Στέλεχος του Ολυμπιακού παρουσίασε μελέτη σε Παγκόσμιο Συνέδριο

Στέλεχος του Ολυμπιακού παρουσίασε μελέτη σε Παγκόσμιο Συνέδριο

Sportal newsroom 16:49 - 04.07.2023 / Ανανεώθηκε: 15:08 - 14.08.2024

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης τόνισε ότι τα στελέχη του συλλόγου διαπρέπουν στο εξωτερικό και ο εργοφυσιολόγος της Ακαδημίας Δημήτρης Στεργιόπουλος είναι μία ακόμα απόδειξη.

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βαγγέλης Μαρινάκης έχει αναφέρει ότι στελέχη του συλλόγου διαπρέπουν σε ευρωπαϊκό επίπεδο και το κάνουν διότι και ο Ολυμπιακός τους δίνει όλα τα εχέγγυα για να δείξουν και στο εξωτερικό τη δουλειά τους.

Μία ακόμα απόδειξη των όσων έχει πει ο μεγαλομέτοχος του πειραϊκού συλλόγου είναι ο εργοφυσιολόγος της Ακαδημίας του Ολυμπιακού Δημήτρης Στεργιόπουλος.

Το στέλεχος της ΠΑΕ πήρε μέρος σε Παγκόσμιο Συνέδριο Ποδοσφαίρου, το οποίο πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Μάιο στο Γκρόνιγκεν της Ολλανδίας. Εκεί, το μέλος του τεχνικού τιμ της «ερυθρόλευκης» Ακαδημίας και εργοφυσιολόγος στο επάγγελμα, μετά από την υποτροφία που διεκδίκησε και πήρε από την UEFA (UEFA Research Grant Program 2021/2022), συμμετείχε ως ομιλητής στο Παγκόσμιο Συνέδριο.

Στην ομιλία του παρουσίασε ορισμένα από τα κύρια ευρήματα μίας μελέτης που πραγματοποίησε. Τα στοιχεία που παρουσίασε σχετίζονται με κρίσιμους παράγοντες κόπωσης στο ποδόσφαιρο και συγκεκριμένα την επίδραση των αεροπορικών ταξιδιών μικρής διάρκειας (για παράδειγμα πτήσεις για Ευρωπαϊκούς αγώνες Champions League) σε φυσιολογικούς δείκτες, αλλά και στην απόδοση των αθλητών υψηλού επιπέδου.

Στο συνέδριο παρών ήταν και ο καθηγητής Τιμ Μέγερ, ο οποίος είναι ο γιατρός της εθνικής Γερμανίας. Ο Μέγερ ήταν ο επιστημονικός κριτής από την πλευρά της UEFA στη διάρκεια της παρουσίασης της μελέτης του Δημήτρη Στεργιόπουλου.

Η μελέτη του μέλους της Ακαδημίας του Ολυμπιακού, συμπεριλήφθηκε στην τελική αξιολόγηση ακόμη και σε επίπεδο βράβευσης, όμως, από τη στιγμή που είχε χρηματοδοτηθεί από την UEFA η συγκεκριμένη έρευνα δεν μπορούσε να βραβευτεί εκ νέου.