Αυτό είναι το προφίλ της αντιπάλου του Ολυμπιακού - Σε ποια θέση είναι στο πρωτάθλημα της χώρας της

Αυτό είναι το προφίλ της αντιπάλου του Ολυμπιακού - Σε ποια θέση είναι στο πρωτάθλημα της χώρας της

Ελένη Ανδρικοπούλου 16:02 - 15.03.2024 / Ανανεώθηκε: 23:42 - 13.08.2024

Ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει τη Φενέρμπαχτσε στα προημιτελικά του Europa Conference League, η οποία βρίσκεται στη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα στο πρωτάθλημα της Τουρκίας.

Το εμπόδιο της Φενέρμπαχτσε θα πρέπει να περάσει ο Ολυμπιακός προκειμένου να κλείσει μία θέση στα ημιτελικά του Europa Conference League, όπως προέκυψε από την κλήρωση που διεξήχθη το μεσημέρι της Παρασκευής (15/3) στη Νιόν της Ελβετίας.

Ο Βασίλης Τσιάρτας, ως πρεσβευτής του τελικού της Νέας Φιλαδέλφειας ήταν ο άνθρωπος που βοήθησε να πραγματοποιηθεί η κλήρωση των προημιτελικών της τρίτης τη τάξει ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης κι έστειλε πάνω στους «ερυθρόλευκους» την τουρκική ομάδα.

Ο πρώτος ημιτελικός θα διεξαχθεί στις 11 Απριλίου και ο δεύτερος στις 18 του μήνα. Από εκεί και πέρα αν κι εφόσον η ομάδα του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ καταφέρει να πάρει την πρόκριση κόντρα στη Φενέρ , τότε στα ημιτελικά θα αντιμετωπίσει τον νικητή του ζευγαριού Άστον Βίλα – Λιλ.

Υπενθυμίζουμε ότι ο Ολυμπιακός επέστρεψε σε προημιτελικά ευρωπαϊκής διοργάνωσης από το 1998-1999 και τον αποκλεισμό του από τη Γιουβέντους στο Champions League.

Η Φενέρμπαχτσε βασίστηκε στο 3-0 του Βελγίου και παρά την ήττα στην Κωνσταντινούπολη (0-1) από την Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ, προκρίθηκε στην προημιτελική φάση του Conference League.

Το προφίλ της Φενέρ

Όσον αφορά το πρωτάθλημα της Τουρκίας η Ισμαΐλ Καρτάλ βρίσκεται στη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα με 76 βαθμούς και στο -2 από τη Γαλατασαράι μετά από 29 αγωνιστικές.

Η Φενέρμπαχτσε είναι μία πολύ ποιοτική ομάδα και διαθέτει στο ρόστερ της σπουδαίους ποδοσφαιριστές. Ο Ντομινίκ Λιβάκοβιτς, ο οποίος μετακόμισε στην Κωνσταντινούπολη λίγες μέρες αφότου η Ντίναμο Ζάγκρεμπ απέκλεισε την ΑΕΚ στον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League υπερασπίζεται την εστία της τουρκικής ομάδας. Η Φενέρ τον απέκτησε για 6,6 εκατ. ευρώ από τους Κροάτες. Στην άμυνα δεσπόζουν ο Ιταλός Λεονάρντο Μπονούτσι και ο Τσαγκλάρ Σογιουντσού, ο οποίος αποκτήθηκε δανεικός από την Ατλέτικο Μαδρίτης. Στη μεσαία γραμμή διαθέτει τον Κρούνιτς, τον Σεμπάστιαν Σιμάνσκι και τον Φρεντ. Όσο για την μεσοεπιθετική δεσπόζει ο Τάντιτς, o οποίος σε 45 ματς σε όλες τις διοργανώσεις μετρά 13 γκολ και 11 ασίστ.

Στη γραμμή κρούσης της τουρκικής ομάδας αγωνίζεται ο Έντιν Τζέκο, ο οποίος κάνει σπουδαία χρονιά καθώς μετρά 22 γκολ και 9 ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις κι ο Μισί Μπατσουαγ, ο οποίος σε 35 συμμετοχές τη φετινή σεζόν έχει απολογισμό 20 γκολ και 3 ασίστ.

Ο Ολυμπιακός κι η Φενέρμπαχτσε είχαν τεθεί αντιμέτωποι στη φάση των ομίλων του Europa League το 2021/22. Οι Πειραιώτες είχαν πανηγυρίσει δύο νίκες, 0-3 στην Πόλη με Τικίνιο (6’) και Μασούρα (62’, 68’) και 1-0 στο Φάληρο με Τικίνιο (89’).