Από τον Μαρτίνς, στον Μαρτίνεθ και τώρα τον Καρβαλιάλ

Από τον Μαρτίνς, στον Μαρτίνεθ και τώρα τον Καρβαλιάλ

Διονύσης Βερβελές 11:33 - 06.01.2024 / Ανανεώθηκε: 10:48 - 14.08.2024

Το σύστημα που σκέφτεται ο Πορτογάλος για τον αγώνα με την ΑΕΚ…

Ενόψει του αγώνα του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ στο Καραϊσκάκη ο Κάρλος Καρβαλιάλ έχει δείξει στο Ρέντη πως σκέφτεται αρκετά πράγματα για να αλλάξει την εικόνα της ομάδας.

Δεν έχει ακόμη αποφασίσει ο Πορτογάλος ποιες θα είναι αυτές οι αλλαγές, οι οποίες δεν έχουν να κάνουν μόνο με πρόσωπα, αλλά και με τακτική, αλλά το «ζυγίζει». Για την ακρίβεια, ο Κάρλος Καρβαλιάλ σκέφτεται να αλλάξει τη διάταξη της ομάδας του και από το επί της ουσίας 4-4-2 που παρουσιάζει μέχρι τώρα, με τον Μασούρα να μην είναι «καθαρό» εξτρέμ, αλλά περισσότερο πίσω από τον επιθετικό, να το μετατρέψει σε 4-3-3.

Το σύστημα του Μαρτίνς

Αυτό το σύστημα το είχε δοκιμάσει αρκετά, ιδιαίτερα το δεύτερό του χρόνο στον Ολυμπιακό, ο Πέδρο Μαρτίνς. Ήταν αρκετές οι φορές που ο Πορτογάλος τεχνικός επέλεγε στο αρχικό του σχήμα τους Γκιγιέρμε, Μπουχαλάκη και Καμαρά, ιδιαίτερα τη σεζόν που οι «ερυθρόλευκοι» έφτασαν μέχρι τους «16» του Europa League, αποκλείοντας την Άρσεναλ μέσα στο Λονδίνο.

Το σύστημα αυτό είχε δουλέψει στον Ολυμπιακό και όταν πλέον ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ ανέλαβε το καλοκαίρι την ομάδα το δοκίμασε σε δύσκολα και δυνατά ματς και επίσης του «βγήκε», με το πιο τρανό παράδειγμα να είναι το ματς με τη Γουέστ Χαμ στο Καραϊσκάκη και τη νίκη των «ερυθρόλευκων» με 2-1! Ματς για το οποίο οι Άγγλοι έγραφαν για το δυνατό κέντρο των Πειραιωτών αποτελούμενο από τους Έσε, Καμαρά και Αλεξανδρόπουλο.

Έτσι φτάνουμε στο τώρα του Κάρλος Καρβαλιάλ, ο οποίος επίσης σκέφτεται έναν σχηματισμό με τρία χαφ και συγκεκριμένα τους Καμαρά, Έσε, Αλεξανδρόπουλο, την ίδια τριάδα δηλαδή με τη νίκη απέναντι στη Γουέστ Χαμ. Βέβαια αυτό είναι ένα από τα σενάρια που σκέφτεται ο Πορτογάλος κόουτς, γιατί στην πράξη είδαμε να έχει πιο πάνω στην εκτίμησή του τον συμπατριώτη του Καρβάλιο από τον Αλεξανδρόπουλο…