Δεν έκαναν τίποτα από τα όσα ζήτησε ο Μεντιλίμπαρ

Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ

i

Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ/©Intime

Δεν έκαναν τίποτα από τα όσα ζήτησε ο Μεντιλίμπαρ

Διονύσης Βερβελές 14:52 - 09.03.2024 / Ανανεώθηκε: 23:51 - 13.08.2024

Ούτε τα μπακ, ούτε η μεσαία γραμμή δούλεψαν στον αγώνα του Ολυμπιακού με την Μακάμπι…

Πριν από το ματς που είχε ο Ολυμπιακός με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ είχαμε αναφερθεί στις οδηγίες που είχε δώσει ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ. Είχε μιλήσει συγκεκριμένα στους παίκτες της μεσαίας γραμμής γιατί ήξερε ότι η Μακάμπι στηρίζεται αρκετά στους ποδοσφαιριστές που έχει στο κέντρο της, αλλά και στα μπακ του και ιδιαίτερα στον Ροντινέι για τον Μίλσον.

Τίποτα όμως απ' αυτά δεν πήγε καλά, αφού οι «ερυθρόλευκοι» δεν ακολούθησαν τις οδηγίες του έμπειρου τεχνικού. Η μεσαία γραμμή του Ολυμπιακού δεν ήταν καλά και ιδιαίτερα στο πρώτο ημίχρονο, όποτε δηλαδή και η ομάδα δέχτηκε τα τρία γκολ. Όπως και ο Ροντινέι σε καμία περίπτωση δεν κατάφερε να βοηθήσει τον Ολυμπιακό, αφού ο Μίλσον έκανε αρκετή ζημιά στην άμυνα των Πειραιωτών.

Αυτό έδειξε ότι ο Μεντιλίμπαρ «διάβασε» καλά τον αντίπαλό του, αλλά από την άλλη στην πράξη δεν του βγήκε τίποτα από τα όσα ήθελε να δει. Επίσης και στην ανάπτυξή του ο Ολυμπιακός δεν ήταν καλός, αφού προσπάθησε μόνο με σέντρες από τα πλάγια να απειλήσει, όπως δηλαδή μπήκε και το γκολ, αλλά και μακρινά σουτ τα οποία ήταν και ως λύσεις… απελπισίας, αφού δεν μπορούσαν οι «ερυθρόλευκοι» να μπουν στην αντίπαλη περιοχή.

Λίγες ήταν οι φορές που η ομάδα του Πειραιά προσπάθησε να απειλήσει με κάθετες μπαλιές, το παιχνίδι δηλαδή που μας είχε συνηθίσει ο Ολυμπιακός στο διάστημα που βρίσκεται ο Μεντιλίμπαρ στην τεχνική ηγεσία. Αντιθέτως, από την άλλη ο Ρόμπι Κιν εντόπισε όλες τις αδυναμίες των «ερυθρόλευκων» και εκεί ακριβώς «χτύπησε».

Προφανώς και είχε «διαβάσει» από την πλευρά του ότι τα μπακ του Ολυμπιακού υστερούν αμυντικά και οι επιθέσεις της Μακάμπι ήταν συνεχώς από τα πλάγια, ενώ παράλληλα «φόρτωσε» και το κέντρο του απενεργοποιώντας έτσι παίκτες όπως οι Όρτα, Τσικίνιο, ιδιαίτερα στο πρώτο ημίχρονο.

Με τον Πέρετς να είναι αυτός που έκανε όλο το παιχνίδι της Μακάμπι στο κέντρο, σε άμυνα και επίθεση. Έβαλε το τέταρτο γκολ, αλλά μαζί με τον Μίλσον επί της ουσίας ήταν οι καλύτεροι ποδοσφαιριστές της ομάδας του Ισραήλ.