Έπαθε και έτρεξε για να… μάθει

Κάρλος Καρβαλιάλ

i

Κάρλος Καρβαλιάλ/©Intime

Έπαθε και έτρεξε για να… μάθει

Διονύσης Βερβελές 11:55 - 10.01.2024 / Ανανεώθηκε: 10:43 - 14.08.2024

Ο Καρβαλιάλ δούλεψε σε συγκεκριμένα πράγματα στις δύο προπονήσεις ενόψει Παναθηναϊκού…

Δύο γκολ από στημένες φάσεις και συγκεκριμένα από κόρνερ δέχθηκε ο Ολυμπιακός από την ΑΕΚ την Κυριακή στο ματς του πρωταθλήματος και ήταν κάτι που ενόχλησε αφάνταστα τον Κάρλος Καρβαλιάλ. Δεν ήταν μόνο η αναφορά του στη συνέντευξη Τύπου λίγη ώρα μετά το τέλος του αγώνα, αλλά και κάτι το οποίο τόνισε και στους ποδοσφαιριστές του στις προπονήσεις που ακολούθησαν.

Ενόψει, λοιπόν, του ματς Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο απόψε, οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού δούλεψαν αρκετά στις προπονήσεις στις στημένες φάσεις. Και συγκεκριμένα στην αμυντική αντίδραση των στημένων φάσεων. Δεν είναι η πρώτη φορά που οι Πειραιώτες δέχονται γκολ από στημένη φάση, αλλά εκτός και από τα γκολ που έχουν δεχτεί είναι και οι ευκαιρίες που δημιουργούν οι αντίπαλοί τους είτε από κόρνερ είτε φάουλ. Γι’ αυτό και ο Πορτογάλος τεχνικός έδειξε βίντεο με το ματς και συγκεκριμένα τα γκολ που δέχτηκε ο Ολυμπιακός από την ΑΕΚ. Αυτό, για να καταλάβουν τα λάθη που έγιναν και να μην τα επαναλάβουν αρχικά απέναντι στον Παναθηναϊκό, αλλά και στη συνέχεια των αγωνιστικών τους υποχρεώσεων.

«Δεν είναι δουλειά μόνο των αμυντικών»

Μάλιστα αυτό το οποίο τόνισε στους παίκτες του ο Κάρλος Καρβαλιάλ ήταν πως η σωστή αντίδραση της ομάδας ιδιαίτερα στις στημένες μπάλες δεν αφορά μόνο τους αμυντικούς. Τόνισε πως θα πρέπει όλοι οι παίκτες να βοηθούν και να έχουν το ρόλο τους και να μην «ξεχνιούνται», προκειμένου να μη δημιουργούνται κενά. Όπως δηλαδή έγινε και στον αγώνα με την ΑΕΚ στο πρώτο γκολ που έβαλε ο Λιβάι Γκαρσία στο ματς. Ναι μεν ο επιθετικός της ΑΕΚ σηκώθηκε μαζί με τον αμυντικό των «ερυθρόλευκων», Μπιανκόν, όμως η αλήθεια είναι πως ο Γκαρσία άρχισε την προσπάθειά του έξω από την περιοχή και δεν υπήρξε κανείς παίκτης να του κόψει το δρόμο και έφτασε μέχρι λίγο έξω από τη μικρή περιοχή για να πάρει την κεφαλιά και να ανοίξει το σκορ στο Φάληρο. Και λίγα λεπτά μετά, νέα αδράνεια και μία από τα ίδια…