Έγραψε ιστορία ο Μπάμπης Κωστούλας στην ιδιαίτερη πατρίδα του, τον Βόλο

Μπάμπης Κωστούλας

i

©Intime

Έγραψε ιστορία ο Μπάμπης Κωστούλας στην ιδιαίτερη πατρίδα του, τον Βόλο

Ελένη Ανδρικοπούλου 10:03 - 18.08.2024 / Ανανεώθηκε: 14:07 - 18.08.2024

Ο Μπάμπης Κωστούλας πήρε φανέλα βασικού από τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ στο ματς της πρεμιέρας στον Βόλο κι έγινε ο τρίτος νεότερος ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού που αγωνίζεται στην αρχική ενδεκάδα.

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ έκανε την έκπληξη στην αρχική ενδεκάδα του Ολυμπιακού στο ματς με τον Βόλο στο Πανθεσσαλικό Στάδιο στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος της Stoiximan Super League κι έδωσε χρίσμα βασικού στον Χαράλαμπο Κωστούλα.

Έτσι, ο ταλαντούχος επιθετικός, ο οποίος κατέκτησε με την U19 πέρσι το UEFA Youth League έγραψε ιστορία. Συγκεκριμένα, ο Κωστούλας σε ηλικία 17 ετών και 79 ημερών έγινε ο τρίτος νεότερος ποδοσφαιριστής στην ιστορία που αγωνίζεται στην αρχική σύνθεση των «ερυθρόλευκων». Μάλιστα, ξεπέρασε τον Κωνσταντή Τζολάκη, που είχε κάνει το ντεμπούτο του σε ηλικία 17 ετών και 115 ημερών.

https://www.youtube.com/watch?v=miSA1QCS5_A

Το ρεκόρ, το κατέχει ο Αλέξανδρος Καλογερόπουλος σε ηλικία 16 ετών και 287 ημερών, που αγωνίζεται ως βασικός στην ομάδα του Βόλου. Στη δεύτερη θέση είναι ο Κυριάκος Παπαδόπουλος, σε ηλικία 17 ετών και 42 ημερών, που θα αγωνιστεί φέτος, στο Λεβαδειακό.

Ο Χαράλαμπος Κωστούλας πραγματοποίησε, λοιπόν, την πρώτη του επίσημη εμφάνιση με την πρώτη ομάδα των Πειραιωτών και μάλιστα αξίζει να σημειωθεί πως αυτό έγινε στην πόλη που γεννήθηκε και μεγάλωσε. Η κλήρωση τα έφερε έτσι, ώστε η πρεμιέρα του Ολυμπιακού να γίνει στο Βόλο, στο μέρος όπου έζησε κι έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα ο νεαρός φορ, πριν μετακομίσει στον Πειραιά μαζί με τον αδερφό του στα 12 του χρόνια, για να ενταχθούν αμφότεροι στις ακαδημίες των «ερυθρόλευκων».

Μεντιλίμπαρ: «Ο Κωστούλας έπαιξε γιατί το κέρδισε με την αξία του»

Μετά το τέλος του αγώνα ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ σε δηλώσεις που παραχώρησε αναφέρθηκε στη συμμετοχή του Κωστούλα στην αρχική ενδεκάδα. «Όχι δεν είναι κάποιο μήνυμα. Έχουμε 24 παίκτες, συν τέσσερις τερματοφύλακες. Όλοι θα έχουν τη δυνατότητα να παίξουν, όλοι θα έχουν τις ευκαιρίες τους. Εκείνος έκανε την προετοιμασία της ομάδας κανονικά, ενώ ο Αγιούμπ (σ.σ. Ελ Κααμπί) είχε ένα πρόβλημα τραυματισμού και ο Ρομάν (σ.σ. Γιάρεμτσουκ) ήρθε πιο μετά. Έπαιξε εκείνος γιατί το κέρδισε με την αξία του. Μετά μπήκε ο Αγιούμπ που μας βοήθησε λίγο περισσότερο, όμως όλοι θα έχουν τις ευκαιρίες τους, όπως το παιδί», δήλωσε συγκεκριμένα ο Βάσκος κόουτς των Πειραιωτών.

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!