«Ο Ντάνι Γκαρθία θα δεχόταν την πρόταση από τον Ολυμπιακό»

O Ντάνι Γκαρθία

i

Photo by Ion Alcoba Beitia/Getty Images

«Ο Ντάνι Γκαρθία θα δεχόταν την πρόταση από τον Ολυμπιακό»

Τζιοβάνι Ζάκαρη 12:02 - 26.05.2024 / Ανανεώθηκε: 08:09 - 29.05.2024

Δημοσίευμα στο εξωτερικό υποστηρίζει πως ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ αναμένει τον Ντάνι Γκαρθία στον Ολυμπιακό, με τον δεύτερο να αποχωρεί το καλοκαίρι από την Μπιλμπάο του Βαλβέρδε.

Την Τετάρτη ο Ολυμπιακός υποδέχεται - τυπικά - τη Φιορεντίνα, στον μεγάλο τελικό του UEFA Europa Conference League. Στόχος της ομάδας δεν είναι άλλος από το να κατακτήσει το τρόπαιο, το οποίο θα είναι και το πρώτο ευρωπαϊκό ελληνικού συλλόγου.

Εφόσον ολοκληρώσει και το συγκεκριμένο παιχνίδι, ο σύλλογος του Πειραιά θα γνωρίζει αν θα παίξει στους ομίλους του Europa League ή αν θα ξεκινήσει την πορεία του από τον δεύτερο προκριματικό του Conference League. Τότε και μόνο τότε θα ξεκινήσει ο προγραμματισμός για τη νέα σεζόν, αφού κάθε μία από τις δύο περιπτώσεις δίνει διαφορετικά χρονικά περιθώρια στους «ερυθρόλευκους», για το σχεδιασμό της επόμενης χρονιάς.

Τα ονόματα ποδοσφαιριστών, πάντως, έχουν ήδη αρχίσει να βγαίνουν στο προσκήνιο και ένα από αυτά είναι το Ντάνι Γκαρθία. Το τελευταίο διάστημα υπάρχει η φημολογία πως ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ επιθυμεί να κάνει δικό του τον μέσο, με τον οποίο συνεργάστηκε κατά το παρελθόν στην Εϊμπάρ. Την Κυριακή (26/5), λοιπόν, αυτή τη φήμη ήρθε να ενισχύσει ένα νέο δημοσίευμα, το οποίο υποστηρίζει πως ο τεχνικός των Πειραιωτών περιμένει τον 34χρονο παίκτη στον Ολυμπιακό. Μάλιτσα, το Μέσο τονίζει πως σε περίπτωση που οι «ερυθρόλευκοι» καταθέσουν πρόταση, τότε ο Γκαρθία θα την αποδεχτεί.

«Μετά από μια λαμπρή περίοδο με την Αθλέτικ, στην οποία εντάχθηκε το καλοκαίρι του 2018, ο Γκαρθία φεύγει από το Σαν Μαμές αφού έληξε το συμβόλαιό του. Ο ίδιος αποφάσισε να μην ανανεώσει, παρά το γεγονός ότι είχε προσφορά από τον σύλλογο.

Ο Ντάνι Γκαρθία θα αποδεχόταν της πρόταση από τον Ολυμπιακό, στον οποίο αυτή βρίσκεται ο Μεντιλίμπαρ και ο οποίος Στα 34 του, ο Ισπανός θα μπορούσε να αποκομίσει την πρώτη του διεθνή εμπειρία, πριν τελικά αποχωρήσει από το ποδόσφαιρο», ανέφερε μεταξύ άλλων η ιστοσελίδα «todofichajes». Ο μέσος της Μπιλμπάο έχει αγωνιστεί με τους «ροχιμπλάνκος» σε 195 ματς, έχοντας ένα γκολ και επτά ασίστ. Παράλληλα, υπό τις οδηγίες του Μεντιλίμπαρ, ο Γκαρθία έχει αγωνιστεί σε 105 ματς με τη φανέλα της Εϊμπάρ.