Ο Γιάρεμτσουκ ήταν το «φάρμακο» στην αναγκαστική αλλαγή του Έσε, 2-1 την Athens Kallithea ο Ολυμπιακός

Ο Γιάρεμτσουκ πανηγυρίζει γκολ στο Ολυμπιακός - Athens Kallithea

i

© Intime

Ο Γιάρεμτσουκ ήταν το «φάρμακο» στην αναγκαστική αλλαγή του Έσε, 2-1 την Athens Kallithea ο Ολυμπιακός

Τζιοβάνι Ζάκαρη 22:23 - 26.08.2024 / Ανανεώθηκε: 22:40 - 26.08.2024

Ο Έσε ένιωσε ενοχλήσεις στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους και έγινε αναγκαστική αλλαγή, ο Ουλντρίκις στο 60' ισοφάρισε το γκολ του Βέλντε από το 14΄, όμως το τέρμα του Γιάρεμτσουκ έβγαλε τον Ολυμπιακό από μια πολύ δύσκολη κατάσταση και του χάρισε τη νίκη 2-1 επί της Athens Kallithea.

Όπως η ΑΕΚ και ο Παναθηναϊκός, έτσι και ο Ολυμπιακός τα... βρήκε σκούρα στη 2η αγωνιστική της Stoiximan Super League, ωστόσο τελικά κατάφερε να επικρατήσει της Athens Kallithea. Επιστρέφοντας στο «Γ. Καραϊσκάκης» για το πρώτο επίσημο φετινό της ματς, η ομάδα του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ επικράτησε εκείνης του Ντονάτι με σκορ 2-1, σε ένα ματς που τη... λύτρωσε ο Γιάρεμτσουκ.

Από νωρίς οι γηπεδούχοι άσκησαν πίεση και έψαξαν το γρήγορο γκολ, κλείνοντας τον αντίπαλο στο μισό του. Αυτή η πίεση έπιασε τόπο στο 14’ όταν και ο Κρίστοφερ Βέλντε άνοιξε το σκορ για τους «ερυθρόλευκους». Ο Φρανσίσκο Ορτέγκα από τα 25 μέτρα έστρωσε στην πλάτη της άμυνας, εκεί όπου ο Νορβηγός κοντρόλαρε την μπάλα και συγκλίνοντας σούταρε στην απέναντι γωνία για το 1-0 των Πειραιωτών. 

Αυτό, βέβαια, δεν ήταν αρκετό για τον Ολυμπιακό, που έψαχνε το 2-0 για να «καθαρίσει» από το πρώτο ημίχρονο. Το τέρμα θα μπορούσε να το βρει στο 27’, όμως Τσικίνιο και Μαρτίνς σε δύο χρόνους δεν μπόρεσαν να ευστοχήσουν στην αντίπαλη εστία. Το ίδιο συνέβη και στο 36’, όταν το διαγώνιο σουτ του Βέλντε σταμάτησε από τον Μπερνάμπε. Λίγο αργότερα ήρθε και η πρώτη προσπάθεια της Athens Kallithea, με το σουτ του Σοϊρί εκτός περιοχής να καταλήγει εκτός τέρματος. 

Στο δεύτερο μέρος η εικόνα ήταν διαφορετική. Η φιλοξενούμενη ήταν εκείνη που πάταγε καλύτερα στο ξεκίνημα. Σε συνδυασμό με την αποχώρηση του Έσε - ο οποίος βγήκε ταλαιπωρούμενος από ενοχλήσεις - ο Ολυμπιακός την… πάτησε. Έπειτα από 60 λεπτά και με την ομάδα του Ντονάτι να απειλεί ελάχιστα, ήρθε η ισοφάριση.  Μετά από εκτέλεση κόρνερ, η άμυνα των Πειραιωτών δεν απομάκρυνε καλά, ο Μότοτς με κεφαλιά έβγαλε στον Ουλντρίκις και εκείνος από κοντά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-1.

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!

Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν χάσει τη συγκέντρωσή τους και ο Μεντιλίμπαρ προχώρησε σε τριπλή αλλαγή (Μασούρας, Ντάνι Γκαρθία και Γιάρεμτσουκ). Εκείνος που… ξελάσπωσε τους γηπεδούχους ήταν ο Ουκρανός, ο οποίος έκανε το 2-1 στο 77’. Ο Στάμενιτς επιχείρησε ένα μακρινό σουτ, ο Ελ Κααμπί προσπάθησε να παρέμβει στην πορεία της μπάλας, ο Μπερνάμπε απομάκρυνε και προ κενής εστίας ο Γιάρεμτσουκ σκόραρε, με το τέρμα να ακυρώνεται στην αρχή για οφσάιντ και να μετρά μέσω VAR. Βέβαια, οι Πειραιώτες χαλάρωσαν ξανά, ωστόσο η πίεση της Athens Kallithea μέχρι το φινάλε δεν είχε αποτέλεσμα.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ:

Μετά την αποχώρηση του Έσε ο Ολυμπιακός έχασε αρκετά από το κέντρο του. Η τριπλή αλλαγή του Μεντιλίμπαρ, ωστόσο, έφερε ισορροπία στο ματς και μετά από λίγο χάρισε ξανά στους «ερυθρόλευκους» τον έλεγχο. Μάλιστα, πριν σκοράρει ο Γιάρεμτσουκ, εκείνος που έχει κάνει το σουτ είναι ο Στάμενιτς. Κάπως έτσι, η αντίδραση του Ισπανού τεχνικού, βλέποντας την εικόνα της ομάδας του, ήταν εκείνη που έφερε επί της ουσίας το τρίποντο.

MVP:

Μπορεί ο Γιάρεμτσουκ να είναι εκείνος που σκόραρε το νικητήριο γκολ και λύτρωσε την ομάδα του, όμως πριν από αυτό ο Βέλντε «κουβαλούσε» όλη την ομάδα. Από την μεριά του, κυρίως, επιχειρούσαν συνεχώς οι Πειραιώτες, από τα πόδια του ήρθε το 1-0 και από τις δικές του εξαιρετικές ενέργειες οι «ερυθρόλευκοι» έφτασαν κοντά στο να «καθαρίσουν» από νωρίς.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ:

Αγαπημένο σκορ έχει γίνει το 2-1 στις αναμετρήσεις που έχει δώσει ο Ολυμπιακός κόντρα στην Athens Kallithea. Αυτή είναι η τέταρτη επικράτηση των Πειραιωτών με το συγκεκριμένο σκορ κόντρα στον σύλλογο των νοτίων προαστίων, από τις οκτώ νίκες που έχει συνολικά.

ΟΙ ΕΝΔΕΚΑΔΕΣ:

Ολυμπιακός (Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ): Τζολάκης, Ροντινέι, Μπιανκόν, Πιρόλα, Ορτέγκα, Έσε,, Ντόη, Τσικίνιο, Μαρτίνς, Βέλντε, Ελ Κααμπί.

Athens Kallithea (Μάσιμο Ντονάτι): Μπερνάμπε, Μεχίας, Ισιμάτ, Πασαλίδης, Μανθάτης, Ματίγια, Μότοτς, Σοϊρί, Μουτίνιο, Μερκάτι, Ουλντρούκις.

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ:

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: