Το γκολ του Σίμονς, η κόντρα στο Twitter και η αναφορά στο ΠΑΟΚ - ΑΕΚ του 2018 (vid)

To γκολ του Σίμονς και αυτό του Βαρέλα

Το γκολ του Σίμονς, η κόντρα στο Twitter και η αναφορά στο ΠΑΟΚ - ΑΕΚ του 2018 (vid)

Τζιοβάνι Ζάκαρη 10:45 - 22.06.2024 / Ανανεώθηκε: 12:12 - 22.06.2024

«Φωτιά» πήρε το Twitter με αφορμή τη φάση του γκολ που πέτυχε ο Σίμονς στο Ολλανδία - Γαλλία και την ακύρωσή του για οφσάιντ. Στην Ελλάδα, λοιπόν, το εν λόγω τέρμα συνδέθηκε με εκείνο του Βαρέλα, στο ΠΑΟΚ - ΑΕΚ του 2018.

Η Ολλανδία και η Γαλλία πρόσφεραν θέαμα στην μεταξύ τους αναμέτρηση για τη 2η αγωνιστική του Euro, όμως τέρμα δεν πέτυχαν και η αναμέτρηση έληξε με 0-0. Μάλλον, γκολ μπήκε απλά αυτό δεν μέτρησε ποτέ...

Συγκεκριμένα, στο 69ο λεπτό του αγώνα, ο Σίμονς έκανε σουτ και η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα του Μενιάν, προκαλώντας ντελίριο στην κερκίδα. Λίγα λεπτά αργότερα και μετά από μία «μαραθώνια» εξέταση του VAR, το τέρμα ακυρώθηκε. Ο Ντάμφρις ήταν εκτεθειμένος και ο Άντονι Τέιλορ ύψωσε το χέρι του, δείχνοντας πως υπάρχει οφσάιντ στη συγκεκριμένη φάση.

Μία φάση που δίχασε τον ποδοσφαιρικό κόσμο! Το Twitter μετά τον μη καταλογισμό του γκολ έγινε... πεδίο μάχης, αφού το ακυρωθέν γκολ του Σίμονς αποτέλεσε αντικείμενο συζήτησης στο ποδοσφαιρικό κοινό. Τα «στρατόπεδα» ήταν δύο. Το ένα υποστήριζε πως παρά το γεγονός ότι ο Ντάμφρις ήταν εκτεθειμένος, η ευθεία στην οποία βρισκόταν δεν επηρέαζε τον Μενιάν. Το άλλο τόνιζε πως ο ποδοσφαιριστής των «οράνιε» εμπόδιζε τον γκολκίπερ των «μπλε» και επομένως σωστά δεν μέτρησε το τέρμα.

Πάντως στην Ολλανδία επικρατεί το συναίσθημα της οργής, με την τυπικά γηπεδούχο να τα βάζει με τον διαιτητή, Άντονι Τέιλορ. Μετά το παιχνίδι, ο Ρόναλντ Κούμαν μίλησε για τις αποφάσεις του ρέφερι και συγκεκριμένα για τη φάση του γκολ, τονίζοντας πως αυτό έπρεπε να μετρήσει κανονικά.

«Πράγματι ο Ντάμφρις βρίσκεται σε θέση οφσάιντ, αυτό είναι αλήθεια. Αλλά δεν επηρεάζει τον αντίπαλο τερματοφύλακα. Και όταν αυτό δεν συμβαίνει, τότε είναι καθόλα νόμιμο το γκολ κατά τη γνώμη μου. Χρειάστηκαν πέντε λεπτά για να το ελέγξουν επειδή είναι τόσο δύσκολο; Δεν το καταλαβαίνω αυτό. Δεν ενοχλεί τον τερματοφύλακα», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Κούμαν.

Όσον αφορά την εν λόγω φάση, στην Ελλάδα αποτέλεσε αντικείμενο διαμάχης για το ακυρωθέν γκολ του ΠΑΟΚ, στο παιχνίδι με την ΑΕΚ στις 11 Μαρτίου του 2018. Τότε ο Βαρέλα είχε πάρει την κεφαλιά και είχε κάνει το 1-0 στην Τούμπα, όμως ο Κομίνης καταλόγισε οφσάιντ στον Μαουρίσιο και ακολούθησαν στιγμές που έμειναν ανεξίτηλα χαραγμένες στο μυαλό των φιλάθλων.