Είναι και αυτοί που φεύγουν από τον Ολυμπιακό...

Ο Αγκιμπού Καμαρά.

i

©intime

Είναι και αυτοί που φεύγουν από τον Ολυμπιακό...

Διονύσης Βερβελές 19:17 - 18.07.2024 / Ανανεώθηκε: 19:17 - 18.07.2024

Δεν είναι μόνο οι μεταγραφές και οι ανανεώσεις….

Έχει αρκετή δουλειά μπροστά του ο Ολυμπιακός αναφορικά με το σχεδιασμό του ρόστερ για τη νέα σεζόν. Όμως δεν είναι μόνο οι μεταγραφές που έχει να πραγματοποιήσει, όπως και οι ανανεώσεις συμβολαίων που θέλει να φέρεις εις πέρας.

Υπάρχουν και άλλα πράγματα, τα οποία σίγουρα «τρώνε» και αυτά χρόνο, αφού επίσης γίνονται συνεχείς διαπραγματεύσεις και συζητήσεις με ομάδες του εξωτερικού και όχι μόνο. Συγκεκριμένα, υπάρχουν και οι ποδοσφαιριστές που δεν υπολογίζονται και θα πρέπει να βρεθούν ομάδες να συνεχίσουν την καριέρα τους είτε ως μεταγραφές, δηλαδή πωλήσεις είτε ως δανεικοί που και πάλι αυτές οι κινήσεις είναι πλέον περιορισμένες σύμφωνα με τους κανονισμούς της UEFA. Όπως υπάρχει και η πιθανότητα λύσης συμβολαίου, που σίγουρα θα γίνει με κάποιους παίκτες.

Οι «ερυθρόλευκοι» κινούνται και σε αυτόν τον τομέα, λοιπόν, δηλαδή σε αυτόν του «αδειάσματος» του ρόστερ, καθώς υπάρχουν πολλοί ποδοσφαιριστές αυτήν τη στιγμή στο Ρέντη που κάνουν μόνοι τους προπόνηση. Είναι το λεγόμενο τμήμα των «κομμένων».

Μέχρι στιγμής, πάντως, ο Ολυμπιακός έχει καταφέρει να βγάλει από πάνω του κάποιους παίκτες και μάλιστα ορισμένους απ' αυτούς με καλές οικονομικές συμφωνίες.

Ο Μάριος Βρουσάι δόθηκε ως μεταγραφή στη Ρίο Άβε, εκεί όπου είχε πάει πέρσι τον Ιανουάριο ως δανεικός και πλέον δεν ανήκει στον Ολυμπιακό. Ο Μαξιμιλιάνο Λοβέρα επίσης έφυγε με μεταγραφή για τη Ροζάριο Σεντράλ και οι «ερυθρόλευκοι» έβγαλαν από πάνω τους ένα συμβόλαιο που είχαν για χρόνια ενός παίκτη που επί της ουσίας δεν υπολογιζόταν τα τελευταία χρόνια. Ίδια περίπτωση είναι και ο Ουσεϊνού Μπα ο οποίος συνεχίζει στην Τουρκία και συγκεκριμένα την Μπασακσεχίρ.

Η πιο «δυνατή» πώληση μέχρι τώρα, πάντως, είναι αυτή του Αγκιμπού Καμαρά στη Λουντογκόρετς η οποία έφερε στα ταμεία του Ολυμπιακού περίπου 2 εκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με τους Βούλγαρους. 

Από εκεί και πέρα έφυγαν ακόμη, ο Πέπε στην Πάφο, ο Ντορόν Λάιντνερ στη Ζυρίχη, ο Ιβάν Μπρίνιτς στην Τσέλιε της Σλοβενίας και ο Κωνσταντίνος Κωστούλας στην Κ23 της Ρίο Άβε.