Ο Ολυμπιακός θα «τρέξει» το θέμα του Όρτα

Αντρέ Όρτα

i

©Intime

Ο Ολυμπιακός θα «τρέξει» το θέμα του Όρτα

Τα πάντα θα εξαρτηθούν από τις συζητήσεις με την Μπράγκα, άρχισαν οι επαφές με τους Πορτογάλους…

Από την πρώτη στιγμή ο Ολυμπιακός έκανε γνωστό προς την Μπράγκα πως επιθυμεί να διατηρήσει στο ρόστερ του τον Αντρέ Όρτα. Έναν ποδοσφαιριστή ο οποίος πραγματοποίησε πολύ καλές εμφανίσεις στο διάστημα που ήταν στην Ελλάδα και τους «ερυθρόλευκους». Ήταν από τους πρωταγωνιστές της πορείας στην Ευρώπη και της κατάκτησης του Conference League και γενικότερα είναι ποδοσφαιριστής ο οποίος ταιριάζει στα «θέλω» του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ. Για αυτό οι Πειραιώτες λίγες ημέρες μετά το τέλος της αγωνιστικής περιόδου άνοιξαν επικοινωνία με την Μπράγκα και τόνισαν πως θέλουν τον παίκτη.

Όμως από την άλλη δε γίνεται και οι «ερυθρόλευκοι» να μπουν στη διαδικασία αγοράς του ποδοσφαιριστή με την οψιόν που υπήρχε, αυτή των 6 εκατομμυρίων ευρώ. Για αυτό οι συζητήσεις που έγιναν ήταν για να «πέσουν» οι οικονομικές απαιτήσεις των Πορτογάλων. Από την πλευρά της όμως η Μπράγκα για την ώρα δείχνει να μην έχει σκοπό να ρίξει τα «θέλω» της και αυτό είναι θέμα. Διότι ο Ολυμπιακός δεν είναι διατεθειμένος να μπει στη διαδικασία συζητήσεων με το συγκεκριμένο ποσό.

Στα υπέρ είναι η επιθυμία του Όρτα να μείνει στους Πειραιώτες, κάτι το οποίο έχει τονίσει και ο ίδιος στην Μπράγκα, όμως, αυτήν τη στιγμή έχει ενσωματωθεί στην προετοιμασία της ομάδας από την Πορτογαλία, από τη στιγμή που δεν έχει σημειωθεί κάποια εξέλιξη.

Ο Ολυμπιακός στο θέμα του χαφ φαίνεται πλέον πως μπορεί να περιμένει, από τη στιγμή που έχει Έσε, Τσικίνιο από την προηγούμενη σεζόν, απέκτησε τον Στάμενιτς και αναμένεται στη χώρα μας και ο Γκαρθία για να ολοκληρωθεί η μεταγραφή του. Οπότε στο χώρο της μεσαίας γραμμής, τουλάχιστον για το πρώτο διάστημα της προετοιμασίας, είναι “ok”. Κάτι το οποίο σημαίνει πως οι «ερυθρόλευκοι» έχουν χρόνο για να δουν τις εξελίξεις.

Σε περίπτωση όμως που δε γίνει κάτι με τον Όρτα, τότε ο Ολυμπιακός θα στρέψει αλλού το ενδιαφέρον του, διότι η ομάδα του Πειραιά θα κινηθεί όπως φαίνεται σίγουρα για έναν ακόμη παίκτη στο χώρο της μεσαίας γραμμής.

Κατά τα άλλα, το όνομα του Μεϊτέ βρίσκεται στη λίστα των Πειραιωτών, αρέσει ο παίκτης, τον οποίο έχει παρακολουθήσει και ο Μεντιλίμπαρ από τα ματς που ήταν στον ΠΑΟΚ. Για την ώρα ο Ολυμπιακός το μόνο που έχει κάνει είναι μία απλή ερώτηση για τον Μεϊτέ, χωρίς να έχει υπάρξει κάτι περισσότερο. Δεν φαίνεται πως έχει τελειώσει και για τον ΠΑΟΚ άλλωστε…