Αλμέιδα: «Το χειρότερο ματς από τότε που είμαι στην ΑΕΚ, δεν μου αρέσει να περιμένω βοήθεια από αντίπαλο...»
i

© Intime

Αλμέιδα: «Το χειρότερο ματς από τότε που είμαι στην ΑΕΚ, δεν μου αρέσει να περιμένω βοήθεια από αντίπαλο...»

Sportal newsroom 23:01 - 15.05.2024 / Ανανεώθηκε: 09:52 - 29.05.2024

Οι δηλώσεις του Ματίας Αλμέιδα στη συνέντευξη Τύπου μετά την ήττα της ΑΕΚ από τον Ολυμπιακό στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου μετά την ήττα της ΑΕΚ από τον Ολυμπιακό στο «Γ. Καραϊσκάκης» για την 9η αγωνιστική των playoffs της Stoiximan Super League, ο Ματίας Αλμέιδα τόνισε ότι αυτή ήταν η χειρότερη εμφάνιση της Ένωσης από τότε που είναι προπονητής της, ενώ αναφέρθηκε και στη «μάχη» του τίτλου που θα ολοκληρωθεί στην τελευταία αγωνιστική, με τους «κιτρινόμαυρους» να μην κρατούν πλέον την τύχη στα χέρια τους.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για το τι έφταιξε:

«Πιστεύω ότι τα παιχνίδια που έπαιξε με τον δικό της τρόπο είχε περισσότερες πιθανότητες να τα κερδίσει. Σήμερα στο πιο σημαντικό παιχνίδι της σεζόν δεν φάνηκε αυτό. Ήμασταν ανακριβείς. Ο αντίπαλος έπαιξε καλά και εμείς κακά. Δεν υπάρχουν δικαιολογίες και ο νούμερο ένα υπεύθυνος είμαι εγώ».

Για το αν ο Ολυμπιακός διάβασε καλύτερα το ματς:

«Η ΑΕΚ είναι η ΑΕΚ και ο Ολυμπιακός είναι ο Ολυμπιακός. Δύο διαφορετικά συστήματα όπου κάποιες στιγμές έδωσαν τα αποτελέσματα που ήθελαν. Είναι αλήθεια ότι ο Ολυμπιακός πίεσε ψηλά. Όλα τα αναλύσαμε και τα κάναμε προπόνηση, όμως το ποδόσφαιρο είναι έτσι. Είχαμε έξι διαφορετικούς τρόπους για το build up, αλλά πολλές φορές δεν βγαίνουν. Δεν μπορώ να μην αναγνωρίσω την πίεση του Ολυμπιακού αλλά το ξέραμε. Ετοιμάσαμε το παιχνίδι για να σπάσουμε αυτές τις γραμμές».

Για το αν κρίθηκαν όλα σήμερα η αν θα κριθούν στο Άρης - ΠΑΟΚ:

«Αν πρέπει να μιλήσω με την καρδιά μου δεν είμαι χαρούμενος να περιμένω από κάποιον αντίπαλο βοήθεια. Είχαμε όλες τις πιθανότητες να τελειώσουμε αυτό το πρωτάθλημα μερικές αγωνιστικές πριν. Όσο υπάρχουν μαθηματικές ελπίδες θα το παλεύουμε μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο. Στο ποδόσφαιρο υπάρχουν στιγμές που οι ομάδες δεν πρέπει να συγχωρούν.

Σήμερα στο πρώτο ημίχρονο παίζαμε άσχημα αλλά είχαμε ξεκάθαρες φάσεις. Σήμερα είδαμε το χειρότερο παιχνίδι από τότε που είμαι προπονητής της ΑΕΚ».

Για το αν η εικόνα της βαθμολογίας είναι μια απόδοση δικαιοσύνης:

«Δεν ξέρω τι είναι δίκαιο και τι άδικο. Αν ρωτήσετε οποιοδήποτε προπονητή κάνει προπόνηση για να κερδίσει η ομάδα του. Από αυτή την οπτική γωνία θα πρέπει να κερδίζουμε όλοι. Είμαι από αυτούς που μου αρέσει η στατιστική. Με βάση τη στατιστική κάνεις δεν είναι πρωταθλητής αυτή τη στιγμή. Εμείς δουλεύουμε πολύ όπως η πλειοψηφία.

Προετοιμάζουμε την ομάδα για ένα συγκεκριμένο στυλ και στο τέλος αποφασίζει εκείνος ψηλά. Με τον πόνο που έχω δεν μπορώ να μην αναγνωρίσω ότι μου μιλούσαν για το ελληνικό πρωτάθλημα πριν έρθω. Πάντα ήταν ένας ο πρωταθλητής και με μεγάλη διαφορά. Μια ομάδα είναι στον τελικό του Κόνφερενς. Πιστεύω ότι υπάρχει, επομένως εξέλιξη. Πάντα θα ήθελα να παίρνω το πρωτάθλημα και σήμερα δεν θα κοιμηθώ».

Για το γεγονός ότι η ΑΕΚ είχε λιγότερες δυνάμεις παρά το γεγονός ότι είχε μεγαλύτερο χρονο προετοιμασίας:

«Μερικές φορές δεν μπορείς να τα εξηγήσεις όλα. Μερικές φορές το μυαλό παίζει υπέρ σου η κατά σου. Τουλάχιστον εγώ που έχω παίξει κάποια χρόνια κάποιος φορες μου βγαίνανε καλά και κάποιες φορές χάλια. Έχετε δει ποτέ κανέναν κλέφτη που τον κυνηγά η αστυνομία να κουράζεται. Όλα έχουν να κάνουν με το μυαλό.

Οπότε δεν υπάρχουν δικαιολογίες. Χάσαμε και χάσαμε με σωστό τρόπο. Θα πρέπει να προετοιμάσουμε το μέλλον».