Ανοιχτές ακόμα περισσότερες από τις μισές θέσεις στην ενδεκάδα της ΑΕΚ για το ματς στο Φάληρο

Αλμέιδα προπόνηση

i

Ματίας Αλμέιδα/©intime

Ανοιχτές ακόμα περισσότερες από τις μισές θέσεις στην ενδεκάδα της ΑΕΚ για το ματς στο Φάληρο

Κώστας Τσίλης 19:55 - 13.05.2024 / Ανανεώθηκε: 10:17 - 29.05.2024

Ο Αλμέιδα έχει μπροστά του μια σειρά από οριστικές αποφάσεις για το αγωνιστικό πλάνο της ΑΕΚ στο κρίσιμο ντέρμπι της Τετάρτης με τον Ολυμπιακό στο γήπεδο Καραϊσκάκη

Η ΑΕΚ δεδομένα πλέον έχει έναν «τελικό» πρωταθλήματος μπροστά της, μέσα στο Φάληρο απέναντι στον Ολυμπιακό. Έτσι το είχαν στο μυαλό τους ο Αλμέιδα και οι παίκτες του, ακόμα και πριν το παιχνίδι της Τούμπας. Ένα ματς στο οποίο θα έπρεπε οπωσδήποτε η ΑΕΚ να πάει για τη νίκη. Και έτσι είναι. Με τον Αλμέιδα να έχει μπροστά του μια σειρά αποφάσεις που πρέπει να πάρει, για το αγωνιστικό πλάνο αυτού του «τελικού».

Τα τείχη του κάστρου της ΑΕΚ είναι ψηλά και άπαρτα, αλλά η ανικανότητα τρομάζει
ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΛΗΣ

23:49 - 11.05.2024

Τα τείχη του κάστρου της ΑΕΚ είναι ψηλά και άπαρτα, αλλά η ανικανότητα τρομάζει

Το γήπεδο της ΑΕΚ ούτε κατά διάνοια δεν κινδυνεύει ούτε με θάμπωμα της λάμψης του, ούτε πολύ περισσότερο με άλωση, αλλά υπάρχει και η πόλη της Νέας Φιλαδέλφειας και ένας κρατικός μηχανισμός που έχει ομολογήσει αδυναμία να διαχειριστεί μετακινήσεις και κοινές παρουσίες οπαδών - Γράφει ο Κώστας Τσίλης

Έτσι κι αλλιώς δεν είναι ένα εύκολο... πλάνο. Αλλά και οι αποφάσεις που ακόμα και τώρα εκκρεμούν, φαίνεται να είναι και πολλές αλλά και δύσκολες. Την δεδομένη χρονική στιγμή και με ακόμα μια προπόνηση να εκκρεμεί μέχρι και το ματς με τον Ολυμπιακό, περισσότερες από τις μισές θέσεις της ενδεκάδας της ΑΕΚ είναι ανοιχτές. Με πολύ προφανή αγωνιστικά διλήμματα για τον Αλμέιδα. Πολλές θέσεις και σ' όλες τις γραμμές του γηπέδου.

Από τον τερματοφύλακα, που η επιστροφή του Τσίτσαν Στάνκοβιτς σε φουλ ρυθμούς προπονήσεων ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα συν το κίνητρο του Euro, σίγουρα βάζουν σε σκέψεις τον Αργεντινό τεχνικό της ΑΕΚ. Και δίνουν και προβάδισμα στον Αυστριακό. Μέχρι και την κορυφή της επίθεσης, όπου και πάλι για τον Αλμέιδα τίθεται θέμα επιλογής ανάμεσα στον Έκι Πόνσε και τον Λιβάι Γκαρσία. Ο Αργεντινός φορ έδειχνε σε πολύ καλύτερη αγωνιστική κατάσταση, πριν από την διακοπή. Όμως ο Γκαρσία σ' όλο αυτό το διάστημα δούλεψε στο φουλ και πιθανότατα είναι πολύ πιο έτοιμος, σε σχέση με την επιστροφή του από τον τραυματισμό. Και μην ξεχνάμε, πως ο βασικός φορ, είναι ο Λιβάι.

Εκτός όμως από τον τερματοφύλακα και τον σέντερ φορ, υπάρχουν και άλλες μπόλικες θέσεις που Αλμέιδα πρέπει να πάρει αποφάσεις. Όπως για τον παρτενέρ του Βίντα στο κέντρο της άμυνας. Από την στιγμή που ο Μουκουντί έχει επιστρέψει ξανά σε φουλ ρυθμούς προπονήσεων, είναι δεδομένο πως θέτει υποψηφιότητα για την ενδεκάδα. Ειδικά μετά το εξαιρετικό παιχνίδι που είχε κάνει στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό στην Νέα Φιλαδέλφεια. Από την άλλη μεριά, ο Κάλενς δεδομένα έχει καλύτερο αγωνιστικό ρυθμό.

Επίσης ο Αλμέιδα θα πρέπει να αποφασίσει για τον αντικαταστάτη του τιμωρημένου Ρότα στο δεξί άκρο της άμυνας. Με τον Σιντιμπέ να είναι φαβορί, αλλά χωρίς να μπορεί να αποκλειστεί μια επιλογή έκπληξη. Απόφαση θα πρέπει να πάρει ο Αργεντινός τεχνικός και για τον παίκτη που θα παίξει κοντά στον σέντερ φορ. Με πρώτο τον Αραούχο, τον Τσούμπερ αλλά και τον Γκατσίνοβιτς, να είναι υποψήφιοι. Και όλα αυτά, χωρίς ακόμα να είναι 100% κλειδωμένο, πως η επιλογή του Αλμέιδα θα είναι να πάει με δυο χαφ, τον Γιόνσον και τον Σιμάνσκι και όχι μ' έναν εκ των δυο και τον Πινέδα ως οχτάρι.