Οι σκέψεις του Μεντιλίμπαρ για τον Ανδρέα Ντόη

Ανδρέας Ντόη

i

©Intime

Οι σκέψεις του Μεντιλίμπαρ για τον Ανδρέα Ντόη

Η απουσία των Γκαρθία, Έσε, Στάμενιτς, το πλάνο για απόκτηση στόπερ και οι προθέσεις του Μεντιλίμπαρ για τον 21χρονο μεσοαμυντικό.

Μία από τις ιδιαίτερες περιπτώσεις που έχει ο Ολυμπιακός στην καλοκαιρινή του προετοιμασία στην Ολλανδία είναι ο Ανδρέας Ντόη. Ο 21χρονος ποδοσφαιριστής τα δύο τελευταία χρόνια αποτελεί μέλος της πρώτης ομάδας του Ολυμπιακού, με τον Μίτσελ επί της ουσίας να ήταν αυτός ο οποίος τον καθιέρωσε στους «ερυθρόλευκους».

Τότε που είχε θέμα με τις θέσεις των κεντρικών αμυντικών και ο Ντόη προερχόμενος από τη δεύτερη ομάδα έγινε βασικός στην πρώτη. Ακόμη και στο εκτός έδρας ματς με τον ΟΦΗ που είχε σημειώσει ένα αυτογκόλ, ο Ισπανός τότε τεχνικός τον είχε στηρίξει και συνέχισε να του δίνει φανέλα βασικού μέχρι που πλέον έχει καθιερωθεί στο ρόστερ και δίνει τις δικές του βοήθειες.

Την προηγούμενη σεζόν συνολικά έπαιξε 28 φορές σε όλες τις διοργανώσεις, ενώ με τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ στον πάγκο ναι μεν δεν πήρε πολλά ματς επάνω του, αλλά σε αυτά που αγωνίστηκε ήταν ιδιαίτερα σημαντικά για την ομάδα του Πειραιά. Συγκεκριμένα χρησιμοποιήθηκε σε όλο το ματς με τη Φερεντσβάρος στο Καραϊσκάκη (νίκη 1-0), σε όλη την κανονική διάρκεια και την παράταση με τη Φενέρμπαχτσε στην Τουρκία και την πρόκριση μέσω των πέναλτι…

Τώρα είναι στην Ολλανδία και ακολουθεί το βασικό στάδιο της προετοιμασίας, με την ομάδα να έχει δώσει δύο φιλικά έως τώρα με Άγιαξ, Μαλίν και τον Ντόη να αγωνίζεται στη φυσική του θέση ή τουλάχιστον εκεί που ήταν σε επίπεδο ακαδημίας και τον πρώτο του καιρό στη Β' ομάδα, ως αμυντικό χαφ. Στο κέντρο της άμυνας δεν αγωνίστηκε στα φιλικά, με τον Μεντιλίμπαρ να τον δοκιμάζει στη μεσαία γραμμή.

Αυτό που μένει να δούμε στη συνέχεια είναι εάν θα τον συνεχίσει εκεί ο Βάσκος τεχνικός ή θα τον γυρίσει ξανά στην άμυνα και ο λόγος που αγωνίστηκε στο κέντρο ήταν αναγκαστικός γιατί έχουν τραυματιστεί οι Γκαρθία, Στάμενιτς και λείπει ο Έσε.

Βέβαια για να μπορέσει ο Ντόη να κερδίσει ακόμα μεγαλύτερη εμπιστοσύνη του Μεντιλίμπαρ για την ερχόμενη σεζόν, θα πρέπει να δείξει και άλλα πράγματα στο υπόλοιπο της προετοιμασίας. Αυτήν τη στιγμή υπάρχουν αρκετοί παίκτες τόσο στο χώρο της μεσαίας γραμμής όσο και στο κέντρο της άμυνας, ενώ παράλληλα συζητιέται και για την απόκτηση ενός ακόμη στόπερ ο οποίος όμως θα είναι ο πιο έμπειρος.

Για αυτό και ο Ντόη θα πρέπει να δουλέψει τόσο ώστε να βρει το δικό του χώρο στο ρόστερ και να μπορέσει και πάλι να βγει στο προσκήνιο και τις επιλογές του προπονητή του.