Με λάμψη Μουζακίτη και κορυφαίο τον Ροντινέι, ο Ολυμπιακός επέστρεψε στις νίκες μετά από έναν μήνα

Ο Ροντινέι και οι συμπαίκτες του στο Ολυμπιακός - Ατρόμητος

i

© Intime

Με λάμψη Μουζακίτη και κορυφαίο τον Ροντινέι, ο Ολυμπιακός επέστρεψε στις νίκες μετά από έναν μήνα

Τζιοβάνι Ζάκαρη 19:51 - 29.09.2024 / Ανανεώθηκε: 21:12 - 29.09.2024

Έχοντας πρωταγωνιστή τον Ροντινέι, ο Ολυμπιακός άφησε πίσω του τα αρνητικά αποτελέσματα και επέστρεψε στις νίκες. Οι Πειραιώτες επικράτησαν με 2-0 του Ατρόμητου, στο ματς της 6ης αγωνιστικής της Stoiximan Super League. Σε εξαιρετική μέρα και ο Μουζακίτης που έδωσε ασίστ στον Ελ Κααμπί.

Μετά από τρία συνεχόμενα αρνητικά αποτελέσματα, ο Ολυμπιακός πανηγύρισε και πάλι νίκη, επικρατώντας του Ατρόμητου με 2-0. Έχοντας σε εξαιρετική μέρα τον Ροντινέι και μία νέα αύρα - χάρη στο ροτέισον που περιλάμβανε και παιδιά της Κ19 - οι Πειραιώτες πήραν το τρίποντο, στο ματς της 6ης αγωνιστικής της Stoiximan Super League.

Πολύ γρήγορος ήταν ο ρυθμός από το ξεκίνημα του αγώνα, με τον σύλλογο του Πειραιά να τον ελέγχει, έπειτα από την πολύ σύντομη προσπάθεια των φιλοξενούμενων για ένα γρήγορο γκολ. Βέβαια, εκείνοι το πέτυχαν στο 11ο λεπτό όταν ο Μπάκου βγήκε ανενόχλητος στην πλάτη της άμυνας, παρόλα αυτά ο ίδιος ήταν σε θέση οφσάιντ. Λίγο νωρίτερα ο Κωστούλας (5’) πήρε μία κεφαλιά από τη μικρή περιοχή, εντούτοις ο Χουτεσιώτης έδιωξε.

 Η συνέχεια του ημιχρόνου βρήκε τους «ερυθρόλευκους» να κυκλοφορούν και να πιέζουν στο αντίπαλο μισό, αλλά να αδυνατούν να δημιουργήσουν καλή στιγμή, πέραν εκείνης του Ροντινέι στο 26’. Ο ίδιος τελικά βρήκε τον δρόμο προς την αντίπαλη εστία, σκοράροντας από το σημείο του πέναλτι στο 40’. Προηγουμένως, ο Χουτεσιώτης μάρκαρε τον Βέλντε σε μία διεκδίκηση της μπάλας και ο Παπαπέτρου έδειξε τη λευκή βούλα. Ο Ατρόμητος, προσπάθησε να αντιδράσει και πήρε μέτρα στο γήπεδο, αλλά δεν μπορεσε να πετύχει γκολ. 

Με το «καλημέρα» του β' μέρους ο Ολυμπιακός έφτασε κοντά και σε δεύτερο γκολ. Η μπάλα έφτασε στον Ροντινέι που από τον άξονα της περιοχής έκανε σουτ στην κίνηση, με την μπάλα να σταματά στην οριζόντιο δοκό. Από την άλλη πλευρά, ο Ατρόμητος προσπάθησε να βγάλει αντίδραση και έκανε επιθέσεις, αλλά και πάλι δεν έβρισκε τον δρόμο προς την αντίπαλη περιοχή. Ακολούθησε ένα ακόμα δοκάρι για τους Πειραιώτες, με τη σέντρα σουτ του Κοστίνια στο 68' να σταματάει στη δοκό. Εν τέλει το δεύτερο γκολ ήρθε και το πέτυχε ο Αγιούμπ Ελ Κααμπί. Ο Μουζακίτης έβγαλε φοβερή μπαλιά στον Μαροκινό, εκείνος κατέβασε, «άδειασε» τον Μπρόρσον και με ένα όμορφο σουτ έκανε το 2-0.

Στο 78' ήρθε και η πρώτη πολύ καλή στιγμή για τους Περιστεριώτες. Ο Γιουμπιτάνα έκανε ένα δυνατό σουτ στην κίνηση από τη γωνία της μικρής περιοχής με τον Τζολάκη να διώχνει εντυπωσιακά. Έπειτα από τέσσερα λεπτά εξετάστηκε κόκκινη κάρτα του Μπρόρσον για μαρκάρισμα στον Γουίλιαν, παρόλα αυτά ο Παπαπέτρου διαφώνησε με τον Φωτιά που ήταν στο VAR. Άλλο γκολ δεν σημειώθηκε - παρόλο που ο Ροντινέι έφτασε κοντά στο 90+3' - και ο Ολυμπιακός πανηγύρισε τη νίκη στο «Γ. Καραϊσκάκης» .

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ:

Το πέναλτι που κερδίζει ο Ολυμπιακός είναι πολύ κομβικό στο παιχνίδι. Μέχρι εκείνη την ώρα το σκορ ήταν στο 0-0 και οι «ερυθρόλευκοι» ζορίζονταν για να φτάσουν στο προβάδισμα. Το 1-0 των γηπεδούχων έδωσε μία μεγαλύτερη ηρεμία στους Πειραιώτες, οι οποίοι και μετά το 2-0 φάνηκαν να κατεβάζουν ταχύτητες, εν όψει Μπράγκα.

MVP:

Με κάμποση διαφορά από τον Μουζακίτη ο Ροντινέι. Μπορεί ο νεαρός στο παιχνίδι να ήταν κάτι παραπάνω από εξαιρετικός, όμως ο Βραζιλιάνος έδωσε... ρεσιτάλ. Σχεδόν όλες οι επιθέσεις ξεκινούσαν από την πλευρά του, εκείνος έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του, εκείνος έστειλε την μπάλα στο δοκάρι και εκείνος βρέθηκε μία ανάσα από το να σκοράρει για το 3-0.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ:

Η τελευταία νίκη του Ολυμπιακού ήρθε στις 31 Αυγούστου, ήτοι σχεδόν έναν μήνα νωρίτερα. Οι Πειραιώτες, τότε, είχαν πάρει την τρίτη τους σερί νίκη εναντίον της Λαμίας, επικρατώντας με σκορ 3-0 στο «Θ. Κολοκοτρώνης».

ΟΙ ΕΝΔΕΚΑΔΕΣ:

Ολυμπιακός (Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ): Τζολάκης, Κοστίνια, Ρέτσος, Κάρμο, Αποστολόπουλος, Στάμενιτς, Μουζακίτης, Ροντινέι, Ολιβέιρα, Βέλντε, Κωστούλας.

Ατρόμητος (Πάμπλο Γκαρσία): Χουτεσιώτης, Αθανασίου, Τσιγγάρας, Γκονζάλες, Ουάρντα, Φαν Βερτ, Κίνι, Ουεντραόγκο, Μπρόρσον, Μπακού, Μανσούρ

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ:

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: