Ευρωπαϊκή πρεμιέρα για τον Ολυμπιακό με φόντο την πρόκριση στους ομίλους

Ολυμπιακός

i

© Intime

Ευρωπαϊκή πρεμιέρα για τον Ολυμπιακό με φόντο την πρόκριση στους ομίλους

Κώστας Τσιακλής • 08:42 - 10.08.2023 / Ανανεώθηκε: 14:22 - 14.08.2024

Ο Ολυμπιακός μπαίνει στη μάχη της Ευρώπης και αντιμετωπίζει τη Γκενκ στις 22:00 στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League.

Ο Ολυμπιακός ρίχνεται απόψε (22:00) στη μάχη της Ευρώπης καθώς αντιμετωπίζει τη Γκενκ στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» στο πλαίσιο του τρίτου προκριματικού γύρου του Europa League. Στόχος για τους «ερυθρόλευκους» είναι φυσικά ένα καλό αποτέλεσμα που θα τους δώσει προβάδισμα πρόκρισης ενόψει της ρεβάνς. Υπενθυμίζεται ότι όποια ομάδα προκριθεί θα έχει εξασφαλισμένη θέση τουλάχιστον στους ομίλους του Conference League.

Αυτό θα είναι και το επίσημο ντεμπούτο του Ντιέγκο Μαρτίνεθ στον πάγκο του Ολυμπιακού. Μάλιστα ο Ισπανός τεχνικός δεν ανακοίνωσε αποστολή και έτσι θα έχει στη διάθεση του όσους βρίσκονται στη λίστα που έχει δηλωθεί στην UEFA.

ΠΙΘΑΝΗ ΕΝΔΕΚΑΔΑ

Κάτω από τα δοκάρια του Ολυμπιακού θα βρίσκεται πιθανότατα ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης. Στο κέντρο της άμυνας ίσως πραγματοποιήσει το ντεμπούτο του ο Νικολάς Φρέιρε, με παρτενέρ τον Ρέτσο. Στα δύο άκρα θα είναι οι Ροντινέι και Κίνι.

Ντεμπούτο θα κάνει και ο Ιμπόρα που θα αγωνιστεί στην τριάδα της μεσαίας γραμμής με Μαντί Καμαρά και Καρβάλιο. Ίσως δούμε τον Χουανγκ στην ενδεκάδα ωστόσο η συμμετοχή του πιθανόν να είναι από τον πάγκο λόγω του προβλήματος που αντιμετώπιζε. Στην επίθεση προβλέπεται να βρίσκονται οι Μασούρας, Φορτούνης και Ελ Αραμπί.

Η ευρωπαϊκή λίστα του Ολυμπιακού: Πασχαλάκης, Τζολάκης, Ντόι, Ραμόν, Ανδρούτσος, Φρέιρε, Κίνι, Ροντινέι, Μπα, Πορόζο, Μπαγκαλιάνης, Ρέτσος, Μαντί Καμαρά, Μπουχαλάκης, Χουάνγκ, Ιμπόρα, Αλεξανδρόπουλος, Καρβάλιο, Μαυρουδής, Φορτούνης, Ελ Καμπί, Ελ Αραμπί, Αλγκασίμ Μπα, Βρουσάι, Μασούρας, Μπιέλ.

Από την άλλη η Γκενκ έρχεται σαφώς πιο έτοιμη αφού το εγχώριο πρωτάθλημα είναι ήδη σε εξέλιξη ενώ έδωσε και δύο ευρωπαϊκά παιχνίδια. Αυτά ήταν στο Β’ προκριματικό γύρο του Champions League απέναντι στη Σερβέτ, από την οποία και αποκλείστηκε στη διαδικασία των πέναλτι (1-1 και 2-2 τα αποτελέσματα). Σαν να μην έφτανε αυτό στους Βέλγους, προέρχονται και από την ήττα-σοκ από την Έουπεν με 0-1.

Πιθανή ενδεκάδα: Βαντεβούρτ, Μουνιός, Κουέστα, ΜακΚένζι, Αρτεάγκα, Χροσόφσκι, Πεντσίλ, Ελ Χανούς, Τρεζόρ, Τολού.

Διαιτητής της αναμέτρησης θα είναι ο Σουηδός, Γκλεν Νίμπεργκ, που θα έχει για βοηθούς τους Μάχμποντ Μπεϊγκί και Αντρέα Σέγκερβιστ. Στο VAR θα είναι ο Πορτογάλος, Τιάγκο Μαρτίνς μαζί με τον Έλντερ Μαλέιρο.