό «πάρτι» κόντρα στην Πολωνία και τέλος στα όνειρα πρόκρισης για την παρέα του Λεβαντόφσκι
EURO 2024

20:55 - 21.06.2024

Αυστριακό «πάρτι» κόντρα στην Πολωνία και τέλος στα όνειρα πρόκρισης για την παρέα του Λεβαντόφσκι

Μπορεί να τα βρήκε... σκούρα, όμως η Αυστρία τελικά κατάφερε να κάνει πάρτι κόντρα στην Πολωνία, επικρατώντας με 3-1 στο Βερολίνο. Κάπως έτσι, το Euro ολοκληρώθηκε άτυπα για την παρέα του Λεβαντόφσκι, την ώρα που η τυπικά φιλοξενούμενοι θέτει τις βάσεις για πρόκριση στους «16».

Από εκεί και έπειτα οι παίκτες του Ντιντιέ Ντεσάν είχαν τον έλεγχο, με τους Ολλανδούς να βγαίνουν ταχύτατα στην κόντρα, χωρίς όμως να καταφέρει κανείς να απειλήσει ιδιαίτερα. Στα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου ο ρυθμός ήταν πολύ χαμηλός με τις δύο ομάδες να μην μπορούν να δημιουργήσουν κάποια καλή στιγμή.

Στο 62' έγινε η πρώτη καλή φάση στο δεύτερο μέρος, με τον Τσουαμενί να μην μπορεί να στείλει την μπάλα στα δίχτυα με το κεφάλι από καλό σημείο. Τρία λεπτά μετά ο Γκριεζμάν βρέθηκε σε ευνοϊκό σημείο, αλλά άργησε να σουτάρει και κόπηκε από την άμυνα των Ολλανδών.

Στο 69' η Ολλανδία σκόραρε με τον Σίμονς, αλλά το τέρμα ακυρώθηκε για οφσάιντ, αφού ο Ντάμφρις ήταν μπροστά απόν τον Μενιάν. Στη συνέχεια η Γαλλία προσπαθούσαν να μπουν στην περιοχή των Ολλανδών, χωρίς όμως επιτυχία μιας και είχαν κλείσει τους χώρους. Τελικά χωρίς σκορ έληξε το παιχνίδι, με τις δύο ομάδες να βρίσκονται κοντά στην πρόκριση.