Ανακοίνωσε τον Ντάρκο Κοβάσεβιτς ο Ολυμπιακός

Ο Ντάρκο Κοβάσεβιτς

i

© Intime

Ανακοίνωσε τον Ντάρκο Κοβάσεβιτς ο Ολυμπιακός

Τζιοβάνι Ζάκαρη 19:33 - 05.02.2024 / Ανανεώθηκε: 10:06 - 14.08.2024

Τον Ντάρκο Κοβάσεβιτς ανακοίνωσε η ΠΑΕ Ολυμπιακός, για τη θέση του Αθλητικού Διευθυντή.

Σε μία ενίσχυση εκτός αγωνιστικού χώρου προχώρησε η ΠΑΕ Ολυμπιακός, η οποία αποφάσισε να προσθέσει στο επιτελείο της έναν άνθρωπο που αποτελεί συνώνυμο της ιστορίας της. 

Αναλυτικά, το βράδυ της Δευτέρας (5/2), οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν γνωστό μέσω ανακοίνωσης πως ο Ντάρκο Κοβάσεβιτς θα αναλάβει τη θέση του «αθλητικού διευθυντή». 

Με μία λιτή ανακοίνωση, ο σύλλογος του Πειραιά γνωστοποίησε την επιστροφή του Σέρβου στην ομάδα. Σε αυτή ανέφερε αναλυτικά ότι: «Η ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ανακοινώνει ότι από σήμερα ο κ. Ντάρκο Κοβάσεβιτς αναλαμβάνει χρέη Αθλητικού Διευθυντή (Sports Director)».

Έχοντας παρουσία σε ουκ ολίγες μεγάλες ευρωπαϊκές ομάδες, ο Κοβάσεβιτς τον Ιούλιο του 2007 υπέγραψε μονοετές συμβόλαιο με την ομάδα του Πειραιά. Οι εξαιρετικές εμφανίσεις του με τη φανέλα του Ολυμπιακού (17 τέρματα στο πρωτάθλημα, γκολ στη νίκη επί του Άρη στον τελικό κυπέλλου, αλλά και 3 καθοριστικά τέρματα για τον όμιλο του Champions League) οδήγησαν στην ανανέωση του συμβολαίου του. Την επόμενη σεζόν, ωστόσο, ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας τον υποχρέωσε σε αποχώρηση από την ενεργό δράση.

Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι ο Κοβάσεβιτς αναγκάστηκε να κρεμάσει πρόωρα τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια, δεν παράτησε εντελώς το χώρο του ποδοσφαίρου. Ο Ολυμπιακός, προκειμένου να τον τιμήσει για την ουσιαστική παρουσία του στην ομάδα, του προσέφερε αρχικά πόστο σκάουτερ. Στη συνέχεια ωστόσο, ο Κοβάσεβιτς ανέλαβε επικεφαλής του τμήματος σκάουτινγκ του Ολυμπιακού, καθώς και τεχνικός σύμβουλος της διοίκησης.