Ένα πρώτο κέρδος του Ολυμπιακού

Ολυμπιακός

i

Ολυμπιακός/ ©Intime

Ένα πρώτο κέρδος του Ολυμπιακού

Διονύσης Βερβελές 14:51 - 21.09.2023 / Ανανεώθηκε: 13:20 - 14.08.2024

Ο τρόπος που μίλησαν οι άνθρωποι της Φράιμπουργκ, δείχνει την αλλαγή εικόνας τους…

Έχει αλλάξει σε μεγάλο βαθμό ο Ολυμπιακός. Έχει μπει καλή στην χρονιά, είναι πρώτος στο ελληνικό πρωτάθλημα και κατάφερε να πετύχει τον πρώτο στόχο στην Ευρώπη. Να είναι στους ομίλους του Europa League. Φυσικά και δεν ήταν εύκολη η πρόκριση επί της Γκενκ, το γκολ του Αλεξανδρόπουλου στο Βέλγιο, στις καθυστερήσεις του αγώνα, ξεκλείδωσε το εισιτήριο. Με την Τσουκαρίτσκι η σειρά εξελίχθηκε σε τυπική διαδικασία και τώρα, έρχεται η ώρα των ομίλων.

Όλοι βλέπουν μία διαφορετική ομάδα, με άλλη νοοτροπία, άλλη ψυχολογία. Το κέρδος του Ολυμπιακού σε αυτό το κομμάτι, αποτυπώνεται και από τα λόγια των αντιπάλων του. Ο Κρίστιαν Στράιχ για παράδειγμα, ο προπονητής της Φράιμπουργκ, τόνισε στη συνέντευξη Τύπου της Τετάρτης: «Ο Ολυμπιακός είναι μεγάλη ομάδα στην Ελλάδα. Φέτος θα είναι καλύτερος από πέρυσι. Πέρυσι εμείς είχαμε εκμεταλλευτεί την κατάστασή τους και είχαμε παίξει καλά. Τώρα θα είναι αλλιώς. Τα έφερε έτσι η μοίρα να βρεθούμε ξανά. Είναι πολύ δύσκολη ομάδα και δύσκολα δέχεται γκολ».

Με τα καλύτερα για τον Ολυμπιακό και το Καραϊσκάκη, μίλησε ο Λίνχαρτ, ο αμυντικός της Φράιμπουργκ. Όπως και ο Ολυμπιακός κάνει την ανάλυσή του, την κατασκοπία του, έτσι και οι Γερμανοί, βλέπουν την αλλαγή σελίδας. Πέρσι άλλωστε και ο Στράιχ, είδε… πολλά. Στο Καραϊσκάκη και το 3-0 έπαιξε με αντίπαλο τον Κορμπεράν, στη Γερμανία και στο 1-1 με τον Μίτσελ. Τώρα, απέναντί του, θα είναι ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ. Μέσα σε μία χρονιά ημερολογιακά, τρεις διαφορετικοί προπονητές.

Το κέρδος ωστόσο, είναι πως οι Γερμανοί στέκονται στην αλλαγή… πλεύσης του Ολυμπιακού, πως είναι μία άλλη ομάδα. Όλα βέβαια, θα φανούν εντός αγωνιστικού χώρου. Γιατί καλές είναι οι δηλώσεις, οι απόψεις, αλλά όλα θα φανούν το βράδυ στο Καραϊσκάκη. Το ότι έχει κάνει τους αντιπάλους του να τον σέβονται, να τον υπολογίζουν, ως νέα ομάδα, κάτι δείχνει ωστόσο…