Ολλανδία - Κατάρ: Οι «τουλίπες» για την πρόκριση
i

Οι Ολλανδοί/© Intime

Ολλανδία - Κατάρ: Οι «τουλίπες» για την πρόκριση

Ανδρέας Σερεβέτας • 09:46 - 29.11.2022 / Ανανεώθηκε: 11:24 - 20.08.2024

Ο Χάπκο οδηγεί τους προβληματικούς σε απόδοση «Οράνιε» στην επόμενη φάση.

Η Ολλανδία νίκησε τη Σενεγάλη στην πρεμιέρα με σκορ 2-0 χωρίς να εντυπωσιάσει με την εμφάνιση της. Στον αγώνα που ακολούθησε με το Εκουαδόρ (1-1) φάνηκαν όλες οι αδυναμίες της με κυριότερη το πρόβλημα της να μετατρέπει σε γκολ τις ευκαιρίες που δημιουργεί. Μέχρι στιγμής τα κάστανα από τη ...φωτιά έβγαλε ο Χάπκο. Στο δεύτερο ματς δημιούργησε μόλις δύο τελικές προσπάθειες προς το στόχο. Είναι η μικρότερη επίδοση ευρωπαϊκής εθνικής ομάδας από το Παγκόσμιο Κύπελλο του 1966! 

Ακόμα και σε περίπτωση ήττας στο σημερινό παιχνίδι μπορεί να προκριθεί στους «16». Ο Λουίς Φαν Χάαλ δήλωσε σχετικά: «Τίποτα δεν είναι δεδομένο στο ποδόσφαιρο και φαίνεται και σε αυτό το τουρνουά. Κάθε παιχνίδι αν δεν το αντιμετωπίσεις σοβαρά είναι δύσκολο. Το Κατάρ έχει κίνητρο, ανεξαρτήτως αν έχει αποκλειστεί. Παίζει με σύστημα ανάλογο του δικού μας, οπότε ίσως να έχουμε μπροστά μας μια παρτίδα σκάκι». 

Ο έμπειρος προπονητής είχε μαζί τον Φρένκι ντε Γιόνγκ στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου και σχολίασε ότι ο παίκτης του είναι χλωμός! Ο μέσος της Μπαρτσελόνα συμπλήρωσε σχετικά: «Πονάει ο λαιμός μου και δεν κοιμήθηκα καλά». Ο Φαν Χάαλ τόνισε πως θέλει να είναι πολύ προσεκτικός αναφορικά με τη διαχείριση του Ντεπάι, ο οποίος δεν αποκλείεται να επιστρέψει στην αγωνιστική δράση στο σημερινό παιχνίδι. 

ΠΙΘΑΝΗ ΕΝΔΕΚΑΔΑ: (3-4-1-2): Νόπερτ – Τίμπερ, Βαν Ντάικ, Μπλιντ – Ντούμφρις, Ντε Γιονγκ, Μπέργκχαους (Σίμονς), Ακέ – Κλάασεν – Χάκπο, Ντεπάι. 

Μόνο στα ...όνειρα έμεινε η πρόκριση

Η εθνική ομάδα του Κατάρ αποχαιρετά σήμερα τη διοργάνωση. Θέλει να το κάνει με ψηλά το κεφάλι μετά τις ήττες από το Εκουαδόρ (2-0) και τη Σενεγάλη (3-1). Τουλάχιστον οι Καταριανοί θα θυμούνται για πάντα το πρώτο τους γκολ σε τελική φάση Μουντιάλ. 

Ο Ισπανός προπονητής Φέλιξ Σάντσεθ δήλωσε: «Δεν χρειαζόμαστε κανένα έξτρα κίνητρο για ένα τόσο μεγάλο ματς κόντρα σε έναν τόσο μεγάλο αντίπαλο, όπως η Ολλανδία. Και δεν ανησυχούμε και τόσο, καθώς το παιχνίδι είναι καθοριστικό για εκείνους, όχι για εμάς. Το τουρνουά αποδείχθηκε πολύ δύσκολο για εμάς και ξέρουμε πόσο δύσκολο θα είναι και το τελευταίο μας παιχνίδι, κόντρα σε μία από τις καλύτερες ομάδες στον κόσμο. Θα θέλαμε να είμαστε σε καλύτερη θέση αυτή τη στιγμή, αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Στόχος μας είναι να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε στο υψηλότερο επίπεδο με σκληρή δουλειά και εξέλιξη». Όλοι οι παίκτες είναι στη διάθεση του.  

ΠΙΘΑΝΗ ΕΝΔΕΚΑΔΑ: (4-4-2): Αλ Σέεμπ – Μαντίμπο, Κούχι, Αχμέντ, Αλ Ράουι – Γουάαντ, Μπουντιάφ, Χατέμ, Ταρέκ – Αφίφ, Αλ Χάιντος. 

ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ: Οι δύο εθνικές ομάδες δεν έχουν αναμετρηθεί ξανά. Για τρίτη φορά στην ιστορία της η Ολλανδία αντιμετωπίζει διοργανώτρια χώρα Παγκοσμίου Κυπέλλου.

ΤΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΙΣΟΒΑΘΜΙΑΣ: 1. Η καλύτερη διαφορά τερμάτων σε όλα τα ματς του ομίλου, 2. Η καλύτερη επίθεση σε όλα τα ματς του ομίλου, 3. Οι βαθμοί των ομάδων στα μεταξύ τους ματς, 4. Η καλύτερη διαφορά τερμάτων στα μεταξύ τους ματς, 5. Η καλύτερη επίθεση στα μεταξύ τους ματς, 6. Λιγότεροι βαθμοί ποινής σε όλα τα ματς του ομίλου: κάθε κίτρινη κάρτα τιμωρείται με 1 πόντο, οι δύο κίτρινες στο ίδιο ματς με 3 πόντους, ενώ η απευθείας κόκκινη κάρτα με 4 πόντους, 7. Κλήρωση.

Σέντρα στο παιχνίδι στις 17:00 στο Al Bayt Stadium (68.895). Θα σφυρίξει ο Μπακαρί Γκασαμά από τη Γκάμπια.