Επίσημο: Ανακοινώθηκε ο Ρόμαν Γιάρεμτσουκ

Επίσημο: Ανακοινώθηκε ο Ρόμαν Γιάρεμτσουκ

Δημήτρης Χούπης 11:03 - 30.07.2024 / Ανανεώθηκε: 11:32 - 30.07.2024

Ο Ολυμπιακός έκανε γνωστή την απόκτηση του Ρόμαν Γιάρεμτσουκ, ο οποίος ανακοινώθηκε από την ομάδα του Πειραιά.

Παίκτης του Ολυμπιακού και επίσημα είναι ο Ρόμαν Γιάρεμτσουκ, ο οποίος ανακοινώθηκε την Τρίτη το πρωί (30/7) από την ομάδα του Πειραιά.

Οι «ερυθρόλευκοι» κατάφεραν να «κερδίσουν» την Τράμπζονσπορ που είχε δείξει επίσης ενδιαφέρον για τον Ουκρανό και κάπως έτσι ο 28χρονος υπέγραψε συμβόλαιο τεσσάρων χρόνων με την ομάδα του Πειραιά. Το ποσό που έδωσε ο Ολυμπιακός στην Κλαμπ Μπριζ για την απόκτηση του Γιάρεμτσουκ είναι στα 3.5 εκατομμύρια ευρώ και οι απολαβές του μπορεί να φτάσουν και τα έξι εκατομμύρια σε βάθος τεσσάρων χρόνων.

Το «who is who» του Γιάρεμτσουκ

Ο Γιάρεμτσουκ τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα τα πραγματοποίησε στις στις ακαδημίες της Ντιναμό Κιέβου σε ηλικία 12 ετών. Στην ουκρανική ομάδα ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά και στη συνέχεια πήρε μεταγραφή στη Γάνδη αντί 2 εκατ. ευρώ. Με τη φανέλα της βελγικής ομάδας μέτρησε 61 γκολ και 18 ασίστ σε 152 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις.

Το καλοκαίρι του 2021 η Μπενφίκα έβγαλε από τα ταμεία της 17 εκατ. ευρώ για να αποκτήσει τον Ουκρανό διεθνή φορ, που μέτρησε 9 γκολ και 7 ασίστ σε 47 παιχνίδια στην Πορτογαλία. Η Μπριζ με το ίδιο χρηματικό πόσο τον έφερε ξανά στο Βέλγιο, ενώ την περασμένη σεζόν έπαιξε με τη φανέλα της Βαλένθια ως δανεικός, πετυχαίνοντας 4 γκολ σε 29 ματς. Με την εθνική Ουκρανίας έχει καταγράψει 53 συμμετοχές, έχοντας 16 γκολ στο ενεργητικό του.