Το σημαντικότερο που δίνουν οι μικροί στον Ολυμπιακό

Χρήστος Μουζακίτης

i

© Intime

Το σημαντικότερο που δίνουν οι μικροί στον Ολυμπιακό

Διονύσης Βερβελές 08:56 - 08.10.2024 / Ανανεώθηκε: 08:57 - 08.10.2024

Το στοιχείο που οι Μουζακίτης, Κωστούλας προσθέτουν στην ομάδα…

Εκ των πρωταγωνιστών που είχε ο Ολυμπιακός στο ματς με τον Παναθηναϊκό, ήταν οι Χρήστος Μουζακίτης και Μπάμπης Κωστούλας. Ο πρώτος έπαιξε για τρίτο σερί αγώνα ως βασικός. Από την άλλη ο Κωστούλας μπήκε ως αλλαγή στο ημίχρονο, αντικαθιστώντας τον Ολιβέιρα.

Φυσικά ήταν και η πρώτη φορά που οι δύο 17χρονοι αγωνίστηκαν σε ντέρμπι «αιωνίων» σε αυτό το επίπεδο, αφού σε επίπεδο ακαδημίας έχουν δώσει αρκετά τέτοια ματς όμως είναι εντελώς διαφορετικό το ένα με το άλλο. Παρόλα αυτά αμφότεροι στάθηκαν πολύ καλά μέσα στον αγωνιστικό χώρο του ΟΑΚΑ. Αποτέλεσμα, να μείνει ικανοποιημένος από την παρουσία τους ο Μεντιλίμπαρ.

Έδωσαν και πάλι στον Ολυμπιακό πολλά πράγματα και βοήθησαν την ομάδα τους να κυνηγήσει τη νίκη. Μάλιστα λίγο έλειψε να χριστεί ένας από τους δύο τους σκόρερ, στην ίδια φάση. Συγκεκριμένα, όταν στο 71' ο Μουζακίτης έκανε το δυνατό σουτ από τα αριστερά, ο Λοντίγκιν έδιωξε και στην επαναφορά ο Κωστούλας δεν μπόρεσε σε κενή εστία να πλασάρει εύστοχα, αφού τον πρόλαβε ο Γεντβάι. Προφανώς και αν έστελνε την μπάλα στα δίχτυα ένας από τους δύο, θα γραφόταν… ιστορία. Μια όμορφη ιστορία, σε ένα ντέρμπι αιωνίων!

Μπαίνουν και αλλάζουν την ομάδα

Το σημαντικότερο όλων όμως που δίνουν τόσο ο Μουζακίτης, όσο και ο Κωστούλας στον Ολυμπιακό, είναι η ενέργεια που βγάζουν στο γήπεδο. Οι δύο πιτσιρικάδες είναι λογικό να έχουν γερά πνευμόνια και από τη στιγμή που και σωματικά δείχνουν ότι έχουν δουλέψει αρκετά, μπορούν και ανταποκρίνονται ακόμη και σε ματς τέτοιου επιπέδου.

Ο Μουζακίτης και τα ρεκόρ στο ντέρμπι «αιωνίων»
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

13:30 - 07.10.2024

Ο Μουζακίτης και τα ρεκόρ στο ντέρμπι «αιωνίων»

Ο Χρήστος Μουζακίτης μετά τα ματς κόντρα σε Ατρόμητο και την Μπράγκα πήρε φανέλα βασικού και στο ματς με τον Παναθηναϊκό κι έγινε ο τρίτος νεότερος ποδοσφαιριστής στην ιστορία του Ολυμπιακού που αγωνίζεται σε ντέρμπι «αιωνίων».

Βγάζουν «φρεσκάδα» στην ενδεκάδα του Ολυμπιακού όποτε παίζουν και αυτό είναι κάτι που προσπαθούν να εκμεταλλευτούν οι «ερυθρόλευκοι». Να βγάλουν τρεξίματα στο παιχνίδι τους και να «χτυπήσουν» τον αντίπαλό τους εκεί. Με την Μπράγκα που οι Πειραιώτες έπαιξαν αρκετά με βαθιές μπαλιές και αντεπιθέσεις, τους βγήκε, απέναντι στον Παναθηναϊκό που είχε μία πιο σταθερή άμυνα πίσω δεν βγήκαν οι ίδιες αντεπιθέσεις.

Ωστόσο ο Μουζακίτης για ακόμη μία φορά ήταν παντού στο χώρο της μεσαίας γραμμής, από ένα σημείο και μετά όταν προωθήθηκε πάτησε και περιοχή. Από την άλλη ο Κωστούλας όταν μπήκε ως αλλαγή στο δεύτερο ημίχρονο, πρόσθεσε στον Ολυμπιακό τρεξίματα, αφού έδειξε ότι είναι σε καλύτερη κατάσταση από τον Ολιβέιρα και μπόρεσε παράλληλα να «κουβαλήσει» και περισσότερο την μπάλα.

Πως να μην τους βλέπει και για τη συνέχεια ο Μεντιλίμπαρ;