Από τον Ολυμπιακό επίσημα στην Ουτρέχτη ο Γιώργος Χαραλαμπόγλου

Από τον Ολυμπιακό επίσημα στην Ουτρέχτη ο Γιώργος Χαραλαμπόγλου

Sportal newsroom 22:07 - 20.06.2024 / Ανανεώθηκε: 22:07 - 20.06.2024

Ο πρώτος σκόρερ της Κ19 του Ολυμπιακού Γιώργος Χαραλαμπόγλου υπέγραψε στην ολλανδική Ουτρέχτη για 2+1 χρόνια.

Παίκτης της Ουτρέχτης κι επίσημα είναι ο Γιώργος Χαραλαμπόγλου.

Ο 19χρονος επιθετικός, ο οποίος ήταν πρώτος σκόρερ της Κ19 του Ολυμπιακού ανακοινώθηκε από την ολλανδική ομάδα για 2+1 χρόνια.

Ο Χαραλαμπόγλου αρχικά θα παίξει με την ομάδα Νέων στη δεύτερη κατηγορία της Ολλανδίας και σταδιακά θα ανέβει στην πρώτη ομάδα. Ο νεαρός παίκτης είχε αγωνιστεί και στην ομάδα Νέων της Φιορεντίνα, ενώ ο Ολυμπιακός τον απέκτησε τον Ιανουάριο του 2023.

Αυτός ήταν και ο λόγος που δεν έπαιξε με την ομάδα που κατέκτησε το Youth League, αφού στον κανονισμό αναφέρεται ότι δικαίωμα συμμετοχής έχουν παίκτες που ανήκουν τουλάχιστον δύο χρόνια στις ακαδημίες του συλλόγου.

Στο μήνυμά του στα social media ο Χαραλαμπόγλου έγραψε: «Θα ήθελα να εκφράσω την απέραντη ευγνωμοσύνη μου για αυτά τα υπέροχα δυο χρόνια γεμάτα επιτυχίες που μου χαρίσατε.

Ένα τεράστιο ευχαριστώ στην διοίκηση της ομάδας του Ολυμπιακού, στον προπονητή μου κύριο Σωτήρη Συλαϊδόπουλο, στο προπονητικό επιτελείο, στους φροντιστές, στους φυσικοθεραπευτές, στους γιατρούς και φυσικά και πάνω απ ‘όλα στους υπέροχους συμπαίκτες μου που χωρίς αυτούς δεν θα είχα πραγματοποιήσει το όνειρο μου.

Σας ευχαριστώ από την καρδιά μου και εύχομαι ότι καλύτερο για κάθε έναν από εσάς».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ουτρέχτης: «Ελληνική ενίσχυση για την ομάδα Νέων της Ουτρέχτης. Ο Γεώργιος Χαραλαμπόγλου εντάσσεται στη διάθεση του Ιβάρ φαν Ντίντερεν. Ο 19χρονος επιθετικός προέρχεται από τον Ολυμπιακό και υπέγραψε συμβόλαιο για δύο σεζόν, με οψιόν για τρίτο χρόνο.

Ο Χαραλάμπογλου έπαιξε με τη Νίκη Ευκαρπίας μέχρι τις αρχές του 2021 και μετά φόρεσε τη φανέλα της Φιορεντίνα. Στον ιταλικό σύλλογο αγωνίστηκε Κ17 και στη συνέχεια στην Κ18, ενώ επέστρεψε στα ελληνικά γήπεδα στις αρχές του 2023.

Σε 38 αγώνες στην υψηλότερη κατηγορία νέων της Ελλάδας, το απόκτημα της Jong FC Utrecht σημείωσε 28 γκολ και είχε 11 ασίστ. Χάρη στα πολλά γκολ του Χαραλαμπόγλου, ο Ολυμπιακός Κ19 κατέκτησε τον τίτλο την περασμένη σεζόν.

«Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ», είπε ο νεαρός παίκτης και πρόσθεσε: «Είμαι 19 ετών και παίζω ως επιθετικός. Λατρεύω να βάζω γκολ και την αδρεναλίνη που έρχεται. Όταν μου μεταφέρθηκε από τον εκπρόσωπό μου η προσφορά της Ουτρέχτης είπα αμέσως ότι ήθελα να πάω. Είναι ένας μεγάλος σύλλογος και νιώθω τιμή που μπορώ να παίξω εδώ».